dania mięsne - 13801 przepisów (strona:423/921)

Kapusta na żeberkach 154

Kapusta ugotowana na wywarze z żeberek i duszona z kawałkami mięsa to sprawdzony sposób na smaczny, treściwy obiad. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami okraszonymi masłem. Składniki

Trzeci talerz
Gołąbki bez zawijania 166

Bardzo lubię gołąbki, ale jeszcze nigdy nie zrobiłam ich tradycyjnej wersji. Gołąbki bez zawijania są równie dobre jak te tradycyjne ale wymagają mniej czasu i umiejętności

Mama Gotuje
Spaghetti bolognese prawdziwego mężczyzny 198

Czyli obiad po męsku w 15 prostych krokach 1. Idź na łowy i upoluj mięso. W pobliskim sklepie oczywiście. Pół kilo wystarczy. 2. Znajdź w kuchni

Grunt to przepis!
Musztardowo- chrzanowa biała kiełbasa pieczona na piwie 147

Jeśli nie macie pomysłu na to co przygotować na wielkanocne śniadanie, proponuję zrobić pyszne białe kiełbaski pieczone na piwie. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Królik po myśliwsku 150

Królik – mięso delikatne, chude i – jak na mięso właśnie – zdrowe. W ostatnich latach zdecydowanie wróciło w naszym kraju do łask i jest łatwo dostępne w zupełnie

Kulinarna Pokusa
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 182

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kiszonki z kurczaka z suszonymi pomidorami. Mięso podałam z pieczonymi frytkami z marchewki. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam

Tradycyjna kuchnia Kasi
gulasz z karkówki z garam masala... 155

Składniki: MARYNATA: karkówka wieprzowa 1 kg olej rzepakowy 5 łyżek garam masala Royal Brand 1,5 łyżki kucharek 1 łyżeczka papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki kminek

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z fasolką szparagową na boczku 201

Przyrumieniony boczuś, zezłocona cebulka, aromatyczny pomidor suszony i pyszna fasolka szparagowa - to jest dopiero połączenie smaków! Tarta to klasyka obiadowa w mojej kuchni. Przy jej przyrządzaniu

Grunt to przepis!
Polski pasztet z królika 132

Klasyczny polski pasztet przygotowuje się z chudego mięsa, tłustego boczku lub słoniny oraz wątróbki. Doskonałym dodatkiem wzmacniającym aromat pasztetu z królika jest zeszklona na tłuszczu cebula

Trzeci talerz
Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą 126

Jakże fajny obiad mam dziś do podania. Tak przygotowane mięso można podawać do obiadu ale także jako wędlinę do kanapek. Tak czy tak smakuje wybornie, mięso

Moje Małe Czarowanie
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 170

Takie paszteciki to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu czy innych zup gotowanych na mięsie. Przygotowuję je dość często, bo robi się je szybko i

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta z mięsem mielonym, pieczarkami i cukinią 172

Tarta świetnie sprawdzi się na obiad, kolacje lub poczęstunek na uroczystościach. Daje nam wiele możliwości. Do farszu możemy dodać ulubione składniki, które cudownie podkreśli smak kruchego

Tagebuch po polsku
Kurczak z porem w sosie serowym 112

Rating: Dziś miałam przygotować na obiad piersi kurczaka z pesto lecz okazało się że brakuje mi składników, tak więc musiałam wymyśleć coś nowego, coś fajnego i

Magiczny Garnek
Boczek rolowany, peklowany, pieczony w niskiej temperaturze. Domowa wędlina na kanapki. 276

Boczek rolowany, odpowiednio zapeklowany i pieczony w niskiej temperaturze, to wymarzona domowa wędlina. Przygotowany z tego przepisu wychodzi naprawdę bardzo aromatyczny, miękki i soczysty. Doskonały zarówno

Kuchnia z widokiem na ogród
Mostek jagnięcy 118

mostek jagnięcy (700 g), 4-5 łyżek oliwy, 3 łyżeczki świeżo zmielonych przypraw(goździki, kolendra, pieprz czarny, gałka muszkatołowa), kawałek kory cynamonu (ok. 4 - 5 cm

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania