energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków. Olejki lotne fenkułu bardzo korzystnie wpływają na trawienie, mają też korzystny wpływ na system nerwowy(...)Zawartość potasu sprzyja obniżeniu ciśnienia krwi, zapobiega udarom i zawałom. Z kolei błonnik obniża poziom cholesterolu. Składniki: 1 szt. fenkułu 2 łyżki kaparów garść dymki łyżka masła pierś z kurczaka olej sól świeżo mielony czarny pieprz ząbek czosnku słodka czerwona papryka zioła prowansalskie sezam Pierś z kurczaka posypałam przyprawami, czosnkiem, sezamem i polałam olejem. Odstawiłam ją aby przeszła przyprawami
potrawyregionalnepiłką, nie oglądacie meczy, nie rusza Was to Euro szaleństwo to pewnie i tak, albo rodzina, znajomi lub ktoś bliski będzie oglądał mecz. Na ostatni mecz zaproponowałem pałki z kurczaka po jamajsku , a dzisiaj mam dla Was kolejny zdrowy przepis, który możemy zaserwować podczas spotkania tj. polędwica zawijana w boczku z dipem czosnkowym z orzechów nerkowca. Przygotowywałem już to dwukrotnie(...)wszystkie składniki do blendera i blendujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję sosu (ja jeszcze dodałem trochę kremu kokosowego, który się tworzy na górze puszki mleka, ale to opcjonalne). Ps. To danie nadaje się również do przygotowania na grillu. Smacznego! Artykuł Polędwica zawijana w boczku. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifetych, odżywiających się normalnie. Ja chyba odnalazłabym się gdzieś pośrodku. Od jakiegoś czasu staram się jeść zdrowiej. Nie stosuję żadnej diety. Co to, to nie. Jednak zaczęłam przygotowywać moje dania nie tylko z myślą o smaku, ale także z myślą o zdrowiu. Nie dodaję tłuszczu tam, gdzie nie jest on konieczny. Sosów staram się nie zagęszczać mąką(...)można się oprzeć tym kolorowym i soczystym warzywom i owocom? Ja nie mogę :) Klopsiki w sosie pomidorowym porcja dla 4-5 osób Potrzebujemy: 450-500 g mięsa mielonego z kurczaka 1 jajko ok. 3-4 łyżki bułki tartej (w zastępstwie polecam mielone płatki owsiane) + trochę bułki tartej/mąki razowej do obtoczenia klopsików 4 niewielkie cebulki dymki ze szczypiorem 1 puszkę
Ratunku obiadkurczaka (lub połowa większej) 1 nieduży por 1 opakowanie serka kremowego Arla czosnek i zioła 1 puszka ananasa 50ml śmietanki słodkiej 30% przyprawa curry olej rzepakowy sól morska, pieprz czarny - świeżo mielone 2 łyżki soku z cytryny ew. wafle tortowe do dekoracji Dodatkowo: wieżyczki ze stali nierdzewnej do przekąsek lub inne podobne urządzenie, które pomoże nam w wykonaniu tego dania(...)całość w ryzach w razie ewentualnego przesuwania wieży z miejsca na miejsce. Jest on niewyczuwalny w smaku, a może być pomocny. Na niego kładę dość dużą porcję pasty z kurczaka, serek Arla z porem, ananasa, po czym znów porcję kurczaka i serek. Całość ozdabiam podsuszonymi na patelni na złoty kolor waflami i kawałkiem pora
Kuchenna KontrrewolucyaSzakszuka niezwykle często gości w mojej kuchni, na ogół w wersji śniadaniowej. Ale to danie po niedużej modyfikacji idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Aby było bardziej pożywnie dodajcie do środka ziemniaki, tak jak w tym przepisie. Polecam Wam także przepisy lekko zmodyfikowane na: – klasyczna szakszuka – szakszukę z dynią – szakszukę z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje(...)ZIEMNIAKAMI PRZYGOTOWANIE: 45 minut SKŁADNIKI: – 2 łyżki oliwy – pół cebuli – 3 ząbki czosnku – 3 łyżeczki sproszkowanego chilli – 1 łyżeczka soli – 1/3 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego – 1 puszka krojonych pomidorów – 4 jajka – 1 szklanka pokrojonych w dużą kostkę ziemniaków – 1 szklanka jarmużu (bez twardych części) – ew odrobina sera koziego
nietylkopasta.plchętnie są spożywane, dlatego dziś mam dla Was propozycję dania na obiad lub kolacja idealną na zimno. Przepis nie jest trudny, składniki łatwo dostępne i przygotowanie trwa zaledwie parę minut. Takie danie można śmiało zabrać w pudełko do pracy. Wybór warzyw tutaj nie jest ściśle określony, możecie dać inne swoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso(...)mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad w upalne dni. LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 537 kcal B 33 g W 49 g T 22 g Składniki na 2 porcję
Zdrowie i pysznie na talerzuCześć Kochani! Ostatnio pisałam Wam o serii rodzinnych obiadów. Tortille z pulled chicken i surówką colesław to moja druga propozycja w ramach tego cyklu. Pulled chicken
Moja pasja smaku„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych
Ogrodnik w podróżyprzeraża, bo wiem, że danie będzie wyśmienite. Garam masala zupa Składniki: 1 dynia piżmowa 2 marchewki 1 czosnek solo 1 łyżka miodu 1 czerwone chili 1 łyżeczka soli selerowej 1 łyżka garam masala 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 dymki garść świeżej kolendry 1 l bulionu z kurczaka 50 g czerwonej soczewicy, drobnej
codojedzeniaPodudzia z kurczaka włożyć do większego garnka, zalać 6 szklankami wody i gotować 40 minut na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć i obrać, marchew i seler zetrzeć na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru i gotować do miękkości . Wyjąć mięso, które można wykorzystać do drugiego dania lub pasty do chleba
Czerwień i błękitWygodne dania jednogarnkowe specjalnie dla Was! Powraca podobno zimą,będą wiec idealne na ten czas, w dodatku można przygotować obiad na dwa dni, smacznego gotowania i udanego weekendu! Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka
Moja smaczna kuchniaImprezowych przekąsek ciąg dalszy:). Wszystko co w boczku smakuje dobrze, zwłaszcza na zakrapianych imprezach. Ta przekąska nie może narzekać na brak powodzenia, bardzo szybko znika ze
Szefowa kuchnimożna z nim komponować wiele dań. Aby sałatka z awokado nie była mdła, należy do niej dobrać takie składniki, które podbiją jej smak albo przygotować aromatyczny sos. Do awokado pasuje wiele warzyw , np. mieszane sałaty, pomidory czy papryka.. Ciekawym połączeniem jest podawanie tego owocu w towarzystwie cytrusów – na przykład pomarańczy: Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado . Do sałatki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię