Spełniają się w roli przekąski lub jako dodatek na obiad np. do kurczaka :) Składniki: 0,5 selera (można więcej ;) mi jeden starczył na dwa razy) 2-3- łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy jakie kto lubi (ja dałam 1 łyżeczkę słodkiej papryki, niecałe pół łyżeczki ostrej papryki, szczypta soli i pieprzu) Sposób przygotowania: Seler obieramy, myjemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPomysł na kotleciki z kurczaka z dodatkiem przyprawy maggi. Te pyszne placuszki doskonale komponują się z młodymi ziemniaczkami i świeżą warzywną sałatką tworząc w ten sposób ciekawe danie obiadowe. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Potrawkę przygotowujemy dzień wcześniej, a czas podany w przepisie to czas właściwego smażenia mięsa na drugi dzień
Milion Smakówplasterki a główki zostawiamy. Do gotującego się ryżu wrzucamy pokrojoną kapustę oraz szparagi. Dodajemy również usmażonego kurczaka i całość dusimy kilka chwil. Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą oregano oraz wędzoną papryką. Potrawę ściągamy z ognia, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Danie wykładamy na talerz, dekorujemy kostkami sera, koperkiem i główkami szparagów
Mango Papajadania z karkówki, tak chętnie przez Nas grilowanej. Aby zadowolić wszystkich podaliśmy też gulasz z karkówki z cydrem jako danie obiadowe nie grilowane, jako że nie każdy jest wielbicielem dań grillowych lub po prostu z powodu problemów zdrowotnych takowych jeść nie może.Gulasz z karkówki przygotowywałam wcześniej w domu, natomiast pierś z kurczaka cytrynowo
Z Majeczką w kuchniŚwietne danie meksykańskie z odświeżającym guacamole, które jak zostanie można wykorzystać do posmarowania grzanek. Składniki: 6 tortilli 400 gram sera żółtego 3 filety z kurczaka 2 łyżki świeżo posiekanej kolendry 4 łyżki oliwy ketchup czosnek sól, świeżo zmielony pieprz, papryka ostra mielona, mieszanka ziołowa Wykonanie: Piersi z kurczaka przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 minut. Rozgrzewamy oliwę wrzucamy
kgwjanczewocałkiem dobrze :) Stopniowo będę wprowadzać kolejne warzywka i owoce. Może uda mi się stworzyć specjalną zakładkę z daniami dla niemowląt. A teraz już kotlet - a dokładnie miła odmiana dla tradycyjnego kotleta drobiowego , którego bardzo lubimy. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól bułka tarta ziarna sezamu 1 jajko + odrobina mleka mąka olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Piersi
Kuchnia domowa Anidaniem to dopiero można pokombinować. Świetny dodatek do obiadu, idealna przekąska na kolację. Coś i na ciepło i na zimno. Wystarczy dorzucić kawałki kurczaka i pyszny lunch box zabrać ze sobą do pracy. Także gotujmy! Składniki : * 200g ryżu * 3 łyżki oliwy z oliwek * filet z kurczaka - około 300g * pół puszki kukurydzy * pół puszki czerwonej fasoli * czerwona papryka
Magiczne Życie Martyoknem piękna pogoda, idealna na biesiadowanie przy grillu. No ale niestety nie każdemu taki wypoczynek jest dany. U mnie dzisiaj namiastka grillowania. Zamiast tradycyjnego grilla , patelnia grillowa :) Ale też było smacznie. Ps. uciekam do pracy. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka sos sojowy ocet balsamiczny pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i oczyścić z błonek. Jeśli są duże
