dania z kurczaka - 13513 przepisów (strona:533/901)

Kotlet de volaille'a 37068

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórkąKotlet de volaille'aSKŁADNIKI:pierś z kurczaka 1 szt podwójnamasło -12,5 dagjajko -1 sztbułka tarta -3 łyżkimąka -2

Kuchnia Danusi
Klopsiki szwedzkie z pieczonymi ziemniaczkami 934

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Klopsiki szwedzkie to znane danie podawane w restauracji sklepu Ikea. Różnią się tylko jednym – są o wiele

Marta Gotuje
Galareta drobiowa 146

Galareta to danie , które robimy  w sposób zaplanowany lub po prostu wykorzystujemy rosół i mięso , które nam zostało. Moje zimne nóżki powstały wg/ drugiej wersji.   SKŁADNIKI 2 udka z kurczaka pierś z kurczaka 600 -700 ml rosołu 14 g. żelatyny 3-4 łyżki zimnej wody 3–4 łyżki posiekanej natki pietruszki marchewka  2 ząbki czosnku WYKONANIEŻelatynę

W kuchennym oknie Ewy
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 206

cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. PIEKARNIK: > nastawiamy go na 180 stopni, opcja góra i dół

Nerds Kitchen
Pikantne skrzydełka i ziemniaczki z rozmarynem z piekarnika 204

najlepiej zamarynować dzień wcześniej żeby przyprawy wniknęły w głąb mięsa i żeby mięso było soczyste. Danie świetnie sprawdzi się jako rodzinny obiad a same skrzydełka będą pyszną przekąską na każdej domówce. Składniki na porcje dla 3-4 osób:Skrzydełka: 12 skrzydełek z kurczaka 3 łyżki miodu 6 łyżek oleju 6 łyżek wody 4 ząbki czosnku 4 pełne łyżeczki słodkiej

Ze smakiem i z pasją
Brak tytułu 145

rzeczy, zgłębiliśmy tajniki sztuki kulinarnej, poznaliśmy podstawy - m. in - jak wybrać świeżą rybę, jak filetować kurczaka, jak zrobić własną przyprawę garam masala i wiele innych... Mam wielką nadzieję, że to nie moje ostatnie warsztaty :D Chcę więcej !!! A poniżej jedno z przygotowywanych dań -  risotto z pieczarkami i napojem sojowym oraz ryżowym Alpro Musicie mi wybaczyć małą ilość zdjęć

kolorowotorcikowo
Shoarma z szynki wieprzowej 159

Arabskiej kuchni u mnie jeszcze nie było. Shoarma z mięsa wieprzowego smakuje mi bardziej jak z kurczaka, ale obie wersje pojawią się na blogu. Polecam spróbować

Magiczne Życie Marty
Szaszłyki idealne na grilla 167

Ja je uwielbiam, bo można nadziać na patyczki wszystko co lubimy. U mnie jest to przeważnie kurczak i warzywa, ale szynka wieprzowa, boczek i inne przysmaki

Magiczne Życie Marty
Muszle nadziewane szpinakiem i mięsem pod beszamelem 294

Zawsze przy takich daniach jest trochę "roboty", ale przyjemność zajadania wynagradza czas spędzony w kuchni. Ja nie będę się przyznawać, ile szpinakowych muszli pochłonęłam :) Składniki:50 dag mięsa mielonego z kurczaka, 300 g makaronu typu muszle, 250 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 5 łyżek słodkiej śmietanki, 25 dag sera żółtego, oliwa z oliwek, Beszamel: 3 czubate

Delicious Titbits
Kalafiorowy „kurczak” w pikantnej musztardowej panierce 111

jednych kalafiorowy “kurczak” w musztardowej panierce będzie wegańskim kurczakiem na ostro, a dla innych po prostu kalafiorem w pikantnej panierce . W każdym razie że jest pysznie chrupiący, smakowicie pikantny i rozpływa się w ustach. Na pewno nie jest niskotłuszczowym daniem, bo smażymy je na głębokim oleju! Ale co tam, od czasu do czasu można zaszaleć Polecam wypróbować! Składniki: Mokre(...)stron. Usmażone kawałki kalafiora układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, który wchłonie nadmiar oleju. Podajemy z ulubioną sałatką np. z buraczków albo z batatów . Ja również zajadam się kalafiorowym kurczakiem z kimchi – jak pikantnie to na maksa! Smacznego! Propozycja podania – kalafiorowy kurczak z ziemniaczkami i kimchi Artykuł Kalafiorowy „kurczak” w pikantnej musztardowej panierce pochodzi z serwisu

