Zastanawiacie się co zrobić z miękkimi, zwiędłymi rzodkiewkami? Na pewno nie wyrzucać! Za to obtoczyć je w rozkosznym maślanym sosie i zjeść na śniadanie albo podać
FlymetothespoonIście wielkanocne, radosne i wiosenne ciastka – wyglądaja fantastycznie, smakują jeszcze lepiej. Kruche ciasto przełożone słodko – kwaśnym kremem cytrynowym to jest dokładnie to, czego potrzebujecie
FlymetothespoonTo, że kocham gofry miłością wielką jest już jasne i wiadome! Tym razem przygotowałam je w wersji owsianej i podałam z przepyszną pastą z buraka ze
FlymetothespoonUwielbiam pastę miso za to, że można z niej szybko wyczarować przepyszną, pełna umami zupę! Można tutaj dowolnie żonglować dodatkami, żeby była jeszcze bardziej pożywna – tę
FlymetothespoonSama nie wiem, co mi bardziej smakuje – klasyczna jajecznica czy ta najprostsza tofucznica. Nie jestem weganką, ale tofu uwielbiam – więc nawet, jeżeli jesz jajka
FlymetothespoonKolejny jesienny komfort food, który możecie serwować taże podczas spotkań ze znajomymi, bo idealnie sprawdzi się na przyjęcia – tarta z gruszkami i gorgonzolą to prawdopodobnie
FlymetothespoonGofry ze skyrem jagodowym i owocami pełne superfoods! Jezeli tak jak ja lubicie mieć pod ręką różne dziwne proszki pełne mocy, to ten przepis Wam się
FlymetothespoonJajka kocham miłością wielką i za nic nie potrafiłabym z nich zrezygnować. Dlatego nigdy nie mogłabym zostać weganką – o ile z mięsem mogłabym się pożegnać
FlymetothespoonKiedy mamy w lodówce tylko resztkę jajek, przejrzałego banana i trochę płatków owsianych to mamy przepis na pyszne i pożywne śniadanie! Te najprostsze placuszki owsiano –
FlymetothespoonGofrownica daje tyle możliwości, zgodzicie się? Można tworzyć tak różnorodne ciasta, z różnych mąk, z różnymi dodatkami i te opcje się po prostu nie kończą 🙂 Te
FlymetothespoonJak ja lubię tajskie smaki! Ten cudowny balans smaków słodkiego, ostrego i słonego tak idealnie trafia w moje gusta – i te przyprawy! Świeże, aromatyczne, charakterystyczne
FlymetothespoonBardzo lubię tapiokę za jej niepowtarzalną konsystencję. Trzeba ją dość długo gotować, przez co często o niej zapominam, ale warto przygotować z niej deser i schłodzić
FlymetothespoonPrzychodzi taki dzień, kiedy placuszkowy potwór (czyt. ja) musi przejśc na dietę bez glutenu, bez laktozy, a idealnie to rozdzielną i niskowęglowodanową. No i bez cukru
FlymetothespoonKwiecień to miesiąc, w którym następuje eksplozja zieleni. Nagle białe krajobrazy z dnia na dzień zielenieją i stają się niewiarygodnie piękne. Warto się nimi inspirować, żeby
KulinarneImpresje.plKolejna lekka, zdrowa i dziecinnie prosta propozycja dla wielbicieli sałatek. Połączenie słodyczy pomarańczy, granata z prażonym słonym słonecznikiem wraz z indykiem zaskoczy niejedno podniebienie. Korzystając, że
Kuchnia Pełna PasjiMeksykańskie Fajitas Historia i Pochodzenie Fajitas to jedno z najbardziej rozpoznawalnych i uwielbianych dań kuchni meksykańskiej na całym świecie. Jego historia i pochodzenie są ściśle związane z tradycją kulinarną Meksyku, a różnorodność rodzajów tego dania sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Historia i Pochodzenie Pochodzenie fajitas sięga początków XX wieku, kiedy(...)Przyprawa Tajin Tortilla Guacamole Przygotowanie Podsumowanie Fajitas to danie, które ewoluowało z prostego, rustykalnego posiłku do wykwintnej potrawy serwowanej w najlepszych restauracjach. Jego historia odzwierciedla połączenie kultur i tradycji kulinarnych Meksyku i Teksasu. Dziś, dzięki różnorodności składników, każdy może znaleźć swoją ulubioną wersję fajitas, niezależnie od preferencji dietetycznych. Bez względu na to, czy wybierasz tradycyjną wołowinę
