czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:141/283)

Wegański bigos 151

angielskie, 3 liście laurowe, 6 jagód jałowca, 1 łyżeczka naturalnej przyprawy do bigosu sól, pieprz, papryka słodka, majeranek 3 parówki sojowe wędzone 125 ml wytrawnego czerwonego wina Wykonanie: Dzień I 1. 1 kg kapusty odcedzamy nad miską i przepłukujmy, 0,5 kg tylko odcedzamy.   Uwaga: Dlaczego nad miską? Bo woda z kapusty może nam się przydać do doprawienia kapusty

Mój pomysł na
Sałatka Gyros 141

Potrzebujemy Ok 400 g fileta z kurczaka 1 średnia cebulka czerwona 3,4 średnie ogórki konserwowe 3/4 puszki kukurydzy ( lub cała ) Kapusta pekińska ćwiartka średniej Keczup Majonez Przyprawa do Gyrosa pół opakowania Olej  Kurczaka marynujemy w oleju i przyprawie do Gyrosa (najlepiej zostawić na noc). Następnie usmażyć. Cebulkę kroimy w kosteczkę Ogórki konserwowe kroimy w cienkie półplasterki . Kapustę

Andzia Pichci
Surówka z kapusty i ogórka 135

młodą kapustę i surówki z niej zrobione. Możecie ją podać do obiadu, z burgerem, z frytkami. Co kto lubi i wybiera. 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka mała 1 jabłko 1 ogórek zielony 1 cebula czerwona koper świeży 1/2 papryki chilii 4 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Kapustę kroję drobno i solę, odstawiam

wesoła kuchnia
Surówka z papryką 188

obiadu , pasuję do wszystkiego rodzaju mięsa , ziemniaków czy kasz , to już według uznania smakowych , zapraszam do wypróbowania .  Składniki  ćwiartka kapusty białej  1 duża marchew  3 ogórki kiszone  4 płaty papryki marynowanej czerwonej  sól do smaku  pieprz czarny  łyżeczka pieprzu ziołowego  3 łyżki oliwy  2 łyżeczki balsamico  szczypta cukru(...)Kapustę kroimy dość cienko , następnie obraną marchew ścieram na tarce o drobnych oczkach , ogórka kiszonego także , następnie paprykę kroję w paski . Jak mamy dodane wszystkie składniki , dodaje oliwę , balsamico , doprawiam do smaku i bardzo dokładnie mieszam aby składniki dobrze się połączył , i gotowe do podania

Mój Smak
Wyniki konkursu "Schyłek lata z sosami Folwark" 145

nakładamy ciasto z otworkiem. Układamy na blaszce, "czapeczki" osobno i pieczemy w 180 stopniach ok 15 minut. Wędlinę rozdrabniamy blenderem. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, pieczarki, kurki, paprykę czerwoną, dokładamy wędlinę i 3 łyżki sosu Folwark Madziarski, chwilę podsmażamy. podpieczone ciasto wyjmujemy i napełniamy farszem, przykrywamy serem i nakładamy małe kółeczko ciasta. Wkładamy do piekarnika na 5 minut(...)świeżym ananasem - przepis przywędrował od Małgorzaty W. Składniki : 8 bułek pita 1 pierś z kurczaka 1 ł yżeczka oliwy lub oleju kokosowego 0,5 kapusty pekińskiej 100g rukoli 100g roszponki 1 duży ogórek 2 czerwone papryki 3 cebule szalotki (może być czerwona cebula) 100g sera smażonego 100g sera żółtego wędzonego 400g fasoli czerwonej z puszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PASTERYZOWANA SAŁATKA Z KAPUSTY + FILMIK 108

Bardzo smaczna, pasteryzowana sałatka z kapusty. Idealna do hoddogów, hamburgerów i nie tylko.  SKŁADNIKI :  1 główka kapusty około 2 kg 1 kg ogórków 4 papryki czerwone 4 cebule  4 marchewki  2 łyżki soli 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10 %  3-4 łyżki oleju  3 liście laurowe kilka kulek pieprzu 3 kulki(...)PRZYGOTOWANIE :  Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, mieszamy i odkładamy na 2 godziny. Resztę warzyw szatkujemy a marchew ścieramy.  Wszystkie składniki ( oprócz liścia laurowego i kulek ziela i pieprzu ) dodajemy do kapusty.  Wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę nakładamy do 0,5 L słoików, lekko upychamy i wlewamy pozostałe soki. Zakręcamy i pasteryzujemy słoiki w wodzie 5 minut, licząc czas

Kulinarne Fantazje Marioli
Świąteczne udka 6446

pieczarek ·        20 dag kapusty kiszonej ·        Pieprz ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        Papryka czerwona ·        1 łyżka sosu sojowego Sposób przygotowania: 1.   Z udek wyjmujemy(...)oleju. 3.   Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.   Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką. 5.   Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut. 6.   Tak przygotowanym farszem nadziewamy udka. 7.   Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 8.   Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Bigos z kapusty pekińskiej. 383

obiadu ? polecam pyszny bigosik z kapusty pekińskiej. Pyszny i delikatny. Przepis dodaję do akcji  Błyskawiczny Piątek . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1/2 dużej kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 cebula 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki masła sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżeczka suszonej bazylii Wykonanie : Kapustę myjemy i szatkujemy. Marchewkę