Lamarida.pl
Nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą 172

tylko filety warto wykorzystywać w naszych kulinarnych poczynaniach Składniki: - 2 nóżki z kurczaka - 70 g ryżu - 4 łyżki oleju - 3 łyżki śmietany - 1 łyżka przyprawy do kurczaka - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 3 ząbki czosnku - 2 kostki brykietowe mrożonego szpinaku - 2 polędwiczki z kurczaka - 1 cebula - 50 g masła + 2 łyżki - 90ml sosu tao tao - 100 g ciecierzycy(...)Porcja dla 2 osób Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę. Ciecierzycę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy. Do nóżek robimy marynatę – 2 łyżki oleju, 2 łyżki śmietany, przyprawę do kurczaka, majeranek, paprykę i 2 ząbki czosnku łączymy ze sobą. Z nóżek wyciągamy kości i nóżki wkładamy do marynaty na ok. godzinę a najlepiej na całą noc. Na rozgrzany olej

Kuchenne Wariacje
Bogracz gulasz 208

się ;) Bogracz gulasz  Nie wiem czy to danie jest typowym bograczem gulaszem, ale takie nazewnictwo przyjęło się w moim domu, więc niech tak zostanie ;) Poniższe składniki wykorzystuję na przygotowanie 4 litrów (!) tej przepysznej zupy dwa-w-jednym. Składniki: 2 cebule ok. 10 średniej wielkości ziemniaków 3 pojedyncze piersi z kurczaka 6 pomidorów 3 papryki 5-6 ząbków czosnku(...)ząbkami czosnku. Teraz nasz mus musi poczekać, a my przechodzimy dalej :) Cebulę siekamy i szklimy na łyżce oleju kokosowego z dodatkiem łyżeczki ksylitolu. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i dusimy przez 10 minut. Po tym czasie całość zalewamy musem pomidorowo - paprykowym i dolewamy 2 litry przegotowanej wody. W międzyczasie ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Przyprawiamy łyżką

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Pomysły na domową zapiekankę 144

Zapiekanki możemy tworzyć dosłownie ze „wszystkiego”, ponieważ w kuchni czy lodówce zawsze znajdziemy coś, co można będzie zapiec. Możemy zrobić np. z ziemniakami, jest to wspaniały dodatek do dań mięsnych czy pieczonego schabu. Dodajemy warzywa jakie tylko lubimy: pora, brokuły, cukinię, cebulę; składniki możemy najpierw podgotować, a później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal(...)jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca, o wspaniałym smaku i aromacie.  Zdecydowanymi atutami dań tego typu jest

Gotuję Testuję
Kurczak z ziemniakami i buraczkami 188

przepisów się nie pojawiało, ale już wracam z nowymi pomysłami :) Dziś podudzie z ziemniakami i buraczkami, w sam raz na niedzielny obiad :)  Składniki :  2 podudzia z kurczaka 2 ziemniaki  1 burak  1,5 łyżki sosu sojowego  świeże listki rozmarynu  świeże listki rukwi wodnej świeże listki estragonu   Przyprawy :  pieprz biały kardamon(...)urządzenie się wyłączy przekładamy wszystko na talerz. Na ziemniaki układamy listki świeżego estragonu, a na buraczki listki rukwi wodnej. Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
KURCZAK W SOSIE KREMOWYM Z BRZOSKWINIĄ 125

dodaję do kurczaka, chwilę razem smażę. Zalewam wodą (około 120 ml) i śmietaną, mieszam, gotuję na małym ogniu około 10 minut. W międzyczasie kroję w kostkę brzoskwinie. Mąką dokładnie łączę z zalewą oraz garścią posiekanych brzoskwiń (najlepiej blenderem), dodaję do mięsa wraz z sokiem z cytryny. Całość doprowadzam do wrzenia, mieszam do momentu zgęstnienia sosu. Danie posypuję świeżą kolendrą

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania