Możemy je przygotować podczas rodzinnego grilowania jak również w piekarniku. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka, kawałek cukinii, 1 cebula, 1 mała żółta papryka, 1 mała zielona
słodki bratekobiadu zostało mi trochę ugotowanej fasolki szparagowej więc pasowało ją wykorzystać. Przygotowałam pieczone roladki drobiowe. Fasolkę szparagową dałam do środka a całe roladki owinęłam wędzoną szynką. Roladki świetnie smakowały i wspaniale prezentowały się na talerzu. składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka (ok 450 g) ok 25 strączków ugotowanej fasolki szparagowej 8 cieniutkich plastrów szynki wędzonej długodojrzewającej sól,pieprz olej
Monia miesza i gotujekminek, sól) wymieszać z oliwą, a następnie natrzeć nimi pokrojoną na mniejsze kawałki pierś. Tak przygotowanego kurczaka poddusić podlewając wodą na patelni. Brokuł, czosnek i startą cukinię poddusić tylko na wodzie do miękkości i wygotowania całej wody. Przyprawić dowolnie (ja dałam tylko sól i pieprz oraz podlewałam trochę wodą od duszenia mięsa). Zdjąć
Vroblewska-fitlifeprzy tym niezwykle harmonijny. Myślę, że ostrość potraw spokojnie możemy dopasowywać do indywidualnych możliwości :) Pierwszym moim daniem inspirowanym kuchnią indyjską jest ryż miętowy z dodatkiem orzechów nerkowca. Może stanowić osobny posiłek lub być dodatkiem do warzyw czy też curry z kurczaka. Tak przygotowany ryż jest dosyć oryginalny w smaku, w mojej wersji lekko pikantny. Polecam :) Składniki: 1 szkl. ryżu
zadanie-gotowanieDziś na obiad proponuję wnieść do naszych kuchni troszkę orientu. Delikatne piersi z kurczaka i mocniejsze smaki marynaty pasują idealnie. Polecam na poniedziałkowy obiad. Niech smacznie
Z Majeczką w kuchniWiosna i lato to najlepsza pora na grillowaną karkówkę, skrzydełka z kurczaka, szaszłyki i podpieczony chleb z dodatkiem masła czosnkowego. Uwielbiam zapach i smak takiego domowego
UgotowaćW ubiegłym tygodniu miałam okazję gościć na warsztatach marki Galeo. Przygotowywaliśmy dania z serii „Światowe standardy w domowym wydaniu”, co wyszło baaaardzo
Kuchnia Bazylii1 szkl ugotowanego ryżu 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 250 g fileta z piersi kurczaka 1 mała cebulka 1 jako sól pieprz ziołowy szczypta hyzopu na
Gotowanie jest łatwePrzepis pochodzi z książki Jamiego Oliver'a "Kulinarne wyprawy Jamiego". W oryginale użyto kurczaka, ja zastąpiłam go perliczką, którą znacznie bardziej lubię. Nie mam niestety marokańskiego naczynia (tażinu) od którego pochodzi nazwa potrawy, ale i bez niego danie wychodzi bardzo smaczne. Smak kiszonych cytryn jest bardzo wyraźny. Jeżeli nie macie możliwości kupienia oryginalnych lub cierpliwości
Stare GaryOstatnio zakochałam si ę w przyprawie curry. Dodaje ją dosłownie prawie do każdego dania (no może jeszcze nie dawałam jej do deserów :) Udka w
Ana Mari's worldOstatnio zakochałam si ę w przyprawie curry. Dodaje ją dosłownie prawie do każdego dania (no może jeszcze nie dawałam jej do deserów :) Udka w
Ana Mari's worldczego najczęściej tutaj szukaliście. O to zbiór hitów internetu w 2015 roku na moim blogu naturalnie! ;-) Dajcie znać kto co ugotował lub upiekł! I co dla Was było numerem jeden w 2015 roku! NAJPOPULARNIEJSZY PRZEPIS NA BLOGU W 2015 roku KURCZAK Z ROŻNA NUMEREM DWA NIESPODZIANKA TEŻ KURCZAK ;-) Pieczony kurczak w maśle z jabłkami! TRZECIE MIEJSCE TEŻ MIĘSKO Karkówka
SMYKWKUCHNIKilka miesięcy temu przedstawiałem Wam przepis na sałatkę warstwową z kurczakiem , dziś jest bardzo podobna sałatka. Też warstwowa, też pięknie prezentująca się, pewnie nie
Kuchnia ŁukaszaWitam serdecznie Propozycja na szybki i pyszny obiad z ziemniaków smażonych patelni z piersią kurczaka. Polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: około 1 kg młodych ziemniaków około
Uwaga Babcia Gotujeprzygotowaniu. Nie dodaję śmietany tylko jogurt naturalny 0%. SKŁADNIKI: 2.5 l Wody 1 Udko z Kurczaka 2 Marchewki 6 Ziemniaków 4 Ziarenka Ziela Angielskiego 2 Liście Laurowe 1 kostka rosołowa Pieprz i Sól 10 łyżek suszonego domowego kopru ( można dać świeży siekany) 1 łyżka masła 5 łyżek jogurtu naturalnego 0 % PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki umyć ja nie obierałam
Gotowanie Patki