300g paluszków surimi 150g żółtego sera 2 zupki chińskie (użyłam o smaku curry) 1/2 kapusta pekińska (dużej) 1 czerwone papryka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Dodatkowo: majonez Kapustę pekińską należy drobno posiekać, paprykę i paluszki surimi pokroić w kostkę, kukurydzę z fasolką odcedzić z zalewy, a s er zetrzeć na tarce o dużych
Di gotujeskłada się z pszennej tortilli i pysznego farszu przygotowanego wg swoich upodobań kulinarnych. Tym razem podałam ją w wersji z mielonym mięsem, kukurydzą oraz awokado, specjalnie nie dodawałam czerwonej fasoli bo nie lubimy. Całość podpieczona na suchej patelni grillowej. Pyszna, pikantna i chrupiąca. Wystarczy wcześniej zrobić farsz a nadziewać przed samym podaniem. Doskonała zarówno na syty
Wanilia i KardamonKeby1 sie fto zapytoł, czamu2 tyn szałołt je pofyrtany, to bych pedzioł3, że łōnczy składniki, kere4 normalnie nōm5 jakosik cuzamyn6 niy pasujōm, na przikład ananas [...] Artykuł
Chop w kuchniCoś bezmięsnego, kotlety warzywne czyli ziemniaczane z dodatkiem mieszanki meksykańskiej Hortex , w skład której wchodzą papryka, kukurydza, fasolka szparagowa zielona, groszek, cebula , fasola czerwona..Jedno opakowanie a kilka różnych warzyw. Ja dodatkowo dodałam jeszcze marchewkę startą na tarce .Takie kotleciki można podać z dowolnym sosem , u mnie akurat to sos beszamelowy. 3 ziemniaki 1 marchewka mieszanka meksykańska
Moje domowe kucharzeniedrobno porwanymi liśćmi sałaty.Trzymamy na ogniu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem i czerwoną fasolą
Cytryna&Co.pięknie to wygląda :) Składniki : 8 małych lub 4 duże placki tortilla. Farsz: 1 opakowanie grzybów Shimej 1 duża czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 100 ml passaty ser żółty do starcia sos sojowy, tymianek, pieprz, sos chili (bez konserwantów !), oliwa z oliwek Zaczynamy od grzybów i odcinamy dolną
vegetanieprzystawki smażony plantan z dodatkiem pikantnej salsy pomidorowej (12 PLN) smakował wybornie. I tu pierwsze zaskoczenie, przystawka obroniła się rewelacyjnie. Drugą przystawką było Moi Moi, pasztet z czerwonej fasoli (14 PLN). Pikantny z dodatkiem ciekawych i aromatycznych ziół. Miłe zaskoczenie starterami pobudziło kubki smakowe i chciałem więcej. Z dań głównych próbowałem marynowanej wołowiny w nigeryjskich przyprawach
kulinarnyJaczerwona papryka 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 340 g czarnych wydrylowanych oliwek 200 g zielonych wydrylowanych oliwek 1 puszka czerwonej fasoli wraz z sokiem 1 puszka kukurydzy wraz z sokiem 2 puszki pomidorów krojonych 1 szklanka bulionu 2 posiekane ostre chili 690 g passaty opakowanie ziół prowansalskich, oregano, lubczyk, sól, pieprz
Zasmakuj KuchniMielone wołowo-wieprzowe 500 g 7,5 Krewetki koktajlowe mrożone 10 Konserwowe Puszka pomidorów 400 ml 4 Przecier pomidorowy 2,9 Kukurydza 2x 250 ml 6 Fasola czerwona 2 Warzywa, owoce Papryka czerwona 3 Papryczka chili 2 szt 0,8 Cebula dymka 2,5 Buraczki 500 g 5 Marchew 500 g 2 Pietruszka 300 g 1,5 Ziemniaki
Niedzielny kucharzbardzo ją lubimy i naszym znajomym też bardzo posmakowała. 2 filety z kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju op. makaronu w kształcie ryżu 2 pory puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli sól, pieprz mały słoik majonezu Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć gyrosem i usmażyć. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Pora pokroić w cienkie plasterki
Smakołyki Asiszklanki* ryżu (u mnie basmati) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 puszki krojonych pomidorów (u mnie domowa passata) - szklanka bulionu - 1/3 szklanki odsączonej czerwonej fasoli z puszki - 1/3 szklanki odsączonej kukurydzy z puszki - 1/3 szklanki startego sera - 1 łyżka oleju kokosowego bezzapachowego lub dowolny tłuszcz - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka kuminu (kmin rzymski
Smaczne ZdroweDziś przepis na jedno z moich ulubionych ciast z dodatkiem warzyw. Obok brownie z czerwonej fasoli , ciasta ze szpinaku i tortu dyniowego ciasto marchewkowe to hit, który powtarzam dość często. Wszystkim smakuje, nadmiar (o ile o tym możemy w ogóle mówić:) zamrażam, wyjmuję kiedy potrzebuję, smakuję w towarzystwie:) Polecam także inny, szybki przepis na moje ciasto marchewkowe . Ciasto
Zasmakuj Kuchniugotowanym ryżem, doprawić i gotowe! WARZYWNA POTRAWKA Z BRĄZOWYM RYŻEM Z podanych składników wyszły 2 porcje 100 g brązowego ryżu Ćwiartka białej kapusty Pół czerwonej papryki Garść czerwonej fasoli Kilka zielonych oliwek Natka pietruszki Duża garść szpinaku Garść orzeszków ziemnych Ryż ugotować Kapustę poszatkować w cienkie paski, wrzucić na dużą patelnię i podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem
HealthyCreationspodawać na ciepło jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje na zimno, z pieczywem.Składniki 500 g mięsa mielonego 1 op. ciasta francuskiego 1 mała puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko+ 1 jajko do posmarowania wierzchu 2 ząbki czosnku 1 papryczka … Czytaj dalej Mielone w cieście
gotuj ze mną