dodawać serki topione, które sprawiają że danie staje się delikatniejsze w smaku i nieziemsko kremowe. Tak było i tym razem sos po prostu rozpływał się w ustach natomiast same polędwiczki poprzez krótki czas smażenia stały się bardzo soczyste. Całośc podałam z puree ziemniaczanym posypanym koperkiem. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 cebule
Kuchenne aromatynowego, niepowtarzalnego smaku. Koniecznie wypróbuj, po danie rozłoży na łopatki każdego wymagającego smakosza. Składniki: Na pastę curry: 1 papryczka chilli (bez pestek) drobno krojone cebula imbir czosnek Nestea green tea Citrus (ok. 0,5 szklanki) mleko kokosowe (ok. 1 szklanki) kurkuma cukier palmowy sok z cytryny sos sojowy olej kokosowy kurczak: pierś z kurczaka orzechy laskowe sezam jajko
Wielki apetytwędlin, no, może poza szynką z kurczaka... A to był błąd!, identycznie zresztą jak z oliwkami (za tymi też nie przepadałam) Rozczarowałam się... bardzo pozytywnie! I doszłam do wniosku, że naprawdę warto eksperymentować z nieco innymi produktami. Niby takie proste (i szybkie!) w przygotowaniu, a tak zaskakujące w połączeniu smaków. Danie nie tylko na szybki obiad
Kuchnia Elliewziąć udział! Pozostała jedynie kwestia, które danie okaże się strzałem w dziesiątkę. Po krótkiej chwili zdecydowałem! Wysłałem zgłoszenie... Po kilku dniach pojawiły się wyniki i udało się! Takim oto sposobem zostałem laureatem konkursu oraz posiadaczem nowej książki Konrada Bacy " Kuchnia fit" . Dlatego teraz chciałbym podzielić się z Wami zwycięskim przepisem! Kurczak w szpinaku, czyli zielone naleśniki ! Składniki
Jedz zdrowo żyj zdrowo!szybko znikają z talerza i są świetnym daniem obiadowym. Wybieramy ziemniaki duże aby łatwo było je nafaszerować. Kompozycja farszu jest dowolna i możemy dodać wszystko to, co lubimy. Ziemniaki faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki 130 g filetu z indyka 4-5 pieczarek - kapelusze przyprawa do kurczaka 1-2 plastry żółtego ser sól szczypiorek
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipatelnię i smażymy ok. 5min, aż kurczak nie będzie surowy. Paprykę myjemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, fasolkę odsączamy i wszystko dodajemy na patelnię. Zalewamy mlekiem kokosowym. Mieszamy. Dodajemy sos sojowy, ponownie mieszamy i trzymamy na małym ogniu. Nie zdajecie sobie nawet sprawy, jakie to pyszne i naprawdę błyskawiczne danie! Smacznego
Kitchens AlphabetPyszne danie obiadowe i nie tylko. W zasadzie można w niej zapiec wszystko.Bazą są ziemniaki i wędzony boczek oraz por. Reszta to kwestia wyobraźni a ciasto wszystko idealnie połączy.Składniki naszej zapiekanki:-5 ugotowanych ziemniaków-2 plastry wędzonego boczku-por-20 dkg piersi z kurczaka-1/2 kg fasolki szparagowej-3 łyżki startego żółtego sera-3 jajka
Maminek kulinarnydodałam pęczak. Bo bardzo lubię pęczak w daniach. Dodaje się też do krupniku ziemniaki, ale ja tym razem ich nie dodałam. Czasami zaciągam krupnik śmietaną, czasami zostawiam w formie czystej lub dodając do krupniku koperek jak tym razem. Krupnik wtedy jest lekki, pyszny, po prostu bardzo smaczny:) Polecam również krupnik na kurczaku krupnik ze świeżym koperkiem z ziemniakami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię dobra kolacja (lub obiad). Zwykle jadamy kurczaka, ewentualnie jakieś mielone mięso, rzadko ryby. Dlatego padło właśnie na nie. Na szczęście niedawno otworzyli w naszej okolicy sklepik, gdzie można dostać świeże ryby. Gdy tam poszłam i zobaczyłam piękne filety z łososia, w jednej chwili wiedziałam, co zrobię. Tym razem postanowiłam przyrządzić danie bardzo proste, ale równie smaczne. Nie wymaga
Ratunku obiadskładników nazwę marynaty podlinkowałam, po kliknięciu w nią przeniesiecie się na przepis opisujący jej wykonanie.Czy nam to smakowało? Oj, bardzo! MIĘSO: 2 małe piersi z kurczaka Rewelacyjna marynata do mięs i warzyw Piersi z kurczaka umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Odcięłam małe polędwiczki. Każdy kawałek z każdej strony osmarowałam marynatą, włożyłam do pojemnika i szczelnie go zamknęłam(...)kilka minut, dosłownie 2-3 minuty. Odcedziłam i wymieszałam z pesto. PODSUMOWANE: Wykonanie takiego talerza może wydawać się skomplikowane, albo czasochłonne . Nie do końca tak jest. Owszem są dania szybsze, ale są też bardziej złożone. Opisałam Wam każdy etap osobo. Teraz opowiem Wam jak to u mnie wyglądało. Wieczorem przygotowałam marynatę i zamarynowałam mięso. Następnego dnia, mięso wyciągnęłam
Blondynka Gotujewieprzowa w sosie z mleczka kokosowego, masła orzechowego, chilli z fasolką szparagową i papryką. Idealne danie na te upalne dni! Podałam je z makaronem ryżowym, jednak równie dobrze danie to może być podane zwyczajnie z ryżem. Polecam wszystkim, nie tylko fanom dalekowschodnich smaków:) Scroll down for recipe in English Polędwiczka w tajskim sosie z fasolką (4 servings) Składniki(...)oliwy z oliwek 1 cebula, pokrojona w kostkę 500 g polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w grubszą kostkę 1 łyżka mielonej kolendry 1 czerwone chili, drobno posiekane 250 ml bulionu z kurczaka 250 ml mleka kokosowego 3 łyżki masła orzechowego sok z 1 i pół limonki 200 g fasolki szparagowej, z odciętymi końcami i pokrojonej na kawałki ½ czerwonej papryki, pokrojonej w grubszą
karmelowyBardzo smaczne kotlety drobiowe , ale z troszeczkę inną panierką. Wykorzystałam bułkę tartą typu japońskiego Panko . Ma lżejsze, większe płatki, przez co panierka jest puszysta i
Salonik smakówćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi.SKŁADNIKI:- 0,5 kg piersi indyka / kurczaka (u nas indor, ze względu na nietolerancję kurczaka),- papryka - czerwona i żółta,- grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij- marchew, 2,- kukurydza, pół puszki,- ananas, pół puszki(...)zwyczajność patelni' nie ujmuje jej smaku ani aromatu. Szczerze powiedziawszy bardziej smakuje nam wersja gdy do gara wrzucimy ugotowany ryż i wymieszamy. Łatwiej też jest wtedy odgrzać danie. Chińszczyzna najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy smaki się przeżrą. Trzeba tylko mieszać dokładnie po dnie aby podczas podgrzewania nasze danie się nie przypalało. Bo spalić chińszczyznę
Wypisz Wymalujjego lekkość. Warzywa zawierające mnóstwo błonnika sycą na długo i dają niezłą ucztę smakową. Przygotowanie też jest bardzo proste, bo wystarczy pokroić warzywa i je dusić. Ja wykonując te danie, robię je z reguły w dużej ilości, ostatnio wykonałam je na 6 porcji i na taką ilość podam też Wam przepis. Naczynie jakie użyłam do wykonania to głęboka patelnia(...)się sprawdzi. Wartość odżywcza 1 porcji: 410 kcal B 28 g W 45 g T 8 g Składniki na 6 porcji: ▸300 g ryżu (u mnie jaśminowy) ▸600 g kurczaka ▸4 cukinie ▸4 papryki (polecam 2 żółte, 2 czerwone) ▸1 duża cebula ▸puszka pomidorów krojonych ▸sól, pieprz, majeranek ▸4 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy. Mięso kroimy
Zdrowie i pysznie na talerzumniej formalnej i wygodniejszej formy. Takie rolki wygodnie można wziąć na wynos i rozkoszować się swoimi ulubionymi smakami gdziekolwiek jesteśmy. Lokal jest mały, ale bardzo ciekawie urządzony. Nastawiony na dania na wynos, ale oczywiście jest też miejsce, żeby sobie klapnąć w środku i zjeść ulubione sushi na miejscu! MENU: Menu tak urozmaicone, że każdy znajdzie coś dla siebie(...)SUTO smaki, których nie ma nigdzie indziej – z chutneyem jabłkowym, liczi, fenkułem czy też burakiem! ( warto je wypróbować! ) Są handrolle z mięsem: Żeberko BBQ, Indyk Panko i Kurczak Teriyaki Są też oczywiście handrolle rybne: Grillowana krewetka, Filadelfia Łosoś, Pikantny tuńczyk, Tatar z łososia, Łosoś z owocami No i dla wegetarian też się coś znajdzie: Fenkuł z burakiem i Karmelizowana
Ostra na Słodko