famous chinese salad”, czyli sławną chińską sałatkę. Trzeba jej oddać, że całkiem sprytnej zakomponowana składniki dania: chrupka kapusta czerwona, miękka kapusta rzymska, kremowe awokado i mięso. Do tego orientalny, lekko pikantny za sprawą imbiru, dresing. Danie jest mało kaloryczne, a sycące. Przepis pochodzi ze strony Nowtolove. Składniki: 2 szklanki posiekanej kapusty czerwonej 2 szklanki posiekanej kapusty(...)rzymskiej lub włoskiej 1 duża lub dwie małe starte marchewki 1 awokado pokrojone w kostkę Garść posiekanej kolendry 12 surowych krewetek (lub 2 szklanki upieczonego, pokrojonego kurczaka) Kilka łyżek siekanego szczypiorku 1 łyżka masła 1 łyżeczka suszonego czosnku Garść posiekanych orzechów laskowych lub migdałów Sól i pieprz do smaku Dresing 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki octu ryżowego lub winnego
Niedzielny kucharzjeszcze chwilę. Następnie dodajemy pokrojonego kurczaka, smażymy, aż straci różowy kolor. Gdy to nastąpi dodajemy osączoną z zalewy ciecierzycę oraz passatę pomidorową (ja dolałam jeszcze około 1/2 szklanki wody). Dusimy chwilę, aż sos nieco zgęstnieje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki drobno siekamy. Połowę dodajemy do sosu, mieszamy. Resztą pietruszki posypujemy już danie na talerzu. Podajemy z kaszą
Smaki Na Talerzucukinią do miski. Pierś z kurczaka lub indyka posiekać na drobne kawałki i dołożyć do miski. Następnie wbić jajko, dodać oliwę lub olej, przyprawy i posiekany ząbek czosnku. Płatki owsiane można dodać w całości albo zmielić na mąkę. Do tego przepisu zrobiłam pół na pół ponieważ nie byłam pewna czy całe płatki dadzą radę, ale na koniec było w porządku
kuchniabellissima.wordpress.comsezonie szparagowym:) 1-2 piersi z kurczaka 1 duża cebula 100 g masła 2 łyżki mąki pęczek zielonych szparagów szkl. śmietany 18% (ja użyłam 30%) 1 żółtko kilka kromek pieczywa tostowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa szczypiorek Oczyszczoną kurzą pierś wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do miękkości (do wody można też dać obraną, pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę
Smaki Na Talerzuidealna opcja na śniadanie, nie można się jej oprzeć. Serio! Ale wracając do dzisiejszego dania, łączy ono ze sobą wszystko to co preferuję podczas gotowania, czyli: jest pyszne, idealnie pasuje po treningu (komosa i węgle) i do tego przygotowywana jest w wolnowarze. Danie w stylu wrzuć, wstaw i zapomnij (na jakieś 4 do 6 godzin(...)dość coś jak boczek… Zanim przejdziemy do składników to zaznaczę, że mój slowcooker ma 5,6L, proporcje dostosujcie do pojemności Waszych urządzeń. Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 1 ½ szklanki komosy 4-6 ząbków czosnku papryczka ostra pęczek szparagów oliwa około 2 l rosołu ( 8 szklanek) świeża bazylia świeża pietruszka 1 duża cebula oregano, tymianek lub inne Wasze ulubione
PaleoLifedań mięsnych , rybnych, świetnie nadaje się również na przetwory (mango można konserwować lub robić z niego dżemy). U Nas co roku z mango przygotowujemy pyszny sos chutney, który serwujemy jako dodatek do wędlin, serów lub pasztetu. Makaron w kokosowym sosie curry z mango Składniki: 400g filetów z kurczaka lub indyka
Smak mojej kuchnipojedyncza pierś z kurczaka olej, sok z cytryny carry, sól, pieprz Przygotowanie : Jarmuż umyć ( jeśli mamy świeży z ogródka ), drobno pokroić Kukurydzę osączyć, granat obrać Umyty filet z kurczaka pokroić, posypać carry, solą, ewentualnie pieprzem - usmażyć na głębokim tłuszczu (olej ze smażenia przyda się na sos ) Składniki połączyć, polać sosem. Jako sosu użyłam pozostałą oliwę ze smażenia mięsa, dodałam(...)soku z cytryny - wymieszałam i tym polałam składniki sałatki. Sałatka może być samodzielnym daniem na obiad. Więcej propozycji na www.warzywneinspiracje.pl
Proste Potrawyprzygotowaliśmy kilka, z niezbyt długiej listy dań warszawskich. Były to: raki w śmietanie, chłodnik mazowiecki na cielęcinie i wodzie z ogórków kiszonych, pyzy z Różyca, marynowane buraki, Wuzetka, której nazwa (według jednej wersji) pochodzi od Trasy W-Z, oraz kotlety pożarskie Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka
królestwo garówsię dzięki temu daniu przenieść na chwilę gdzieś w deltę Nilu? Może pod piramidy? Wyobraźnia działa cuda! Labaneya to zdecydowanie numer jeden moich zup z tego tygodnia. A z propozycji Marzeny? Bardzo chciałbym spróbować cebulowej w chlebie ! I sam nie wiem, czy bardziej jestem ciekawy zupy, czy naczynia ;) Składniki: ćwiartka kurczaka (lub 3 udka
zadanie-gotowanieDlatego teraz można doprawić danie. Pozostało już tylko dodać śmietanę. Gdy uznacie,że sos jest za gęsty- możecie wlać trochę wody z ugotowanego makaronu. Ugotowany makaron wymieszałam z sosem. Na talerzu posypałam parmezanem i gotowe. Można zajadać. Smacznego! Inne propozycje z j a r m u ż e m ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI ZUPA KREM
potrawyregionalnewłożyć frytki. Na frytki położyć kurczaka. Przykryć startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się sera. Po tym czasie wyjąć, polać sosem czosnkowym, przykryć kapustą, pomidorem, ogórkiem i znów polać sosem (można polać także ostrymi sosami). Smacznego GRATULUJEMY! Zwycięzców proszę o dane do wysylki nagród na maila zkuchnidokuchni77@interia.pl Adresy
Z Kuchni Do Kuchniidealnie się komponują, przy czym danie jest proste w wykonaniu. Ja moją zapiekankę robiłam dzień wcześniej, dzięki czemu na następny dzień wystarczyło ją tylko zapiec. Podane poniżej składniki na zapiekankę wymagają dużego naczynia żaroodpornego. SKŁADNIKI około 320 g makaronu wstążki 2 małe cukinie 500 g piersi z indyka (można zastąpić piersiami z kurczaka) 300 ml śmietany 30% 2 łyżki
Passions hobbies lifesłodkości czy są to inne dania)- o konkursie. Głosowanie trwa do końca dnia 26.07.2015 1. Bajderka 2. Blok czekoladowy 3. Blok czekoladowy 2 4. Blok czekoladowy studencki 5. Chatka Baby Jagi/ Chatka Puchatka 6. Ciastka Amerykanki 7. Ciasto drożdżowe z rabarbarem 8. Ciasto na kwaśnym mleku 9. Ciasto wuzetka 10. Galareta z kurczakiem 11. Galaretka z jabłek
Tradycyjna Kuchniaznalazłam ten przepis na kurczaka! Mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Cały obiad robi się baaardzo szybko i praktycznie nie ma po nim naczyń do zmywania! Widziałam w sklepach gotowe mieszanki do smażenia w papirusie, ale jakoś nie przekonałam się do nich, aby wypróbować je w domu. Natomiast wersja domowa takiego dania przemawia do mnie bardzo i pozwala
Przepisy Aleksandry