RafalCookdodatku cukru i tłuszczu. Idealny do sałatek i innych dań. Zawiera jedynie 12 kcal w 100 ml. Ma kremową konsystencję i lekko kwaśny, ciekawy smak. Link do dressingu – https://gymbeam.pl/zero-dressing-cezar-gymbeam.html Mam dla Was kod rabatowy do sklepu GymBeam, gdzie oprócz opisanych produktów znajdziesz również suplementy, odżywki, żywność dietetyczną oraz odzież sportową. Z kodem viagusto5 otrzymasz 5% zniżki
Via Gustosubstytucji, które dodają potrawom smaku. Niektóre ulubione przyprawy, takie jak musztarda, sos czy ketchup są wegańskie. Dla tych produktów, które zazwyczaj zawierają składniki zwierzęce, oto kilka sprawdzonych substytutów: Catering dietetyczny – gdzie i dlaczego? Dieta wegańska jest obecnie popularniejsza niż kiedykolwiek. Regularne spożywanie zdrowych, zbilansowanych posiłków pozwala oczyścić organizm z toksyn, a także przyczynia się do poprawy ogólnego samopoczucia(...)zestawu na każdą porę dnia. Dlaczego warto skorzystać z cateringu dietetycznego Dietering? Samodzielna tranzycja na dietę wegańską może być dużym wyzwaniem, ale dzięki diecie pudełkowej można w niezwykle prosty sposób dowiedzieć się, jakie produkty spożywcze i składniki są wegańskie. Na podstawie tego doświadczenia, można zacząć tworzyć w przyszłości własne dania wegańskie. Na stronie cateringu Dietering dostępny jest plan
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie ma to jak porządny obiad! W większych daniach świetne jest to, że starczają na parę dni, dzięki czemu możemy zwolnić się z gotowania. Przygotowanie
Be Fit Be StrongBudzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z
W kuchni KatieZostała nam marchewka z surówki z obiadu więc nie mogła się zmarnować. Wykorzystuję wszystko co mam w lodówce na 100%, a nie zawsze da się przewidzieć
Czarnawisienkasię zanim coś wyrzucicie. Być może resztki z obiadu da się zamienić na pyszny, wartościowy posiłek? Dziś podrzucam Wam swoje propozycje na kreatywne wykorzystanie ryżu. Jeśli macie jakieś pomysły, piszcie śmiało Nie marnuje – ryż Budyń ryżowy z nektarynką Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe Ryżowy budyń czekoladowy Dietetyczne ciasto ryżowe na spodzie słonecznikowym Sałatka ryżowo – pieczarkowa Krem
365 dni dookoła kuchniBurak to najzdrowsze i zarazem najbardziej uniwersalne warzywo. Są niedrogie i pyszne. Sałatka z buraczków to polski klasyk, idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Budzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z
W kuchni KatiePierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej to idealna propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Wbrew pozorom przygotowanie tego dania nie zajmuje nam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jakiś czas). Ale odwieczny problem to mój mąż. "Znowu dietetycznie?", "Co to za zupa , nie ma mięsa nie smakuje mi!". Jestem pewna, że niejedna z nas miała problem z tzw. "gotowaniem na dwa gary". Postanowiłam ten problem rozwiązać i zaczynać od jednego gara, ale działać przy tworzeniu dwóch dań przy pomocy dodatków. Mam nadzieję, że pomysł Wam się spodobał
Pobite gary BarbaryBędąc na diecie mam o tyle lepiej, że niespecjalnie muszę się zastanawiać nad tym co mam ugotować, bo od dietetyk dostaje gotowe przepisy na konkretne dania
Bernika - moj kulinarny pamietnik