Z czym Wam się kojarzy jesień? Mi poza dynią, cukinią, burakami i papryką, kojarzy mi się jeszcze z grzybami. W końcu początek jesieni, to najlepszy czas
Passions hobbies lifeJesień i robiąca się szaruga za oknem to taki okres, kiedy zdecydowanie częściej mam ochotę na ostre jedzenie niżeli słodkie. Z większą ochotą sięgam po warzywa
Ostra na Słodkodelikatne grudki. Wlewamy ciasto do keksówki wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 45-50 min w 180 stopniach. Artykuł Ciasto dyniowe, ciasto z dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPanczkraut, ślaska potrawa, składajaca się z ziemniaków i kiszonej kapusty. Jest to świetny dodatek do dań obiadowych. SKŁADNIKI : 500 g mięsa z indyka 1 łyżka mąki do posypania mięsa 1 cebula przyprawa z indyka, sól, pieprz, papryka słodka i ostra liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach mąka z wodą do zagęszczenia sosu
Kulinarne Fantazje MarioliGulasz z indyka z warzywami to bardzo szybkie, smaczne i dietetyczne danie obiadowe. Mięso z indyka jest bardzo delikatne i nie wymaga zbyt długiej obróbki. Gulasz z indyka z warzywami możecie podać z dowolnymi dodatkami, takimi jak kasza gryczana, kasza jęczmienna , ryż, czy ziemniakami z wody. Sprawdźcie przepis i do dzieła…. Składniki 500g mięsa gulaszowego z indyka (kupicie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dość twardą skórkę – pamiętajcie więc, by cukinię obrać przed przystąpieniem do dalszych prac;) Takie danie wygląda bardzo ciekawie i myślę, że sprawdzi się nie tylko jako danie obiadowe, ale również spisze się na imprezowym stole (tym bardziej, że nadzienie można sobie przygotować wcześniej, a całość zapiec tuż przed planowanym podaniem). 1-2 duże cukinie 1 duża cebula
Smaki Na Talerzuilość sosu. Taka woda nada dodatkowego smaku daniu, a zdecydowanie lepiej się sprawdzi niż dodatek zwykłej wody. Artykuł Sos kurkowy serowo-śmietanowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkugrecku to bardzo szybka sałatka zimowa, która można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli
Gotujemy i jemygrecku to bardzo szybka sałatka zimowa, która można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli
Korniszonkicytryny 2 łyżki soku z pomarańczy 1 płaska łyżeczka gorczycy (opcjonalnie) Dzisiaj coś dla miłośników sałatek ze świeżych warzyw. Lekka i bardzo smaczna sałatka, która może stanowić zarówno danie obiadowe jak i zdrową przekąskę między posiłkami. Piersi z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w niewielką kostkę. Przełożyć do miski. Zalać 3 łyżkami oleju i posypać przyprawą gyros. Dokładnie wymieszać
Świat Domowej KuchniKwiatuszkowa przekąska Można podać jako przekąskę, albo danie obiadowe. Kuleczki mięsne z ziemniakami, zapiekane z serem. Składniki: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego. · Cebula · Sól · Majeranek · Papryka ostra
Kulinarna Chwilastopniach Ostudzony placek smarujemy pozostałymi powidłami i posypujemy posiekanymi i podprażonymi wcześniej na suchej patelni orzechami włoskimi. Artykuł Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupieczenia lub matą teflonową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 o C, piec 20-25 min. Kotleciki można podawać z różnymi sosami lub samodzielnie jako danie obiadowe w towarzystwie warzyw, kaszy, ryżu czy makaronów. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..chrzcin mojej córci. Wtedy robiłam mniejsze, takie małe przekąski na jeden gryz. Kapelusze nadziane mięsem z dodatkiem przesmażonych na maśle nóżek i cebulki, z dodatkiem sera to świetne danie obiadowe lub też przekąska na różne imprezy. Polecam serdecznie :) Składniki: 800 g mielonego mięsa (miałam łopatkę, trochę karkówki i ścinki mięs po klasyfikacji mięsa do wędlin) 16 dużych pieczarek
Kocham..lubię..gotuję..Witajcie. Dzisiaj mam dla Was propozycje lekkiego dania obiadowego. Bez dodatku panierki i bez smażenia w głębokim tłuszczu. Z dodatkiem sałatki warzywnej taki posiłek idealnie sprawdzi się w gorące dni. Ja, jako wielka fanka kasz, uwielbiam takie urozmaicenia i bardzo często wykonuję takie posiłki. Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną odsyłam do artykułu LINK . Ma to wbrew pozorom duże
zdrowo i aktywnie