Kuchnia w opałachnosi miano obiadu idealnego. Tak naprawdę każdy może odjąć/dodać coś od siebie, a i tak danie smakuje wyśmienicie. Wersję robię przeróżne - w połączeniu z łososiem jest równie wyborne. Potrzebujemy makaron (ja używam pełnoziarnistego 250g), filet z piersi z kurczaka (500g), słoik pomidorów suszonych, jogurt naturalny (mały), serek puszysty śmietankowy, przyprawy (pieprz, sól, gałka muszkatołowa, imbir, papryka ostra
Gotuj z Natkąskładem :( Jeśli chcemy wiedzieć co jemy, zróbmy go sami. Składniki : 40 dag wątróbek gęsich - myślę, ze z powodzeniem da się je zastąpić wieprzowymi duża cebula pieprz, sól, gałka muszkatołowa kilka suszonych grzybów 20 dag gotowanego mięsa drobiowego, najlepiej gęsiego lub z kurczaka ewentualnie kilka suszonych śliwek wcześniej lekko namoczonych smalec gęsi, masło Przygotowanie : Umytą wątróbkę pokroiłam dość drobno, podobnie cebulę
Proste PotrawyPyszne , szybkie do przygotowania danie obiadowe . Drób jest bardzo lubiany w moim domu i staram się zmieniać dodatki żeby zawsze smakował inaczej Składniki: pól kg piersi z kurczaka 2 garscie fasolki szparagowej 2 marchwie sól pieprze zioła prowansalskie 1 jajko 1,5 szklanki bułki tartej Wykonanie: Piersi z kurczaka rozcinamy na plastry, delikatnie każdy robijamy, oprószamy solą, pieprzem
Z Majeczką w kuchnirogu i śledzić losy bohaterów. Czytanie to nałóg, a książki - najlepszy (i najbezpieczniejszy) narkotyk na świecie. Kurczak tikka masala - znasz? Na pewno, bo kto go nie jadł, ten gapa i musi to nadrobić! Ja natomiast dziś prezentuję namiastkę tego dania dla wegetarian, aby i wszyscy roślinożercy (w tym i ja), mogli zakosztować tego bukietu najrozmaitszych aromatów i smaków
W kuchni Karmel-itkiLiczba porcji: 2 Szaszłyk to też kebab W Polsce kebab kojarzony jest głównie ze skrawkami wołowiny ciętymi z ogromnego, obracającego się przy eklektycznym grillu kawału mięsa lub ze skrawkami kurczaka podanego z surówką w chlebku pitta. Szaszłyk jest zwykle uznawany za coś zupełnie innego: kawałki mięsa przedzielonego warzywami, upieczone najczęściej na grillu. Tymczasem i jedno i drugie do kebab. Doner(...)przez szefową działu testów kulinarnych Farideh Sadeghin , która nauczyła się go od ojca. Kluczowa w tym daniu jest marynata z soku cytryny i przypraw, w tym szafranu. Możecie go pominąć, choć bardzo aromatyzuje mięso. Ponieważ marynata jest cytrynowa nie trzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie. Składniki: 1 duża podwójna
Niedzielny kucharzLiczba porcji: 2 Szaszłyk to też kebab W Polsce kebab kojarzony jest głównie ze skrawkami wołowiny ciętymi z ogromnego, obracającego się przy eklektycznym grillu kawału mięsa lub ze skrawkami kurczaka podanego z surówką w chlebku pitta. Szaszłyk jest zwykle uznawany za coś zupełnie innego: kawałki mięsa przedzielonego warzywami, upieczone najczęściej na grillu. Tymczasem i jedno i drugie do kebab. Doner(...)przez szefową działu testów kulinarnych Farideh Sadeghin , która nauczyła się go od ojca. Kluczowa w tym daniu jest marynata z soku cytryny i przypraw, w tym szafranu. Możecie go pominąć, choć bardzo aromatyzuje mięso. Ponieważ marynata jest cytrynowa nie trzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie. Składniki: 1 duża
Niedzielny kucharzJe to jedna ze tych zōłzōw 1 , kere 2 idzie raz-dwa-trzi uwarzić 3 i je tak ajnfachowo 4 , że nawet te ludzie, kere w
Chop w kuchni