czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:150/283)

placki ziemniaczane z farszem :kapusta kiszona z pieczarkami... 126

pieprz mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki "M", mąka tortowa 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba Kiszoną kapustę pokroić drobniej, ugotować do miękkości w niedużej ilości wody, po ugotowaniu wodę odlać z kapusty, pieczarki usmażyć z cebulką do odparowania wody, wymieszać z kapustą, pieprzem mielonym, cukrem, bułką tartą, solą. Ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków na placki, ziemniaki(...)placek łyżkę nadzienia rozsmarować i drugą cienką warstwę placka, piec na większym ogniu rumiane placki z każdej strony. Podawać na ciepło z barszczem czerwonym do picia - smaczna odmiana placków ziemniaczanych nadziewanych kiszoną kapustą z pieczarkami, placki są bardzo chrupiące i smakują wyśmienicie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską 266

TUTAJ ) lub ketchup.     Składniki na 7 tortilli: 7 placków tortilli z TEGO przepisu lub kupnych 2 pojedyncze filety z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 15 dkg żółtego sera olej przyprawa do kurczaka   *** W pierwszej kolejności musimy przygotować placki tortilli, przepis i instrukcje wykonania znajdziecie TUTAJ . Oczywiście można też(...)posypujemy przyprawą, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim ogniu, ciągle mieszając – do zrumienienia *** *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy, paprykę tniemy w paseczki a ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na brzegu każdego placka tortilli układamy porcje usmażonego kurczaka, kapusty, papryki i sera żółtego

Blog z Apetytem
GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ 211

będziecie sięgać po ten przepis GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ: 1 główka kapusty pekińskiej 200g kaszy gryczanej 400g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa wieprzowego z łopatki) 1 cebula 200g pieczarek 1 ząbek czosnku przyprawy: sól, pieprz i papryka czerwona słodka. Przygotowanie naszych gołąbków zaczynamy od ugotowania kaszy gryczanej, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę(...)mielone, ugotowaną kaszę gryczaną, podsmażone pieczarki z cebulą oraz przeciśnięty przez praskę lub posiekany drobno czosnek. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i sproszkowaną papryką czerwoną, po czym dokładnie wszystko ze sobą mieszamy (ja wyrabiam farsz rękoma). Kapustę pekińską parzymy we wrzątku ale uwaga! Liście kapusty wkładamy do gorącej wody dosłownie na 5-7 sekund, aby nie zaczęły nam się rozpadać

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pitta z szynką, warzywami i sosem musztardowym 192

pyszną przekąskę, którą z powodzeniem można zaserwować na imprezie karnawałowej. Przekąska jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 pitty pszenne, 1/3 kapusty pekińskiej, 6 plastrów szynki spod Powału Hańderek , 1 cebula czerwona, 1 pomidor, 2 ogórki kiszone, olej, sól, pieprz. Sos musztardowy : 1 łyżka musztardy, ½ łyżki majonezu, szczypta kurkumy, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę kroję w paski. Układam(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiam olejem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut. 2. Kapustę pekińską drobno kroję, solę i odstawiam na 10 minut. Cebulę kroję w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora kroję w plastry. 3. Sos: Musztardę mieszam z majonezem oraz kurkumą. 4. Pitty podgrzewam w mikrofalówce. Przekrawam w poziomie na pół

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z białej kapusty 2202

grillowanie to również sałatki i sosy. Tym razem proponuję sałatkę z białej kapusty która świetnie pasuje to wszelkiego rodzaju mięsnych wypieków grillowych. Składniki : 2 kg białej kapusty 3 kolorowe papryki 3 czerwone cebule pęczek koperku 2 łyżki soli 300 gram cukru 250 ml oleju rzepakowego 200 ml octu 1 litr wody mineralnej gazowanej Przygotowanie : Kapustę, paprykę, cebulę i koperek

Mechanik grilluje
Krokiety z młodą kapustą i pieczarkami 163

Idę za ciosem i proponuję Wam kolejny pomysł na kapustę. Młoda kapusta jest bardzo fajna, bo szybko się gotuje i bardzo dobrze smakuje. Krokiety najpyszniejsze z czystym czerwonym barszczem, ale solo również świetnie smakują. Składniki: 8-10 usmażonych naleśników Farsz: 1/4 dużej główki młodej kapusty 1 mała marchewka 1 mała cebulka kilka pieczarek sól, pieprz tarty żółty ser + jajko

Kuchnia domowa Ani
Młoda kapusta zasmażana 118

jeśli zrobimy do tego kopytka, będziemy mieć pyszne danie obiadowe. I to jest moja propozycja na jutro:) Składniki : główka białej, młodej kapusty 1-2 cebule masło klarowane koper kilka plastrów kiełbasy lub boczku, ale niekoniecznie sól, pieprz, czerwony ocet winny, ewentualnie łyżka przecieru pomidorowego mąka, cukier marchew i pietruszka ( można użyć garść  suszonych) Przygotowanie : Kapustę pozbawioną zbędnych liści kroimy

