Roladki z indyka faszerowane marchewką i orzechami 188SKŁADNIKI: 400 g sznycli z indyka (3-4 sznycle) 2 marchewki garść posiekanych orzechów włoskich czarnuszka 1 łyżka oliwy ulubione przyprawy- ja użyłam myśliwskiej 2 łyżki
ClauditteMissCooking
Golonka delikatna i rozpływająca się w ustach 365Metod przygotowania golonki jest mnóstwo, ja zaproponuje Wam mój sposób. Najpierw gotowana, a później pieczona. Golonkę oczyścić, opalić jeśli są jakieś włoski na skórze, golonka musi
Kuchnia Pokoleń
Gulasz z żołądków, przepyszny 231Zrobiłam go dzisiaj na obiad, tym razem z warzywami. Sos który się wytworzył podczas gotowania jest pyszny, bardzo polecam. Smakowało wybornie Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić
Kuchnia Pokoleń
Gulasz z miodem i musztardą 288Bardzo dobry smak sosu powstanie łącząc dwa smaki miód i ostrą musztardę. Jadłam go w Niemczech u rodzinki, bardzo mi smakował. I jak to ja zaraz
Kuchnia Pokoleń
Piersi kurze nadziewane w sosie pomidorowym 254Piersi kurze nadziewane bakłażanem, pomidorami i serem, polane pysznym sosem pomidorowym. Bakłażana pokroić w plasterki i posypać delikatnie solą. Wyłożyć je na papierowych ręczniczkach kuchennych i
Kuchnia Pokoleń
Gulasz z kurczaka z boczniakami 207Nie znałam wcześniej boczniaków a zachęcona ich łatwą dostępnością w marketach postanowiłam je kupić. Poczytałam przy okazji o ich właściwościach odżywczych.... i okazuje się, że zawartość
Szefowa kuchni
Drobiowy filet z niespodzianką 245Drobiowy filet z niespodzianką jest bardzo prosty do zrobienia i wybornie smakuje. Myślę, że takim obiadem sprawisz dużo radości swoim najbliższym. Składniki: 4 filety z kurczaka
Smaczne Potrawy
Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi 196SKŁADNIKI: 400 g mięsa z indyka (sznycle 4 szt.) 8 paluszków surimi 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka suszonej kolendry 2 łyżki oliwy 1 łyżka przyprawy
ClauditteMissCooking
świnskie uszy z kapustą 214100g świńskich uszu wędzonych krojonych, 800 g ziemniaków, 600 g kapusty włoskiej, 2 cebule, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz czarny ziarnisty, tłuszcz do smażenia (najlepiej gęsi
królestwo garów
Karkówka duszona z papryką i pieczarkami 353Dzisiaj coś dla zwolenników „swojskich” smaków. Będzie karkówka, piwo, papryka, pieczarki oraz dobrze wszystkim znane przyprawy. Jednak dobór składników i przypraw wg przepisu poniżej skutkuje tyleż
Kulinarna Pokusa
Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski 185Dawno, dawno temu pisałam, że golonkę robię bardzo, bardzo rzadko. Właśnie nadszedł ten moment. Jak grzeszyć to ze smakiem. Goloneczki rozpływały się w ustach. Może jak
Smaki Ewy
Gołąbki z sarny z kaszą owsianą 198500 g karkówki sarny, 150 g cebuli, 5 łyżek tłuszczu (u mnie tłuszcz gęsi), 200 g kaszy owsianej, 400 ml soku jabłkowego z czarną porzeczką, 100
królestwo garów
Domowy Chikker jak z McDonald's 1942Domowy Chikker stworzony na wzór jednej z nowszych kanapek z oferty restauracji McDonald's. Wyśmienite paluszki z filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce z
Słodka Strona
Comber z jelenia duszony 426comber z jelenia (około 600 g), sól, 5 jagód jałowca, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 2 garście żurawiny*, 2-3
królestwo garów
gulasz wołowy z papryką oraz pieczarkami 156Polecam przepis na gulasz wołowy pikantny z paprykami..
Ugotujmy Coś