Uważam, że cytrusy wspaniale łączą się z drobiem, a gdy do nich dodamy parmezan potrawa nie ma sobie równych. Taka jest właśnie pierś z kurczaka w
Kuchennyviral.plSKŁADNIKI: 580g filetu z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 250g pieczarek 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 4-5 szklanek wody 2 płaskie łyżeczki
Dziś Ja gotujeHej! Dzisiaj na tapecie mamy pierogi. I sama zarządziłam jakie. Ano nafaszerowałam je mięsem żeberkowym i marchwią. Mniam. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków Polędwicy Dymionej firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 1 opakowanie warzyw na patelnie 1/2 puszki groszku konserwowego firmy ORZECH sól pieprz przyprawa do kurczaka bazylia oregano zioła prowansalskie
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 główka kapusty 700g mięsa mielonego 2 duże cebule płaska łyżka soli łyżeczka pieprzu bulion do gotowania gołąbków SOS PIECZARKOWY: 250g pieczarek 1 cebula 2
Dziś Ja gotujeBaleron zrobiłam na święta i cieszył smakiem wszystkich domowników. Polecam go przez cały rok bo to wyśmienita wędlina do kanapek, do jajecznicy, czy żeby ją zajadać
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI: 360g Filetu z kurczaka 3-4 łyżki Salsy ogórkowej z dodatkiem chili z firmy Orzech 1 jajko 1 łyżeczka musztardy łagodnej 2 łyżki mąki 1
Dziś Ja gotujeWyglądem przypominają schabowe, ale pod panierką jest soczysta i delikatna pierś kurczaka. Kotleciki są dziś u mnie nieco grubsze niż zwykle i w klasycznej panierce. Nie
Zasmakuj KuchniKombinowałam dzisiaj ze schabem. Nie chciałam zrobić tradycyjnego schabowego więc musiałam wytworzyć coś innego. Polecam wyszło pyszne. Schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. Na
Kuchnia PokoleńPierwszy raz w życiu jadłam strusia. Mięso lekko podobne do wołowiny, ciemne ale mimo to specyficzne. Pozbawione trudnych do pogryzienia włókien. Muszę przyznać, że jest bardzo
Smaki EwyNa jutrzejszy obiad proponuję pyszne bitki z suszonymi grzybami. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Dodatek suszonych grzybów nadaje bitkom wspaniały smak i aromat
Tradycyjna kuchnia KasiJeśli chce podać moim gościom lub domownikom coś pysznego ,sięgam po kaczkę. Wszyscy bardzo lubimy udka , więc tym razem zrezygnowałam z pieczenia całej kaczuszki, na rzecz
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI: 8 plastrów schabu 2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki) 1 cebula (pokrojona w ósemki) kiełbasa firmy HAŃDEREK "Ze Wsi Buczkowice " (krojona w ćwiartki) sól
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 średnia kapusta 4 ziemniaki 2 cebule 2 marchewki 4 laski kiełbasy dymionej z Dymnej Chaty firmy HAŃDEREK 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz 6
Dziś Ja gotuje