Pierś kurczaka nadziewana farszem z pora, boczku i sera
Pierś kurczaka nadziewana farszem z pora, boczku i sera
Por to moje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mały por boczek wędzony parzony, pokrojony w kostkę tak ok. 1/2 szklanki 3 łyżki tartego żółtego sera vegeta pieprz do panierki: mąka, bułka tarta, jajko olej do smażenia Pierś rozciąć w środku, zrobić tzw. kieszonkę. Przyprawić w środku i na zewnątrz Vegetą i pieprzem. Boczek podsmażyć, dodać... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło
Autor
Jadło i czytadło
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, piersi, pierś, por , kurczak, boczek, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z boczkiem, kurczak wędzony , jajka z farszem, kurczak z warzywami, kurczak z serem, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Jadło i czytadło
Dodaj komentarz