Sama słodycz i szczypta chili
Paszteciki w makaronie cannelloni 488

odlać, opłukać zimną wodą i zostawić do przestudzenia. Kapustę przelać kilka razy zimną wodą (na sitku). Cebulę i pieczarki drobno posiekać i usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać kapustę, sól, pieprz i kminek i smażyć na patelni przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Zestawić do przestudzenia. Makaron nadziać gotowym farszem (najłatwiej ustawić makaron pionowo i nadziewać przy(...)następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Makaron należy okręcać, tak aby usmażył się ze wszystkich stron. Paszteciki najlepiej smakują z czerwonym barszczem

Bullio
Paszteciki w makaronie cannelloni 163

odlać, opłukać zimną wodą i zostawić do przestudzenia. Kapustę przelać kilka razy zimną wodą (na sitku). Cebulę i pieczarki drobno posiekać i usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać kapustę, sól, pieprz i kminek i smażyć na patelni przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Zestawić do przestudzenia. Makaron nadziać gotowym farszem (najłatwiej ustawić makaron pionowo i nadziewać przy(...)następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Makaron należy okręcać, tak aby usmażył się ze wszystkich stron. Paszteciki najlepiej smakują z czerwonym barszczem

Bullio
Sałatka osiemnastka. Sałatka z grillowanym kurczakiem i kukurydzą. 282

wcześniej przygotujemy mięso), to już reszta pójdzie szybko :) Polecam :) Składniki - dwie duże piersi z kurczaka ( pojedyncze) - puszka kukurydzy konserwowej ( u mnie  ORZECH ) - mała kapusta pekińska - 2 kolorowe papryki - 1 mała cebula czerwona - 1 makaron z zupki chińskiej - sól, pieprz, czosnek mielony, przyprawa kebab-gyros, papryka czerwona mielona, majeranek, - majonez - olej Wykonanie Piersi z kurczaka dokładnie myję, wykrawam(...)całość odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie mięso grilluję na patelni grillowej i studzę. Wystudzone piersi kroję w większą kostkę, przekładam do miski, dodaję poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, obie papryki i odsączoną kukurydzę. Makaron z zupek chińskich kruszę na drobne kawałki i wrzucam do sałatki, dodaję kilka łyżek majonezu, doprawiam solą i pieprzem

Kuchnia z widokiem na ogród
Kryzysowa wigilia 179

wigilijnym stole. Składniki: - kapusta kiszona - grzyby suszone - paczka mąki - pół szklanki wody - pół szklanki soku z buraków Wykonanie: Grzyby zalewamy wrzącą wodą i czekamy aż się zrobią miękkie. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy razem z grzybami. Z prawie całej paczki mąki oraz płynów ugniatamy ciasto. Reszta mąki będzie nam potrzebna do podsypywania ciasta w czasie wałkowania. Posypujemy mąką(...)też zmielić :) ), a następnie mieszamy z powidłami. Masę kładziemy na kromkę chleba, przykrywamy drugą kromką i zapiekamy w sandwicherze. Buraczak piernikowy Ciasto musi być, no bo w końcu święto. Czerwone buraki to norma na święta. Cukrowe, odkąd zalegają na polach, też kojarzą się z zimą. To wszystko ze świątecznymi przyprawami. Takie jakby marchewkowe tylko z buraków

Kryzysowa Książka Kucharska
Dressing musztardowo - cytrynowy do surówki z kapusty pekińskiej 135

Jego na obiedzie być nie miało to z czystym sumieniem zafundowałam sobie i Synciowi witaminowy smakołyk. Składniki( na 3-4 porcje): 1/2 kapusty pekińskiej 1 spory pomidor 1/2 małej papryki czerwonej 1/2 małej cebul 1/2 niewielkiego ogórka zielonego 1 średni ogórek kiszony sól, pieprz Składniki na dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka oleju roślinnego  3 łyżki(...)natki pietruszki szczypta bazyli szczypta tymianku szczypta rozmarynu szczypta czosnku granulowanego mini-szczypta kurkumy dla koloru pieprz świeżo mielony Przygotowanie:  Surówka Składniki na sałatkę pokroiłam w drobną kostkę. Kapustę dość cienko poszatkowałam, odrobinę posoliłam i popieprzyłam. Wymieszałam składniki. Dressing Musztardę utarłam na jednolitą masę z oliwą i sokiem z cytryny. Wsypałam przyprawy oraz natkę pietruszki. Tymianek i rozmaryn należałoby

Kuchnia po mojemu
Świąteczne Polędwiczki 194

pieczarek ·        20 dag kapusty kiszonej ·        Pieprz ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        Papryka czerwona ·        1 łyżka sosu sojowego ·        Francuska(...)oleju. 4.   Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.   Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką. 6.   Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut. 7.   Tak przygotowanym farsz rozkładamy na środku mięsa. 8.   Zwijamy w roladę. 9.   Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Sałatka z kapusty, ogórków i marchwi na zimę 121

Składniki: 1 główka kapusty ( ok. 1,5kg ) 2 kg ogórków gruntowych 4 czerwone papryki 1 kg marchewek 4 cebule Zalewa: 3/4 szklanki cukru  1/2 szklanki oleju 1 szklanka octu 10% 1 łyżeczka ziaren pieprzu 4 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki soli Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w paski, ogórki (nie obieramy) w cienkie plastry

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania