Składniki (na 1 porcję) - mała cebula (ok. 70 g), - 2 łyżeczki oleju (ok. 10 g), - pół woreczka kaszy pęczak (ok. 50 g), - ok. 150 g dyni
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPotrzebowałam na szybko zrobić obiad, więc wykorzystałam te produkty, które miałam w lodówce i powstała oto taka potrawka. Podałam do tego ugotowany ryż na sypko.
talerz przyjemnościGulasz drobiowy z kluskami śląskimi Dziś na obiad przygotowałam gulasz drobiowy z sosem uniwersalnym ciemnym Łowicz i boczkiem wędzonym. Gulasz podałam z kluskami śląskimi. Składniki : Gulasz
Kuchnia DanusiKiedy stwierdzimy, że filet w panierce to za mało - sięgnijmy po te kotleciki:). Smakują doskonale, można smażyć je na oleju lub na patelni teflonowej bez niego
Szefowa kuchniNa dzisiejszy obiad zaserwowałam nam szaszłyki. Od czasu do czasu można pozwolić sobie na taką chwilę przyjemności. U mnie dzisiaj był mix: bakłażan, cukinia, ziemniak, cebula
Justa próbuje gotowaćŚwięta święta i po świętach , szkoda że ten czas tak szybko leci,ale ja jeszcze mogę sobie trochę poleniuchować bo mam urlop,i
Mój SmakSaltimbocca (wł. skacze o ust). Jest to popularna potrawa włoska,zazwyczaj przygotowywana z rozbitego płata cielęciny oraz szynki z dodatkiem szałwii . W moim przepisie wykorzystałam filety
Kopystką po garachW szale przedświątecznych przygotowań może nam zabraknąć czasu na ciepły, smaczny posiłek, więc dziś zaproponuję szybki i pyszny pomysł na obiad. Makaron ze szpinakiem, pieczarkami
Simply FoodTe kotleciki są tam samo szybkie w wykonaniu jak i smaczne:). Sos śmietanowy sprawdza się w połączeniu praktycznie z każdymi warzywami, zgrał się także z brokułem
Szefowa kuchniZapraszam dzisiaj na pyszne mięsko nadziewane suszonymi pomidorami i mozzarellą, pieczone w sosie pomidorowym.Pyszne mięciutki wprost rozpływa się w ustach . Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 5 ładnych
Sama słodycz i szczypta chiliPolecam prosty i smaczny sos musztardowy do pieczonego indyka. Dawno się przekonałam, że musztarda świetnie pasuje do drobiu. Kurczęce udka pieczone w musztardzie czy pierś z
codojedzeniaGrzybki w tym roku w sumie dopisały, szkoda tylko, że tak krótko. Pewnie każdy z Was trochę ich ususzył. Dzisiaj wykorzystamy małą garstkę tych grzybów i
Smaki EwySezon szparagowy w pełni. Chyba najbardziej lubimy szparagi prosto z wody z bułką tartą i masełkiem, no ale warto czasem zmienić przyzwyczajenia, aby spróbować pysznych zapiekanych
Jadło i czytadłoFajnie tak porobić porządki w przepisach :) Ten dostałam jakieś 3 lata temu, więc trochę czasu juz minęło. Tak więc, żeby było inaczej, to drób w
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com