basilico genovese DOP 7%, acqua, Pecorino Romano DOP, aglio, zucchero, sale, peperoncino. Antiossidante: Acido L-ascorbico E300. - See more at: http://gastronomiatoscana.it/prodotti/sughi-e-condimenti/pesto-rosso#sthash.W76myi4r.dpuf Przygotowanie: Każdą z piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy z żyłek i tłuszczu. Jedną ręką przygniatamy pierś a drugą filetujemy ją na długim i cienkim nożem. Jest to dużo wygodniejsze bo cieńszą pierś łatwiej ubić tłuczkiem(...)Piekę w piekarniku około 40 minut (200 stopni, góra i dół). Roladki podałam z sałatką z rukoli, szpinaku, suszonych pomidorów i prażonego sezamu oraz prażonych orzechów. Smaku całemu dania nadało Pesto Rosso
ClauditteMissCookingprzygotowywaną na drobiowym bulionie; dodaje się do niej sporo chili, szalotkę, kolendrę i kurkumę, świeży imbir, curry, limonkę, a kremowości nadaje jej mleko kokosowe. Tajska zupa khao soi z kurczakiem jest niesamowicie aromatyczna, pikantna (wystarczy dostosować ilość curry i chili do swoich upodobań). Jednocześnie jest bardzo lekka, choć aksamitna od mleka kokosowego. Koniecznie spróbujcie! My do jej przygotowania użyliśmy produktów(...)wschodniej części północnej Tajlandii; na pozostałych obszarach można ją spotkać w wersji z makaronem jajecznym. Składniki: 4 papryczki chili (uwaga: taka ilość jest dla wersji bardzo ostrej! jeśli lubicie dania pikantne, ale które nie palą kubków smakowych polecam użyć 2 papryczek) 2 szalotki 4 ząbki czosnku 3cm świeżego imbiru 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżeczka kurkumy mielonej
Pociąg Do Kuchnidlatego nie biorę się za nie zbyt często i pozostawiam to zadanie innym ;) Jednak dziś kiedy inspirowałam się przepisem znalezionym na blogu Dietetyczne fanaberie dałam radę ;) Składniki (na około 4 porcje): pierś z kurczaka + sól + pieprz + suszona bazylia do obtoczenia 1 litr wody duża pietruszka (ja lubię pietruszkę dlatego wybrałam giganta, możecie wybrać mniejszą) kawałek selera (korzeń)/ niestety
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtego dobrze przyrządzone z pewnością będzie atutem niejednego przyjęcia czy choćby świątecznego obiadu. Ważne jest, aby wybierać przepisy na potrawy z kurczakiem, które pozwolą wydobyć jego walory smakowe i odżywcze. Wiele z nich (nie tylko na dania główne, ale i na zupy czy sałatki) znaleźć można właśnie na stronie „Zagrodowego z Podlasia”. Szczególnie polecić należy kurczaka grillowanego
Tradycyjna Kuchniabyć danie przepyszne, bardzo aromatyczne i takie które można podać nawet gościom, warto zrobić pilaw. Posiada wszystkie te cechy wyżej wymienione! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka 1 czerwona cebula czerwona papryka 2 torebki ryżu długoziarnistego łyżeczka kminku Kamis łyżeczka kolendry Kamis sól morska Kamis pieprz mielony Kamis garść rodzynek Bakalland 2 szklanki gorącej wody Wykonanie: Pierś kurczaka wkroimy(...)podsmażamy ok.3 minut, dodajemy 2 szklanki gorącej wody, dodajemy wszystkie przyprawy łącznie z rodzynkami, smażymy często mieszając aż ryż pochłonie cały płyn. Rodzynki Bakalland świetnie nadają się do tego dania, ponieważ nie są one zbytnio wysuszone i nawet krótkie podgotowanie sprawia że są fajnie mięciutkie, a całej potrawie dają fajny posmak. Zapraszam na stronę Bakallandu
Z Majeczką w kuchniDziś przedstawiam Wam przepis na danie z mojej ostatnio ulubionej kuchni indyjskiej. Wertując moją kolekcję książek w poszukiwaniu natchnienia na łatwy, szybki i pyszny obiad, wpadł mi w oko przepis na curry z kurczakiem i szpinakiem jednego z moich ulubionych autorów Billa Grangera. Generalnie jego książka “Simple honest food” jest kopalnią genialnych, prostych i rewelacyjnych przepisów
karmelowyefekt jest naprawdę oszałamiający. Cały sekret tkwi w wyśmienitym sosie. Tego dania nie da się zepsuć! Do przygotowania dania użyłem: 1 główki sałaty lodowej, 500 gram pomidorków koktajlowych, 250 gram piersi z kurczaka, 1 bagietki, 100 gram masła, 4 ząbków czosnku, 5 łyżek oliwy, 100 gram parmezanu, 2 łyżek słodkiej musztardy, 1 łyżeczkę sosu worcester
Wyprawy kulinarnechicken tikka masala,1 Tandori kolor i garam masala. Mieszamy i przykrywamy gotujemy około 10 min. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy naszego kurczaka oczywiście ściągamy go z wykałaczek, Tuszymy około 10-15 min Smacznego Polecam to danie również z chlebem Naan przepis na stronie
Viola cooks with passionJeżeli macie ochotę na fajną i chrupiącą przekąskę to polecamy Wam kurczaka w kokosowym cieście z dodatkiem dipu z ananasa, mięty i imbiru Składniki: - 500 g
Kuchenne WariacjeSKŁAD - 1 kg Ziemniaków w Mundurkach 500 g Piersi z Kurczaka 300 g Marchewki 200 Pietruszki 100 g Pora - Wartości odżywcze całego dania - Kalorie 1546 Węglowodany 237 g Białko 135,5 g Tłuszcze(...)PRZYGOTOWANIE - Wszystkie składniki myjemy, następnie kroimy. Do garnka wrzucamy Ziemniaki. Na koniec wrzucamy pierś z kurczaka. Następnie wlewamy 500 ml wody, doprawiamy garnek Vegetą, pieprzem i solą według uznania. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min . Do momentu aż warzywa i mięso będzie miękkie. Smacznego
Sylwetka Od KuchniW minione Święta dostałam od 'Świętego Mikołaja' pod choinkę wspaniałą książkę kucharską z przepisami kuchni indyjskiej. Chciałam się z Wami podzielić jednym z przepisów na ostro
Tajskie smakiGyros to jedna z popularniejszych sałatek cieszących się uznaniem szczególnie na przyjęciach i wszelkich spotkaniach w szerszym gronie. Gyros jest uwielbiany przez wszystkich wielbicieli Kebaba. Polecam
Słodka StronaWiosna w końcu przyszła do na nas dobre. Może dzisiaj nie ma takich upałów jak przez ostatni tydzień, ale nawet nad morzem, gdzie zawsze jest chłodniej
Zgrabne Gotowanieroli koguta występuje kurczak. Składniki: • 2 udka kurczaka • 6 pieczarek • 1 mała cebula • 4 plastry boczku • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki masła • kieliszek winiaku • 3/4 szklanki wina czerwonego • 1 szklanka bulionu • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego • gałązka tymianku • pęczek natki pietruszki Wykonanie: • Boczek pokroić na paseczki, obsmażyć na maśle. Dodać nogi kurczaka podzielone na udźce i podudzia(...)zgaśnie ogień zalać czerwonym winem i bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, przykryć i gotować do miękkości mięsa ok. 30 minut. • Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Danie to pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Drób
To co kochamsałatę i kurczaka. Górną połówkę solidnie smarujemy majonezem, dokładamy na to jeszcze jeden liść sałaty i składamy w burgera, lekko dociskając go ręką, aby całość się nie rozpadła. PODANIE Tak potężny burger sprawi, że nie będziecie już więcej musieli zazdrościć Niko dostępu do ‚wspaniałości’ zachodnich fast-foodów. Cock-a-doodle-do! OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych
Nerds Kitchen