Składniki: 2 filety z piersi kurczaka (o łącznej wadze 500 g); 2 ząbki czosnku; 1/2 pęczka szczypiorku do oprószenia po wierzchu; 1 łyżka startej skórki
Gospodyni Miejskawodzie, w której płukały się owoce i dotyczyły liczby bakterii grupy coli tj. bakterii, które zawsze występują w ściekach i odchodach, więc stanowią wskaźnik na ile zanieczyszczone mikrobiologicznie jest dane środowisko. Pobrana została woda: przed uruchomieniem urządzenia: liczba bakterii grupy coli (lb) = 10 (3-56) [NPL/100 ml] , po 3 minutach działania: lb < 10 [NPL/100 ml] i po wyłączeniu(...)najmniejsze) i być może uchroniłoby to nas przed późniejszym nawrotem? Co jeszcze? Food cleaner można również stosować do (choć ja jeszcze nie wszystko sprawdziłam): Odkażania i odświeżanie mięsa, drobiu, jaj, ryb i owoców morza, kaszy, ryżu, fasoli, grochu, w celu usunięcia zanieczyszczeń metalicznych, mikroorganizmów, hormonów, antybiotyków itp. Dezynfekcji zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do krojenia. Food cleaner w podróży Urządzenie
Moja DelicjaSkładniki: KURCZAK W SOSIE BBQ: 1 cały, nieduży kurczak (o wadze około 1,5 kg); 1 średnia cebula; 8 ząbków czosnku; 1 duża butelka sosu
Gospodyni Miejskawłaśnie 24-48 albo 72 godziny. Sami możecie zdecydować kiedy chcecie ten proces przerwać. Jeszcze lepiej – podzielcie świeżo wyrobione ciasto na trzy partie, włóżcie każdą do osobnego pojemnika i dajcie każdej inny czas na fermentację. Sami sprawdźcie i zdecydujcie, który z nich jest dla Was idealny i jego się trzymajcie. PRZEPIS NA CIENKIE CIASTO Do misy robota planetarnego wlewamy wodę(...)najcieniej, tak żeby zdążyły się upiec razem z ciastem. Jeśli chcecie robić tą pizzę z mięsem pamiętajcie o naprawdę krótkim czasie pieczenia i nie kładźcie na nią surowego drobiu albo wieprzowiny – tylko wcześniej przygotowane: usmażone , upieczone lub ugotowane. Z surowego mięsa na tą pizzę nadaje się jedynie wołowina, np. antrykot, łata lub polędwica, cienkie plastry surowego łososia albo krewetki. Surowe
Karo in the Kitchen