dania z fileta - 500 przepisów (strona:29/34)

Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną 154

Niedawno przedstawiliśmy Wam przepis na podobnego kurczaka – z mozzarellą i pomidorami ( tutaj ) – za to dziś – mimo, że podobny, to w zupełnie innej smakowo

Pociąg Do Kuchni
Kurczak w indyjskim sosie 12154

innych przypraw. Tym razem jest tylko mięso z kurczaka w aromatycznym sosie pomidorowym z dużą ilością różnych przypraw charakterystycznych dla kuchni indyjskiej.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi z kurczaka (około 400 g) 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 190 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru kawałek suszonej papryczki chili(...)pomidorowy, dodać cukier. Można dodać kawałek kory cynamonowej. Zagotować i następnie zmniejszyć ogień i dusić około 8-10 minut. Spróbować i w razie potrzeby doprawić do smaku. 4. Gotowe danie podawać z ugotowanym ryżem i posypane kolendrą lub natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Shaorma z Kurczaka 173

Niedziela jak to niedziela, trzeba się trochę porozpieszczać, a właściwie nie siebie tylko moich domowników...bo ja w codziennej diecie nie jadam miesa ;), więc dziś uszczęśliwiłam

NaKońcuJęzyka
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 168

Najprostsze, najbardziej klasyczne danie francuskiej kuchni. Czy to najbardziej elegancki sposób a podanie ryby? Na pewno jeden z kilku. Prostota takiego podania ryby podkreśla tylko jej świeżość i smak użytych produktów. Kilka składników, 10 minut przygotowania, łącznie z naszykowaniem ziemniaków jakieś 40 minut gotowania – obiad gotowy! Jeśli nie czytaliście „My life in Paris” Julii Child, może oglądaliście film „Julie(...)warzywny dodatek do tej ryby, poza ziemniakami świetnie sprawdzą się delikatne zielone szparagi, zielony groszek, marchewka albo brokuł na parze lub z wody. Dokładnie sprawdzamy czy w kupionych filetach nie ma ości. Jeśli są, wyjmujemy je pęsetą, ryby oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Mąkę mieszamy w szerokim płytkim naczyniu razem z solą i pieprzem, dokładnie obtaczamy w niej

Karo in the Kitchen
Piersi z kurczaka na dziko 474

Potrawy z piersi kurczaka są smaczne, zdrowe oraz na tyle tanie że przeciętny student może sobie na nie pozwolić. Rozmaite przepisy są jednak często pracochłonne jak

Tanie przepisy studenckie
Kotleciki z piersi z kurczaka 131

Cześć Dziś będzie zaległy, nawet bardzo zaległy, przepis na kotleciki z piersi kurczaka. W mojej rodzinie różnie się na nie mówi, najczęściej, że są to tzw

blog.moje-pasje.info
Kaczka po wietnamsku w soku pomarańczowym 250

Minimalnym wysiłkiem można też sprawić, że potrawa podana z ryżem, a także użytym do jej przygotowania anyżem czy papryczką chili, będzie też dobrze wyglądać. Na pewno można zrobić takim daniem wrażenie na gościach, doskonale pasuje też do naszej kategorii „kolacja we dwoje”. Jednak gorąco polecamy ją choćby i ot tak na co dzień. Na koniec mała porada. Przy(...)Niezwykle oryginalna kaczka po wietnamsku w sosie z soku pomarańczowego, aromatycznego anyżu i imbiru, wzbogacona pikanterią ostrego chili. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 800 mięsa z kaczki (filety, nogi), 500ml soku z pomarańczy 2-3 cm świeżego imbiru 2 kawałki trawy cytrynowej 3 anyże gwiazdkowe 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili (lub więcej, ale ostrożnie!) kilka cebulek

Kulinarna Pokusa
Pieczony łosoś w słodko-ostrej marynacie ze świeżymi ziołami, z ryżem i brokułami 221

Łososia uwielbiamy chyba pod każdą postacią. Najczęściej przygotowujemy szybkiego łososia bez dodatków pieczonego w folii na patelni grillowej (postaram się kiedyś ten przepis Wam zaprezentować). Dzisiaj

Moja Delicja
Pieczarkowy makaron z pysznym sosem 121

Pieczarkowy makaron z pysznym sosem Makarony to nieodłączny element diety rodzinnej . Proste w przygotowaniu , wolne od porażek . Tu zawsze wszystko się udaje i smakuje , bo makaron

Ogrodnik w podróży
Kurczak w kremowym sosie 154

Bardzo smaczne a zarazem szybkie danie obiadowe, przy którym nie trzeba stać pół dnia przy kuchni. Napewno zasmakuje wszystkim domownikom. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent(...)uznania zioła prowansalskie, natka pietruszki sól pieprz olej do smażenia Ulubiony makaron u mnie kokardki Wykonanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić w  kostkę, oprószyć pieprzem i solą. Cebulę obierać i drobno pokroić. Na patelni podsmażyć cebulkę, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso i obsmażyć. Następnie dodać zblendowane pomidory z puszki

W garach u Gosi
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 149

soczyste i wprost rozpływa się w ustach. Dodatkowo, zapiekane w sosie śmietankowo - pieczarkowym, który delikatnie dopełnia smaki, jest wyjątkowo smakowite! :)   Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz(...)kurkumy.  Następnie wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego - najlepiej tak, aby całe mięso było zanurzone w sosie i zapiekamy w temp. 175 st. przez około 30-40 minut.  Danie najlepiej smakuje z ryżem lub kaszą, ale równie dobrze możecie je podać z ziemniakami.  Gotowe rolady odwijamy ze sznurków i kroimy na dość grube plastry.  Mięso

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Dymne szaszłyki z łososia i cukinii 157

Dymne szaszłyki z łososia i cukinii w słodko-dymnej marynacie. Odrobina brązowego (koniecznie!) cukru i wędzonej czerwonej papryki nadają tym szaszłykom oszałamiający aromat i smak. Delikatny

Pociąg Do Kuchni
Pstrąg gotowany podany z plackiem z cukinii, karmelizowanym porem i sosem maślanym 164

Cukier – 4 łyżki Wykonanie – pstrąg: Szpinak umyć i osuszyć. Następnie podsmażyć go na oliwie z posiekanym czosnkiem do momentu, aż odparuje z niego cała woda. Pstrągi umyć i wyfiletować. Filety z pstrąga przekroić na pół, posypać solą i pieprzem od strony mięsa, a od strony skóry posmarować oliwą z oliwek. Na jednym płacie ułożyć przestudzony szpinak, a następnie przykryć(...)pory: Na patelni roztopić cukier i dodać do karmelu połówki oczyszczonych porów. Smażyć przez 2 minuty mieszając. Pstrągi podawać z plackami z cukinii, karmelizowanymi porami i polane sosem maślanym. Danie udekorować plastrami buraka i kalarepy. Zamiast porów można wykorzystać fasolkę szparagową

Kuchnia Bon Appetit
Grillowany łosoś i tagliatelle z zielonym pesto 218

13kg rocznie. Średnio tyle ryb zjada rocznie mieszkaniec Polski. Z jednej strony jest z czego się cieszyć, bo co roku nasze spożycie ryb wzrasta średnio o

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania