pokrojone w plastry lub kostkę (opcjonalnie: obrane) 2 duże brzoskwinie, obrane i pokrojone w cząstki lub kostkę (mi skórka brzoskwini nie przeszkadza, to zależy od Waszych preferencji) 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cieniutkie piórka listki świeżej bazylii lub mięty do przybrania sałatki na dressing: 4 łyżki oliwy extra vergine, 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka soku z cytryny
Chilli Czosnek i Oliwaniezawodny sposób na mięsny gulasz. po odparowaniu i zgęstnieniu jako sos do pizzy jako sos do gołąbków, jako baza do zapiekanek biała fasola z sosem pomidorowym doprawionym solą, cukrem, czerwonym octem winnym i chilli to jedno z moich ulubionych śniadań. Jak zrobić passatę pomidorową? - krok po kroku Składniki: 6 kg mięsistych pomidorów, np. malinowych lub lima (to te podłużne
Chilli Czosnek i Oliwaprzepis własny na 4 porcje (liczę po 2 sztuki warzyw na osobę, w sumie na 8 papryki/pomidorów) czas przygotowania: 1,5 godz. Składniki: 5 dużych pomidorów 2 papryki (czerwona i żółta) 1 cukinia, pokrojona w drobną kostkę 200 g ryżu arborio (lub innego o okrągłych ziarnach) 1 cebula, pokrojona w kostkę ząbek czosnku, zmiażdżony i posiekany pęczek natki pietruszki
Chilli Czosnek i Oliwajest jeszcze końcówka sezonu na fasolkę to możecie jeszcze go wypróbować. Także stopień pikantności możecie dostosować do siebie :) Składniki: 1 mały kalafior garść zielonej fasolki szparagowej 1/2 czerwonej cebuli chili 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz 1 łyżka oleju Wykonanie: Kalafiora oczyścić, umyć, podzielić na różyczki i ugotować na parze. Pod koniec gotowania dodać fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki
Pasja Smakuwędzonego na gorąco łososia. Sałatka miała być prosta i szybka w wykonaniu i niskokaloryczna! SKŁADNIKI: - 3 łyżki wędzonego łososia około 100-120 g - pomidor - zielona papryka (1/4 szt) - czerwona papryka (1/4 szt) - sól morska - pieprz - rukola duża garść - NA SOS: sok z cytryny, 1/2 łyżeczki miodu, łyżka wody
SMYKWKUCHNISerowe krakersy solone to moja propozycja na konkurs z serkami Almette dla blogerów. Przygotowałam wcześniej babeczki z czerwonej fasoli , dzisiaj prosta, ale bardzo smaczna przekąska z dodatkiem serka z kolorowym pieprzem do chrupania przed TV lub jako zagryzka do piwa. Krakersy przygotowałam bazując na moim starym przepisie na kruche, serowe rogaliki, bez jajek i cukru. Gdy wstawiłam zdjęcie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzupa gulaszowa Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką Zupa gulaszowa z wołowymi klopsikami Gęsta i smaczna Zupa paprykowa z wołowiną : SKŁADNIKI: 60 dag wołowiny bez kości 3 papryki kolorowe (czerwona, zielona, żółta) 1 papryczka chilli 2 cebule 1/2 litra wody, 1 litr rosołu, 4 ziemniaki, 2 marchewki 1 łyżeczka soli, 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolczakówka piekąca, inaczej kroplista, Hydnellum peckii jest bardzo rzadkim grzybem. W Polsce ten gatunek jest pod całkowitą ochroną. Znajduje się na Czerwonej Liście Grzybów Wielkoowocnikowych ze statusem E czyli "wymierające". To grzyb niejadalny , ale jakże piękny - przyznacie. Dla właśnie takich cudeniek warto zabierać ze sobą do lasu aparat fotograficzny . Spotkanie takich okazów w lesie robi niesamowite wrażenie
Smaczna PyzaSkładniki: 1 kolba świeżej kukurydzy 1 czerwona papryka 3 ogórki małosolne przepis tutaj Przygotowanie: Oczyszczoną paprykę z ogórkami małosolnymi kroimy w kostkę, kukurydzę oczyszczamy z zewnętrznych liści, ziarna kukurydzy odkrajamy nożem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy
Moja smaczna kuchniaprzyszła jesień. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to już. Grzyby rosną, jarzębina jest szalenie czerwona, noce coraz chłodniejsze. Uwielbiam tę porę roku może dlatego, że urodziłam się na przełomie lata i jesieni. Jesienny wpis, to chyba już tradycja, tutaj można wrócić do 2012 i do 2013 , czas na 2014. :) Tym razem przygotowuję wpis słuchając Grzegorza Turnaua
Brzuszki ŁakomczuszkiSkładniki: - 1 pęczek selera naciowego - 250 g pieczarek - 1/2 puszki kukurydzy - 3 małe piersi z kurczaka - 2 duże ogórki konserwowe - 1 garść rukoli - 1 słoik suszonych pomidorów - przyprawy: delikat czerwony, pieprz, sól oraz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy do miękkości. Identycznie robimy z piersiami z kurczaka, które doprawiamy delikatem oraz przyprawą do kurczaka. Selera, pomidory
Zainspirowana w kuchnitroszkę ostrości. Powiem Wam, że na drugi dzień był jeszcze smaczniejszy. Rzecz na pewno do powtórzenia i to jeszcze w tym sezonie. Składniki: - 2 kg dojrzałych pomidorów - 6-8 czerwonych papryk - 3-5 ząbków czosnku - 1-1,5 szklanki bulionu - 1 łyżka oleju (u mnie kokosowy) - sól i swieżo mielony pieprz Dodatkowo: - bazylia - pikantny ser z niebieską pleśnią
Smaczne Zdrowekwaśny z cukinią. Nigdy jeszcze takiego nie robiłam, przepis dostałam od znajomej więc zobaczymy co tam z tego wyjdzie. składniki: 2,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 4 czerwone papryki 500 g przecieru pomidorowego 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 3 płaskie łyżki soli 1 łyżka cukru Cukinię obrać ze skórki, usunąć miąższ z pestkami i zetrzeć
Monia miesza i gotujeksamitną konsystencję ta pasta uzyskuje dzięki oliwie i zmiksowaniu jej na samym końcu. Pasta paprykowa do słoików, składniki na 6 słoiczków po ok 2 5 0 ml: 3 kg czerwonej papryki 5 ząbków czosnku 1 ostra papryczka 1,5 łyżki soli 2 łyżki cukru 80 ml oliwy 20 ml octu jabłkowego 20 ml octu balsamicznego Umyte papryki układamy na blasze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięThe post Leczo z cukinią (kabaczkiem) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje