czekoladowy - 5500 przepisów (strona:259/367)

Bułki na miodzie 126

puszyste i lekko słodkie - bułki na miodzie. Poniższe bułki bardzo przypadły mi do gustu, ponieważ w smaku są rewelacyjne - mleczne i bardzo pulchne. Będą idealnie pasować do domowego kremu czekoladowo-orzechowego , jak i wędliny lub sera. Bułki na miodzie zachowują świeżość przez 2 dni. Składniki na 9 sztuk: 385 g maki pszennej tortowej 50 g miodu 30 g rozpuszczonego

Ugotować
969. Kawowe smaki na mleku. 124

Kawowe kluski kładzione  na czekoladowym mleku sojowym z kakao; banan  Niee, prawie wcale nie wylałam tego na siebie, no taak, ta moja koordynacja ręka-oko-noga-twarz

More food, love and dreams
Sernik czekoladowy z ksylitolem 136

Sernik za mną znowu tak długo łaził i łaził aż musiałam go zrobić. I znowu stanęło na czekoladowym co wcale nie zmartwiło domowników. Tym razem jednak posłodziłam ciasto ksylitolem, który jest tak samo słodki a zawiera prawie o połowę mniej kalorii niż zwykły cukier! Poza tym ma niski indeks glikemiczny dzięki czemu mogą stosować go w swojej diecie diabetycy. Jeśli

Smaczna Pyza
niebiański sernik z jabłkami 647

układamy na podpieczonym cieście, posypujemy cynamonem i zalewamy masą serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez ok. 45 min. Upieczony i ostudzony sernik możemy polewać polewą czekoladową i posypać zmielonymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXVI 118

zapraszam, a teraz przechodzę do zdjęć. * zacznę od zaproszenia do wspólnego pieczenia - tutaj znajdziecie link do wydarzenia na FB * moja pierwsza cukinia grillowana   * kawusia być musi - BA! * najlepsze czekoladowe     * niedzielne śniadanko * i kawusia z ciasteczkiem   * trzy rude słodziaki Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Szybki deser z jagodami i czekoladą 225

szklanki, kieliszka czy miseczki wyłożyć biszkopty, możemy lekko nasączyć je Baileysem, albo sokiem jagodowym ( u mnie pół na pół - część biszkoptów zostało nasączonych likierem część sokiem), wyłożyć krem czekoladowy, na to lekko nasączone biszkopty i jagody, następna warstwa śmietanki ubitej z mascarpone i znowu nasączone biszkopty i jagody. Na koniec kleks z ubitej śmietanki z mascarpone i całość posypana tartą

Plate of Joy
Czekoladowe cupcakes z owocami 155

ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru pudru Roztopić czekoladę, dodać do niej śmietanę, a następnie cukier. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek

Plate of Joy
Magiczny dzień! 169

najpiękniejsze dla Was wszystkich! Cudownego dnia :)  A dla dzieci proponuję zabawę z muffinkami! Dla siostry swego czasu przygotowałam muffinki z tego  przepisu , naszykowałam ten sam krem czekoladowy i ubiłam bitą śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem. Wszystkie babeczki są jej dziełem. :) Były miseczki z kolorowymi drażetkami, piankami marshmallows i różnego rodzaju posypki. Można się ubrudzić, pobawić i smacznie

Plate of Joy
Bakaliowo - czekoladowe kąski / Zdrowa słodycz! 138

skoro bakalie to samo zdrowie można pomyśleć o jakiś zdrowych i pysznych przekąskach, deserach czy innych słodkościach! Dzisiaj mamy dla Was pyszne, słodkie i przede wszystkim zdrowe bakaliowo-czekoladowe kąski. Są pyszne! Koniecznie spróbujcie! Składniki: 150 g suszonych moreli, 75 suszonej żurawiny, 70 g wiórek kokosowych, 30 g płatków migdałowych, 2-3 łyżki miodu / syropu z agawy, 1 łyżka oleju

Plate of Joy
Deser nieoczekiwany 195

trochę biszkopta u góry, gdyż powstała mi lekka górka. Postanowiłam ten kawałek wykorzystać. Do sporządzenia takiego deseru wystarczą jednak zwykłe naleśniki z dodatkiem kakao, aby naleśnik był brązowy i czekoladowy! I smażone raczej na małej patelni ,by można go było zamknąć na pół. Wierzch biszkopta-placka posmarowałam TRUSKAWELLĄ od ETERNO . Wierzch truskawelli posypalam obficie Migdałowym Przylądkiem – prażonymi ziarnami z kokosem

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's 97

Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's Gdy moja córka pojechała na weekend do dziadków mogłam pozwolić sobie na ciasto dla dorosłych.Oto efekt moich eksperymentów. Składniki: 1 kostka margaryny Kasia 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki prosku do pieczenia 1 szklanka mocnej kawy rozpuszcalnej 100 g mascarpone 200 ml śmietanki 4 łyki cukru

Wielki apetyt
Babeczki z kremem czekoladowym 175

Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 4 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka kropelki czekoladowe 250 g serka mascarpone 100ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao Draże Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać jaja,cukier,olej i mleko.Wszystko dokładnie wymieszać.Napełnić papilotki do 2/3 ich wysokości

Wielki apetyt
Ciasto czekoladowe z musem czekoladowym podane z lodami czekoladowymi. 84

czekolady mlecznej 5 jaj 1 łyżka kakao (dobrej jakości) 180g cukru 100 g masła 100 g czekolady mlecznej 4 jaja 2 łyżeczki kakao 120g cukru 2 łyżeczki żelatyny lody czekoladowe kostki czekolady do dekoracji Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Tortownicę (28cm średnicy) wysmarować tłuszczem i wyłożyć dno papierem do pieczenia.Następnie rozpuścić żelatynę w 80 ml gorącej wody i przestudzić

Wielki apetyt
Ślimaczki Dan Cake 77

miałam problemu,że coś się ubrudzi czy wysypie.Poza tym otwierając paczuszkę nie martwisz się,że mając ochotę na jedną sztukę zmarnujesz resztę bułeczek. Waniliowe bardzo smaczne,ale czekoladowe to prawdziwa poezja. Polecam bo smak fajny,opakowanie spore bo aż 140 g (jak pisałam wcześniej 7 sztuk) i są bardzo syte. A do tego niesamowicie urocze. Cena to ok.5zł. Bułeczki

Wielki apetyt
Ciasteczka pomarańczowo - czekoladowe 69

Składniki: 125g masła/margaryny  170g mąki 100g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g cukru pudru jajko cukier wanilinowy 80 g płatków czekoladowych 100  kandyzowanej skórki pomarańczowej Sposób przyotowania: Ze wszystkich składników (oprócz czekoladą i skórką pomarańczową) zanieść głądkie ciasto.Konsystencją powinno być podobne do plasteliny.Następnie dodajemy  pozostałe składniki i ponownie zagniatamy. Z ciasta formujemy

Wielki apetyt