OSTRO- KWAŚNA ZUPA Z KREWETEK TOM YUM GOONG

OSTRO- KWAŚNA ZUPA Z KREWETEK TOM YUM GOONG

OSTRO- KWAŚNA ZUPA Z KREWETEK TOM YUM GOONG

Zupa Tom Yum Goong to tajska klasyka. Pikantne i kwaśne smaki zmieszane są w tej zupie ze świeżymi ziołami, przyprawami oraz krewetkami, co daje jej niespotykany i niezapomniany smak. Najlepiej jeść ją gorącą – temperatura wydobywa z tom yum ostrość i głębię smaku. Jest pysznie, lekko i banalnie prosto.  Jest to oryginalny przepis na zupę. Zdjęcie jest z Tajskiej knajpy-  gdzie miałam możliwość spróbowania wielu tradycyjnych słynnych tajskich dań. Ten i wiele innych ciekawych przepisów znajdziecie też... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, zupa, sosy, ciekawe przepisy, grzyby, pasty, pasta, cytryna, kurczak, tajska zupa, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak po tajsku, sos do kurczaka, pasta z kurczaka, dania z kurczakiem, zupa rybna

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.