Można to mięso upiec w piekarniku lub jak ja w garnku do wolnego gotowania. Mięso z takiego garnka gotuje się bardzo wolno nawet do 4-5
Kuchnia Pokoleń600 g młodych ziemniaków, 100 g świeżo łuskanego groszku (z ok. 300 g w strąkach), 50 g młodego groszku cukrowego w strączkach, 300 g fasolki szparagowej
królestwo garówJeżeli szukacie przepisu na miękką, soczystą karkówkę do obiadu lub smaczne domowe mięsko do kanapek, to dobrze trafiliście :) Mój przepis, rodem z Głogowa Małopolskiego* (tak, to
Trzeci talerzU nas nie za bardzo popularne mięso, a szkoda. Jest pyszne i bardzo zdrowe mięsko. Znowu problem zdjęciami, chciałam zrobić więcej, ale nie zdążyłam. Mój blog
Kuchnia PokoleńZrobiłam tą zapiekankę dla moich gości, zniknęła cała, a jest to duża porcja. Jedli, aż in się uszy trzęsły Dosyć pracochłonna ta zapiekanka, ale warto. Jest
Kuchnia PokoleńNiedawno kupiłam bakłażana o kształcie piłki. Wykorzystałam go do zrobienia roladek. W sumie nie ma to większego znaczenia jaki jest jego kształt, smakuje tak samo. Roladki
Smaki EwyPropozycja na dziś to mięso do obiadu albo jak wolicie do chleba. I tak i tak jest znakomite bo wypróbowałam. Duży kawał schabu wystarczy rozciąć na
Moje Małe CzarowanieTo już dziś! Kolejny mecz naszej reprezentacji na Euro2016. Okazując im wsparcie, jem na obiad rosół – tak, jak oni robią to codziennie (jeśli wierzyć słowom
WiszniówkaTakie właśnie szaszłyki robiłam po raz pierwszy i napewno nie ostatni. Dzięki marynacie są bardzo aromatyczne i mają naprawdę niewiele kalorii. Przygotowane w ten sposób szaszłyki
Pobite gary BarbaryŁatwe i tanie ciasto piwne może mieć wiele zastosowań. Dzisiaj z serii małe "co nieco" ruloniki
Praktyczna plDostałam mięsko z sarny, bardzo się ucieszyłam bo lubię dziczyznę. Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużych umiejętności. Mięso oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki
Kuchnia PokoleńTakie smaczne i soczyste roladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad. Ładnie się prezentują po przekrojeniu i w dodatku możemy je przygotować o każdej porze
Bajeczna KuchniaJuż od kilku miesięcy marzyłam by wyrwać się z Bristolu do bardziej słonecznego miejsca. Urlop planowałam długo i mimo wielu pomysłów, gdzie możemy pojechać, postawiliśmy znowu
Pink EnvelopeDzisiaj słuszny kawałek mięsa – udziec z indyka. Nie tak dawno wykorzystałam serek almette do przygotowania potrawy. Sprawdza się bardzo dobrze. Koniecznie wypróbujcie to połączenie. Indyk, słodycz
Smaki EwyŻeberka to pyszne mięso tylko musi być odpowiednio przyrządzone. Żeberka wieprzowe uwielbiają miód czy koncentrat pomidorowy a także ostre przyprawy. Jako ze czasu miałam niewiele włożyłam
Moje Małe Czarowanie