sałatki, który polepsza jej smak. To niby taka mała rzecz, a niesamowicie dużo zmienia w naszym daniu. Musicie spróbować Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa
nietylkopasta.plcydrze duszony szpinak. Proste to i smaczne. I jeśli lubicie takie banalne posiłki, takie proste i szybkie dania, takie tradycyjne smaki i codzienne połączenia to poniżej mam przepis na coś dla Was! Składniki (na 2 porcje): 300-350 gram piersi kurczaka marynata: oliwa z oliwek, tymianek cytrynowy, skórka z cytryny, sól i pieprz 400 gram szpinaku czosnek
Mango PapajaMakaron – zawsze pyszne, zawsze szybkie danie. Teraz gdy mamy tyle wspaniałych warzyw możemy kombinować ze smakiem dowolnie łącząc składniki. Moja propozycja dla Was to makaron z warzywami i kurczakiem. Składniki: makaron spaghetti – lub inny 2 filety z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych 1 mała cukinia 1 łyżka masła 1/2 dużej cebuli (lub 1 mała cebula) 3 łyżeczki pasty
MojaQchnia.plzauważyliście, ostatnie nasze dania robimy ekspresowo. Na wiosnę zawsze dużo, a czasu mało. Staramy się nie jeść gotowych dań, choć czasami korzystamy z naszych zapasów. Dzisiaj proponujemy Wam obiad w 15 min. Sycący i bardzo aromatyczny. Składniki 500 g filetów z kurczaka 1 papryka zielona 200 g szparagów zielonych 1 puszka ciecierzycy konserwowej 1 mała puszka owoców
R'n'G Kitchenpotrawę. W końcu nadszedł ten dzień. Ja potraktowałam je jako kolację. Oczywiście jak zapewne się domyślacie danie jest dietetyczne. Jak zawsze zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 g pieczarek 2 cebule 100 g kiełbasy ( ja dodałam morlińską z piersi kurczaka ) 3-4 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Oregano Ostra papryka Łyżeczka oleju woda Wykonanie: Pieczarki, ogórki
Smaki Ewyketchupem. Po więcej przepisów na małe co nieco zapraszam na bloga do zakładki PRZEKĄSKI. Jeśli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się proszę swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Mięsne kulki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 1 mała cebula papryka słodka sól pieprz 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania olej
O kuchni z uczuciemfaszerowane masą mączno- jajeczną. Często dodaje się do nich mięso i ser oraz polewa sosem. Jako, że danie idealnie wpisało się w ideę letniego klimatu postanowiłam nieco zmienić oryginalną recepturę i przygotowałam farsz na bazie tłuczonych ziemniaków i mielonej piersi kurczaka oraz podsmażonej cebuli, czosnku i ziół. Zawinięte w zblanszowane liście botwiny gołąbki zapiekłam w naczyniu żaroodpornym w bulionie
Mango Papajakostkę. doprawiamy warzywa nieco solą i pieprzem. Na patyczki nakłuwamy na przemian różne kawałki warzyw i kurczaka. Gotowe szaszłyki smażymy na grillu czy nawet patelni. Smażymy tak długo aż mięso i warzywa nie będą surowe. Fajna przekąska przed głównym daniem. Polecam
W Moim Magicznym Domusmaku. Robi się ją na prawdę bardzo szybko , ma niecodzienny, oryginalny smak. Można podawać ją jako samodzielne danie, z ryżem bądź z makaronem. Mam nadzieję, że zakochacie się w tym smaku tak jak ja. Sprawdźcie... Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie ok. 60 dag) 0,5 kg pieczarek kwaśna śmietana (u mnie 18 %) szklanka bulionu (np. rosół
Pobite gary Barbarytrzeba i najlepiej, aby jedzenie to było szybkie w przygotowaniu i smaczne. Właśnie takie jest to danie! Do tego syci, a jednocześnie nadmiernie nie obciąża naszego żołądka. Płatki papryki nadały całości apetycznego charakteru. Polecam! (3 porcje) 300g piersi z kurczaka 200g brokuła 1 cebula (mała) 1 ząbek czosnku 200 ml śmietanki (12-18%) 1-2 łyżki kolorowych płatków
Di gotujeMacierzyństwo mocno pozmieniało mój plan dnia, i rzadko mam czas na przygotowanie bardziej wymagających dań, nie mówiąc już o pieczeniu ciast. Ostatnio jednak udało mi się wygospodarować kilkadziesiąt minut na przygotowanie pysznego obiadu, którym była pieczona pierś kurczaka w sosie balsamicznym z batatami. Musicie mi uwierzyć, że jest rewelacyjna! I jak najszybciej zrobić na obiad 🙂 Przepis z Kwestii Smaku
Pasja Smakupotrzeba do niego wielu składników. Z tego co masz w lodówce możesz wyczarować szybkie i smaczne danie. Nie ważne czy obiad, czy kolacja - zapiekanka pasuje na każdą porę dnia. Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną Składniki*: kapusta kiszona piersi z kurczaka makaron świderki pieczarki kminek mała śmietana jajko pieprz zioła prowansalskie czosnek ser Przygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać
My World by Dagmara Rekświeżych i chrupiących warzyw, dodatek kaszy lub makaronu i coś, co dostarczy mi białka - kurczak, indyk, ryba lub właśnie ostatnio tuńczyk! Kiedyś kupiłam puszkę tuńczyka, otworzyłam, powąchałam, spróbowałam i podziękowałam 😃😁 Kompletnie nie moje smaki. Jednak pomyślałam, że dam tuńczykowi jeszcze jedną szansę, w końcu tak wiele osób go lubi. I wówczas przekonał mnie do siebie
Zdrowie na języku :PBardzo efektowna i pyszna sałatka wielowarstwowa. Przypomina torcik tyle że wytrawny.Inspiracją do powstania dania była życzliwość firmy Ole . Składniki: • 1 duży słoik marynowanych pieczarek Ole • 3 jajka • 3 ogórki konserwowe • 2 średnie marchewki • 2 piersi z kurczaka około 300 g • olej do smażenia • pieprz czarny • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 4-5 łyżek majonezu Wykonanie: Pierś kurczaka
Podróż w kulinariastrogonow", ponieważ to danie- to ani francuski boeuf ( bo nie wołowina), ani postać, od której nazwano danie-czyli generał Stroganow. Oryginał to Boeuf Stroganow...niestety, gastronomia rządzi się własnymi prawami. Dziś proponuję coś a'la stragonow, czyli wersja z kurczakiem. Szybko i prosto. SKŁADNIKI: 0.5 kg filetów z kurczaka 0,3 kg pieczarek mała cebula mała łyżeczka koncentratu
Kopystką po garach