Zapiekana tortilla 215Składniki tortilla, 6 placków filet z kurczaka, 1 szt ser żółty, 200g kukurydza konserwowa, 1/2 puszki papryka czerwona, 1 mała szt przyprawa gyros, 2 łyżki
Gotowanie moimi oczami
CIABATTA Z WOŁOWINĄ I KARMELIZOWANĄ CEBULKĄ 228Treściwa i pyszna, chrupiąca ciabatta z siekanym stekiem z wołowiny i aromatyczną, karmelizowaną czerwoną cebulką. Całość podkręcona chrzanem i dodatkiem ostrawej rukoli. Smaki fajnie się przeplatają
Słodko-Słony Świat Ilony
Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych 218Na dzisiejszy obiad polecam pyszne kotlety schabowe w nieco innej odsłonie. Jako panierki użyłam płatków owsianych, które są bardzo zdrowe. Kotlety wyszły chrupiące, z lekkim smakiem
Tradycyjna kuchnia Kasi
Żeberka w sosie własnym 176Składniki: 2 kg żeberek wieprzowych (super mięsnych) 6 dużych cebul sól, pieprz do smaku mielona ostra papryka (3 łyżki) mieszanka myśliwska 1 łyżka smalcu ze skwarkami
ClauditteMissCooking
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 216Kiedyś zastanawiałam się jak można usunąć kości z kurczaka, sądziłam, że to niemożliwe. A jednak możliwe i wcale nie jest trudne. Farsze można robić różne. Ja
Smaki Ewy
Gołąbki inaczej, szybszy sposób na pyszny obiad 354Smak jak gołąbki a pracy mniej. Bardzo smaczne. Jak podałam jako zapiekankę, ale można serwować z ziemniakami i z boku położyć kawałek zapiekanki. Sos, możecie użyć
Kuchnia Pokoleń
Faszerowany kalafior 216Bardzo dobry obiadek z tego wyszedł. Można serwować taki kalafior na imprezy, przyjęcia itp. Ja zrobiłam go na obiad i podałam z pieczonymi ziemniakami, a na
Kuchnia Pokoleń
Spaghetti Carbonara 199Spaghetti carbonara to jedna z podstawowych i najprostszych wersji spaghetti. Nie ma tu ani dużej ilości, ani wyszukanych składników. Prawdopodobnie dlatego spaghetti to jest takie pyszne
Mama Gotuje
Gulasz w sosie grzybowo- serowym 214Nowa odsłona tradycyjnego gulaszu. Delikatna nuta serowa bardzo smacznie podkreśla intensywny smak grzybów. Zapraszam! Gulasz w sosie grzybowo-serowym Składniki: 500g mięsa gulaszowego 2 duże garści
Tagebuch po polsku
Surówka z czerwonej kapusty 214Uwielbiam surówki z czerwonej kapusty. Takie są najlepsze do dań obiadowych mięsnych ale również rybnych. Surówka ta jest łatwa do wykonania i nie zajmuje za dużo czasu. W dodatku potrzebujemy tylko 3 składników plus sos jogurtowo majonezowy. Nie używam śmietany, uważam, że jest zbędna. Zapraszam do przetestowania. SKŁADNIKI: 1/2 Główki Kapusty Czerwonej 1 Duże Jabłko 1 Duża Marchewka
Gotowanie Patki
Spaghetti z boczkiem i śmietaną (ala Carbonara) 228Taki sos, z tym, że zamiast boczku była szynka jadłam u Moniki z innym makaronem. Tak mi posmakował, że postanowiłam również go zrobić ale z makaronem
Mama Gotuje
Pierś z kaczki pieczona w winie 211Piersi z kaczki często przyrządzam na obiad, pieczone w winie są bardzo soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują podane z konfiturą żurawinową firmy Fanex , która doskonale
Bajeczna Kuchnia
Pieczeń siekana 1651200 g mięsa wołowego – (zrazowa), 1 sucha kajzerka, bulion wołowy do namoczenia bułki, 100 g słoniny, 1 cebula, 2 łyżki masła, 1 jajko, sól, pieprz, jajko
królestwo garów
Comber z jelenia z orzechami 173comber z jelenia, około 600 g, 100 g szynki dojrzewającej, 60 g orzechów włoskich, 1 łyżka posiekanego rozmarynu, 8 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego
królestwo garów
Cannelloni pod beszamelem 228Ta potrawa łączy miłośników makaronu z miłośnikami mięsa. Jako, że jestem pasjonatem jednego i drugiego, staram się, aby cannelloni gościło na moim stole co jakiś czas
Jacob Tastes