Proste Potrawy
Mój bigos 182

cebule, 3 – 5 ząbków czosnku, 1 – 3 liście laurowe, parę ziaren jałowca, sól, vegeta, pieprz ziarnisty i ziołowy,, cukier, 1 łyżka miodu, 200 ml czerwonego wina,  koncentrat pomidorowy, ketchup, majeranek, olej lub smalec. Przyrządzenie: Kapustę wypłukać (niekoniecznie). Grzyby namoczyć, najlepiej na noc(pieczarki obrać i pokroić w plasterki). Kapustę przełożyć do garnka, dodać liście laurowe, pieprz ziarnisty i jałowiec

kulinarnajamka.blogspot.com
Surówka z kiszonej kapusty i grzybów 81

bidi-language:#0400;} Taki zestaw powstał na potrzebę chwili. Jak ryba, to kapusta kiszona. Postanowiliśmy troszkę ją „reanimować”. Składniki: 250 g kiszonej kapusty 100 g marynowanych grzybów (u nas prawdziwki) 1 czerwona cebula 1 łyżka miodu 50 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kapustę odciskamy, kroimy. Cebulę siekamy. Grzyby kroimy. Wszystkie składniki mieszamy z miodem oraz oliwą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 282

Składniki: 1 średnia kapusta pekińska; 1 duża marchewka; 1 duże jabłko; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypiorku; 6 plastrów ananasa z zalewy (z puszki). Dressing: 1/4 szklanki białego cukru; 1/2 szklanki octu spirytusowego 10 % lub 1 szklanka octu jabłkowego 6 %; 1 szklanka zimnej wody; 1/4 szklanki oleju; 1/2 łyżeczki soli. 1 szklanka(...)Sposób przygotowania: Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Marchewkę i jabłko umyć, osuszyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Dodać do kapusty. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, drobno pokroić. Dodać do kapusty z marchewką i jabłkiem. Wymieszać. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Plastry ananasa odsączyć

Gospodyni Miejska
Koreańskie kimchi z kiszonej kapusty 121

/uploads\/2020\/07\/kimchi-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/kimchi-480x270.jpg"],"description":"Korea\u0144ska kiszona kapusta peki\u0144ska. Wy\u015bmienity dodatek do potraw. Kimchi to gwarancja zdrowia jelit i dobrego samopoczucia. Czas fermentacji wynosi 3 doby.","keywords":["cebula","chili","czosnek","imbir","kalarepa","kapusta","kiszona kapusta","marchew"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished(...)Kapust\u0119 prze\u0142o\u017cy\u0107 do garnka, posypa\u0107 i natrze\u0107 sol\u0105. W\u0142o\u017cy\u0107 na 3 godziny do lod\u00f3wki, przykrywaj\u0105c kapust\u0119 czym\u015b ci\u0119\u017ckim, np. talerzykiem doci\u0105\u017conym ci\u0119\u017ckim s\u0142oikiem. Dzi\u0119ki ci\u0119\u017carowi i uciskowi, kapusta wypu\u015bci wi\u0119cej soku.","text":"Kapust\u0119

ProstePesto.pl
Bigos staropolski 360

czerwonym winem, dodaje miód oraz powidła śliwkowe. Wagowo mięsiwa powinno być mniej więcej tyle samo co kapusty, a tej powinniśmy użyć świeżej i kiszonej zarazem, użycie samej kwaszonej kapusty spowoduje, że bigos będzie zbyt kwaśny, warto również przepłukać kwaszoną kapustę przed dodaniem do bigosu. Koniecznie poszukajcie wędzonych śliwek, te suszone ogólnie dostępne nie mają tych walorów smakowych(...)przygotowania: 2 h + 3 h gotowanie 80 g borowików 250  g wędzonych śliwek ok 3 szklanki czerwonego wytrawnego wina 500 g wołowiny (antrykot lub rostbef) 1,5 - 2 kg wieprzowiny (łopatka ) ok 300 g kiełbasy jałowcowej 1.5 kg kiszonej kapusty 1 kg białej kapusty 1 l wody ok 8 łyżek sosu sojowego 400 ml pomidorów z puszki

Słodki Kompromis
Sałatka z zupek chińskich 305

czerwone opakowanie) 1 pierś kurczaka 0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duża łyżki oliwy lub oleju szczypta soli 1/4 małej kapusty pekińskiej kawałek jasnozielonej części pora (jeśli sałatkę bądziemy przechowywać kilka dni w lodówce, lepiej zrezygnujmy z pora)  4-5 małych ogórków konserwowych(...)duże) 1 łyżka sosu sojowego czarny pieprz  1/2 łyżeczki płatków chili lub ostrej papryki w proszku lub 1/2 posiekanej czerwonej papryczki chili 2 łyżki siekanej natki pietruszki (użyłam mrożonej) 4 duże łyżki majonezu (u mnie Hellmans Babuni - jest nieco kwaśniejszy niż inne) 1 mały jogurt naturalny sok z połowy limonki 1. Zupki chińskie lekko pokruszyć (nie otwierając opakowania

Kuchnia Prezydentowej
Surówka z cukinią 158

Super zdrowa i pyszna suróweczka np. do obiadu. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej pół ogórka sałatkowego pół średniej cukinii 2 pomidory 1/4 papryki czerwonej 4-5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka octu balsamicznego pół łyżeczki ziół prowansalskich sól,pieprz Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy.Ogórka i cukinię obieramy ze skórki.Kapustę drobno siekamy,przekładamy do miski.Ogórka i cukinię

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tradycyjnie- Gołąbki 363

postaci niż dobra kwaśnica. Jednym słowem nie darzę sympatią tradycyjnej kuchni. Lubię jeść lekko, uwielbiam makarony, dziki ryż, ryby, dziczyzne wolno pieczoną w czerwonym winie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu

Zapiski Młodej Żony

Proponowane wyszukiwania