Składniki: - 400g makaronu Spaghetti - 350g mięsa mielonego wieprzowego - 2 małe cebule - 3 ząbki czosnku - 2 duże papryki - jedna puszka pomidorów krojonych - 350g pieczarek - 110g koncentratu pomidorowego
Dziś Ja gotujeTak przygotowane piersi kurze nigdy nie będą suche. Wersja dietetyczna na obiad. Oczywiście podałam piersi kurze z roladkami ziemniaczanymi. Piersi kurze doprawić solą i pierzem. Kefir
Kuchnia PokoleńNiezwykle aromatyczna zupa przygotowana na bazie słodko - ostrego pora, sycącego mielonego mięsa, podana z chrupiącymi złocistymi grzankami to doskonały pomysł szybki, mocno rozgrzewający obiad na jesienne
Szalona Kuchnia EwelinyTradycyjna pieczona polska kaszanka z wyrazistym smakiem ostrej czerwonej cebuli idealnie komponuje się z delikatną słodkością pieczonego jabłka. Składniki: 3 duże jabłka 250g kaszanki 1 czerwona
Szalona Kuchnia EwelinyMuszę się przyznać, że nie robiłam nigdy gołąbków z kaszą jaglaną i jak dobrze pamiętam do gołąbków nie wykorzystywałam kapusty włoskiej. Kapusta włoska jest specyficzna w
Smaki Ewycodziennych sytuacjach – jako drugie śniadanie w szkole lub pracy, na wycieczki, na spotkania towarzyskie, czy na wspólne kibicowanie przed telewizorem. Ja wykorzystałam je ,by ubogacić moje warzywne danie o mięsny ,chrupiący akcent! Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć warzywa na patelnię, postępuj jak zaleca producent . Międzyczasie przygotuj surówkę. Odciśnij kapustę, dodaj pokrojone w kostkę jabłko, żurawinę
Z Kuchni Do KuchniHej! Pieczone drobiowe skrzydełka są niesamowicie pyszne. Zanim je upiekę leżą sobie dobę w marynacie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieSzynkę przygotowałam według przepisu z Wielkiej Ilustrowanej Książki Kucharskiej , Heleny Mołochowiec, w tłumaczeniu Wandy Kalinowskiej z 1929 roku. Książka zawiera przepisy trzech kuchni polskiej, litewskiej i
królestwo garówDziś szybki przepis na duszoną karkówkę w cebuli. Mięso wyszło soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Karkówkę podałam z moją ulubioną ciapkapustą
magiczna kuchnia KasiPierogi z soczewicą i grzybami - kuchnia podkarpacka Dla wielbicieli soczewicy mam dzisiaj regionalny podkarpacki przepis na smaczne pierogi. Farsz przygotowany ze zmielonej soczewicy jest bardzo aromatyczny
Trzeci talerzDzisiaj kurczak trochę inaczej, bo na słodko i słono. Idealnie pasuje do ryżu lub makaronu ryżowego. Obiad prosty i ekspresowy. Może się skusicie. Składniki: 1 filet
Smaki EwyRzadko odwiedzam bary Mc Donald’s, ale jeśli już tam jestem szukam czegoś inspirującego na bloga. Zainteresowała mnie kanapka drwala na ostro, postanowiłem ją odtworzyć
Kuchennyviral.plSKŁADNIKI: 1 duży filet (na 6 kotletów) 6 plasterków szynki 6 plasterków sera żółtego sól pieprz 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej
Dziś Ja gotujeDla fanów piekarnika i obiadów, które po przygotowaniu, robią się same, a samo przygotowanie zajmuje mało czasu. Czyli coś dla zabieganych i dbających o to, co
KucharzycaDziś zapraszam na soczystą pieczeń z szynki wieprzowej Jak wiadomo szynka, w porównaniu do karkówki czy łopatki jest dość suchym kawałkiem mięsa. Dlatego, aby była
Kuchnia z widokiem na ogród