dania dietetyczne - 5268 przepisów (strona:287/352)

Przetwory jagodowe – przyjazne diabetykom 77

cukrzycy staje się nieprawidłowy styl życia, a w tym nieprawidłowy sposób odżywiania. Problem narasta z uwagi na nasz konsumpcyjny i coraz bardziej siedzący tryb życia. Cukrzycy w dużej mierze da się zapobiegać, ale nawet kiedy już się rozwinie, to można z nią skutecznie walczyć. Warto wiedzieć, że pomocne w tym mogą być owoce jagodowe i ich przetwory. Regularne spożywanie owoców(...)przetworów „Kulisy Lata”. – Żelaznym postanowieniem było dla nas nie dodawanie cukru. Nasze produkty posiadają niski indeks glikemiczny – poniżej 30 IG – i niewielką ilość kalorii, to produkty dietetyczne, odpowiednie dla diabetyków. Nie zawierają konserwantów, za to obfitują w błonnik pochodzący z owoców. Innym filarem produkcji konfitur i przetworów bez dodatku cukru jest użycie do produkcji niemrożonych, dobrze dojrzałych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PRZYKŁADOWY DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEGO DZIECKA 195

każdym razem z góry zaznaczam, że nie jestem lekarzem, dietetykiem, specjalistą w kwestii żywienia małych dzieci . Jestem po prostu matką, troskliwą matką taką samą jak Ty, która chce dać dziecku najlepszy możliwy start w życiu, w tym przypadku zdrowotny. Dieta mojego dziecka jest głównie wynikiem własnych obserwacji, doświadczeń , wiedzy nabytej z książek i wykładów lekarzy holistycznych. Mogę się tym podzielić(...)owijając w bawełnę przedstawiam poniżej przykładowy dzienny jadłospis mojej 2,5 letniej Jagódki. Powstał on w laboratorium własnych doświadczeń i obserwacji dziecka, nie  - w gabinecie lekarskim, dietetycznym czy na warsztatach kulinarnych. Zapraszam! Po przebudzeniu: szklanka wody strukturyzowanej z sokiem z cytryny . 1/2  - 1 h później - śniadanie: szklanka świeżo wyciskanego soku .  Składniki: 1 laska selera naciowego, 1/2 marchewki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Aromatyczna zupa z kurczakiem 302

Chłodne popołudnia, zima rozgaszcza się na całego. Co może być lepszego od gorącej, aromatycznej zupy z mięskiem. Zwykła jarzynowa zupa to moja miłość! Ale dziś pojawiła

Kuchnia moimi oczami
Fit bułeczki z nadzieniem czekoladowym 69

Dziś proponuje proste bułeczki z nadzieniem z fit nutelli. To takie trochę fit pączki, zwłaszcza z wyglądu, ale jednak smakowo nie do końca je przypominają, dlatego

Healthy food explorer
PASTA Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO 92

 Pyszna jesienna pasta z dyni hokkaido i masła orzechowego. Idealnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, warzyw, itp. U nas jako dip do chrupkiego chlebka

Smaczne Zdrowe
Dietetyczne pączki orkiszowe z piekarnika,100% bez cukru 1140

Nigdy nie robiłam pączków w domu i to nie dlatego ,że nie lubię, zawsze przerażał mnie ten gar tłuszczu,brr.... i ilość pączków,no niestety dla

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak a'la Saltimbocca, puree z marchewki i tagliatelle z cukinii- czyli gotowanie na parze ze smakiem 177

Gotowanie na parze nie jest wynalazkiem ostatnich lat, od wieków znają je Chińczycy. Dziś wiemy, że to najzdrowszy sposób obróbki termicznej potraw. Produkty przygotowywane w ten

Smakowity Blog Kulinarny
szybkowar-z fasoli Jaś gulasz... 173

Składniki: fasola Jaś 50 dag, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, cukier 2 łyżki, kostka rosołowa 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebulka 2

W Mojej Kuchni Lubię
makaron parppadelle ze szpinakiem, mascarpone i jajkami sadzonymi... 138

Składniki: makaron 1 opakowanie/parppadelle Czanieckie makarony, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cukier 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, szpinak świeży

W Mojej Kuchni Lubię
Sos tatarski z marynowanymi pieczarkami 57

zielonym groszkiem konserwowym. Odtłuszczona wersja sosu, której w dużej mierze bazą jest jogurt grecki. Zawiera tylko niewielką ilość majonezu, dzięki czemu sos możemy uznać za niskokaloryczny dodatek do wielu dań. Polecam serwować go do frytek, talarków ziemniaczanych, pieczonej lub smażonej ryki. Doskonale pasuje też serwowany w porze śniadania do jajka na twardo. Sos tatarski jest bardzo uniwersalny i idealnie(...)innej podstronie znajdziesz też sos tatarski z marynowanymi podgrzybkami , który jest równie pyszny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sos tatarski z marynowanymi pieczarkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Polska Kuchnia: Sos Trudność: Łatwe Ilość 1 duża misa Przygotowanie 20 min. Chłodzenie 1 godz.  Kalorie 130 kcal Sosik tatarski z marynowaną pieczarką, korniszonem i zielonym groszkiem. Idealny

ProstePesto.pl
Dieta pudełkowa Hashimoto – zadbaj o swoją tarczycę 60

dość dużo restrykcji, nie znaczy to jednak, że posiłki są mało wartościowe, czy niesmaczne. Jeśli sami dbamy o naszą dietę, możemy mieć jednak problem z wyborem właściwych produktów, czy dań. Właśnie w tym, może pomóc nam dieta pudełkowa. Chciałbyś dowiedzieć się więcej o tym, jak dieta pudełkowa może dobrze wpływać na chorobę Hashimoto? W takim razie czytaj dalej(...)tryb życia, często zapominamy o odpowiednim dbaniu o siebie i swoje potrzeby. Jeżeli jesteś jedną z takich osób, ale chciałbyś coś zmienić i zacząć odżywiać się właściwie, to catering dietetyczny powstał z myślą właśnie o Tobie. Z ich pomocą Twoje zdrowie fizyczne i psychiczne pozostanie nienaruszone, a Ty będziesz mógł cieszyć się każdym dniem bez zmartwień. Pełne witamin i mikroskładników

Cztery Fajery
Krewetki z cukinią, prosty przepis na pyszny obiad 41

Krewetki z cukinią, prosty przepis na pyszny obiad Krewetki z cukinią. Tak, tak prosty to przepis na pyszny obiad. Obiad, który możesz zjeść od razu lub

Kuchnia na wzgórzu
Szybka sałatka z tofu 160

Sałatka z tofu – jest bardzo szybka w przygotowaniu, zdrowa i lekka. Idealnie nadaje się na kolację lub przekąskę do pracy. Nie wiem czy wiecie czym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fit sałatka z młodymi listkami szpinaku, botwinki i rukoli 109

Fit sałatka z młodymi listkami szpinaku, botwinki i rukoli. Dziś zapraszam Was na pyszną, lekką i naprawdę zdrową sałatkę. Młode listki szpinaku, botwinki i rukoli, a

Słodkie okruszki
zupa pieczarkowa z klopsikami i makaronem... 125

Składniki: łopatka bez kości 60 dag, jajka 2 sztuki, włoszczyzna 6 łyżek/starta, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1 szklanka, woda gazowana 3/4 szklanki, cebula 1

W Mojej Kuchni Lubię