Nie samym schabem grillowanym i ogórkami człowiek żyje. Nadszedł w mojej kuchni dzień, w którym musiałam znów uśmiechnąć się do zawsze gotowego czy tam "w gotowości
Kuchnia po mojemuSkładniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 1 puszka kukurydzy (wraz z zalewą, waga 340 g); 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Gospodyni Miejskadróg oddechowych. Czosnek niedźwiedzi wspomaga trawienie, a dodany do innych potraw, skutecznie eliminuje niekorzystne związki zawarte w wysoko przetworzonych produktach. Czosnku niedźwiedziego warto używać do potraw z wieprzowiny, baraniny, drobiu, dziczyzny i ryb. W postaci suszonej doskonale wzbogaca aromat i smak kiełbas, szynek czy pasztetów. Cebula należy do najbardziej znanych w świecie warzyw, nie tylko ze względu ma swój smak(...)się zwłaszcza podczas letniego grillowania. Mięso wystarczy dzień wcześniej zanurzyć w zalewie na bazie oliwy z oliwek, a na następny dzień wrzucić na ruszt. Trudno o zdrowsze i smaczniejsze danie. Przykładowa zalewa może składać się z: oliwy z oliwek, miodu, musztardy i czosnku granulowanego. Mięso bardzo dobrze smakuje upieczone w domowym piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Wszystkie płyny
ClauditteMissCookingmoże, zamiast rzucać się jak wściekli na wszystko, co ma napis fit samemu zacząć od małych kroczków? Zamienić śmietanę na jogurt, biały cukier na brązowy itp.? A może to da efekt? Dziś chcę wam pokazać jajka. Produkt wdzięczny i niedoceniany. Wszyscy straszą cholesterolem i wizją kur w dzikich fermach. Jednak świadome kupowanie i rozsądek pozwolą nam oswoić jajka i zrobić(...)się farszem do jajek? Trochę zmienić, odchudzić i zaskoczyć rodzinę na świątecznym stole, a nasze śniadania niedzielne uczynić bogatszymi? Zacznijmy od wybrania odpowiednich jajek. Jeśli ktoś ma dostęp do drobiu biegającego luzem po wsi to ma super i niech się w jajka od takich kur zaopatruje. A co zrobić, żeby kupić dobre jajka w sklepie? Trzeba zwrócić uwagę na pieczątki
ladykitchenpieczonymi ziemniakami i marchewką z groszkiem. To zawsze są dni, kiedy wspólnie zasiadamy do stołu, a każdy dostaje swoją ulubioną część kurczaka, więc wszyscy są zadowoleni. Takie danie możemy przygotować również na spotkanie z przyjaciółmi. W końcu jedzenie w towarzystwie jest znacznie przyjemniejsze — to moment, kiedy możemy cieszyć się z bycia razem. Dlatego w nadchodzący weekend zachęcam(...)chrupiąca, wyjmij go i odstaw go na 10 minut do odpoczęcia. Pieczony kurczak najlepiej prezentuje się w całości. Podaj go na stół i pokrój na miejscu nożycami do drobiu
Food Squarejeżeli szukacie przepisów na różne domowe wyroby. Wędlina bardzo smakowała wszystkim domownikom. Do przepisu podchodziłam z pewną rezerwą ponieważ nikt z nas nie jada wędlin z dodatkiem drobiu - nie lubimy - a tu niespodzianka! Było bardzo dobre, polecam:) Robiłam z połowy porcji.Składniki1300g łopatki wieprzowej,700g piersi z indyka,20g soli peklowej,1 łyżeczka miodu lub cukru przyprawy1(...)połowy porcji wyszły mi 2 batony o dł ok 26 cm. Następnym razem zdecydowanie mocniej doprawię mięso, moim zdaniem trochę za mało soli, można spokojnie dać 2x tyle ( nie przekraczając oczywiście zaleceń producenta) . Ale te uwagi to drobiazg bo domowy baton był świetny! I będzie na pewno kolejny. A zjedzonego z domowym chlebem, możecie zazdrościć - był znakomity
Stare Garyintensywny, że w niczym nie przypomina już naturalnego rozwoju. Zwierzęta są futrowane skoncentrowanymi paszami i premiksami, by jak najszybciej nabierały masy (tyczy się to wszystkich hodowli ekstensywnych - świń, krów, drobiu), są stłoczone na małej przestrzeni (mimo zalecanego przez UE "dobrostanu" to nadal jest mała przestrzeń), przez co są bardziej narażone na choroby, pakuje się w nie więc antybiotyki(...)ilości warzyw (surowych i najlepiej zielonych) nasz organizm będzie się powoli zatruwał. Zakwaszenie organizmu znacznie osłabia odporność, człowiek staje się podatny na choroby, z którymi organizm powinien spokojnie dać sobie radę - częste przeziębienia itp. Słaba odporność to też większe ryzyko nowotworów mięso spowalnia perystaltyke jelit (nie zawiera błonnika), długo zalega w przewodzie pokarmowym i może zaburzać skład flory jelitowej
pyszne zdrowościDzień dobry,Chyba wreszcie zapowiada się ciepły i słoneczny weekend:) Idealny, aby spędzić go na świeżym powietrzu na pikniku lub grillu. Jeżeli zastanawiacie się, co wrzucić
Chilli Czosnek i OliwaShoarma drobiowa...Złociste, białe i soczyste mięso z kurczaka.Aromatyczna mieszanka przypraw.A całość dopełniona trzema sosami.Niebo w gębie!Składniki:Mięso:2 filety z kurczaka;Przyprawa do shoarmy
Gospodyni MiejskaMięso z kurczaka jest naprawdę fajne – zdrowe i niskokaloryczne, a jeśli je dobrze przyrządzimy – również smaczne. Dlatego dziś zrobiłem w szynkowarze mielonkę z kurczaka. Wykorzystałem do
Proste-przepisy.plNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
Kuchnia po mojemuGołąbki bez zawijania...Okrągłe kotlety na bazie mięsa mielonego i ryżu.Z dodatkiem drobno poszatkowanej kapusty i cebuli.Dobrze przyprawione kminkiem, czosnkiem oraz słodką i ostrą papryką
Gospodyni Miejskajakichś kebabach. To dziwne, że w kraju, w którym na każdym rogu ulicy stoi jakiś „kebap” (to pisownia oryginalna – znajdziecie taki przy rondzie Waszyngtona w Warszawie), pitta jest daniem tak rzadko spotykanym. A przygotowanie placków jest łatwiejsze niż sądzicie! Sprawdzony przepis na domowe pitty Szczególnie polecamy Wam poniższy przepis na domową pittę, wypróbowany i wyselekcjonowany z kilku innych(...)przykryjcie i odstawcie w ciepłe miejsce na 60-90 minut (godzina wystarczy). W tym czasie powinno ono co najmniej podwoić objętość. Krok 2 Przygotujcie kurczaka. Jeśli macie kawałek pieczonego drobiu pokrójcie go w kostkę, paski, porwijcie na mniejsze kawałeczki. Jeśli nie macie, pokrójcie pierś z kurczaka w paski, posólcie, popieprzcie i przyprawcie do smaku (np. zamacerujcie w oliwie z dodatkiem
Niedzielny kucharzSkładniki: 2 duże filety z piersi kurczaka (o łącznej wadze około 600 g); 10 średnich pieczarek; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 3 duże cebule; 1 - 3 papryczki
Gospodyni MiejskaKaczka jest pyszna i jeśli ktoś jej jeszcze nie spróbował musi koniecznie to nadrobić. Dzięki przyprawom i dodatkom nadamy jej charakter, ale samo upieczenie kaczki to
Sztuka gotowania w/g Samiry