Kochacie czekoladę i śliwki? A śliwki w czekoladzie? Co powiecie na pyszne powidła, krem który smakuje jak właśnie śliwki w czekoladzie. Dla mnie mega pyszna propozycja
Bernika - moj kulinarny pamietnikKtoz z nas nie zna Black Forest Cake- raz sprobowany - pozostaje dlugo w naszej pamieci.Przepis na ten przepyszny torcik wzielam ze strony BERGWELT Südschwarzwald . Skladniki na
Smaki EdytyMałe ... niepozorne ... aromatyczne ... Błyskawicznie się je robi i równie błyskawicznie znikają. Jesli ktoś lubi połączenie smakowe czekolady i mięty musi się
Malinowa KawiarenkaWafle przełożone kajmakiem można jeszcze polać czekoladą i mamy dwie różne wersje do podania. Które Wam bardziej smakują? Składniki :* paczka wafli* masa krówkowa o smaku kokosowym
Magiczne Życie MartyTo połączenie smaków jest genialne. Mleczna czekolada, brzoskwinie i pyszny kawowy spód sernika. Nie wiem czy nie zjemy go jeszcze dzisiaj, jest taki pyszny!Polecam nie
Magiczne Życie MartyCześć :)Jakiś czas temu robiłam ciasteczka marcepanowe o właśnie te i zostało mi trochę marcepanu...Przejrzałam kilka przepisów i trafiłam na ten (trochę zmodyfikowałam go). Muffiny
Pora coś zjeśćCześć!Jakiś czas temu pokazałam Wam to ciasto i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, wzbudziło wielki zachwyt!Mam nadzieję, że swoim smakiem również Was zachwyci ;-). Ciasto kryje
Pora coś zjeśćDzień dobry! Sezon na porzeczki już się dawno skończył, ale są inne małe owoce, które można wykorzystać chociażby maliny i żurawina. Przepis jest na tyle fajny
Pora coś zjeśćI znowu szwędałam się po różnych blogach:) Ten przepis znalazłam u Bistro Mamy. Ciacha super! Jeszcze ciepłe zaczęły ulatniać się jak kamfora. Kiedy jeszcze siedziały w
Blondynka GotujeMuszę się przyznać, że pierwszy raz w życiu piekłam Mazurka. Zawsze unikałam tych ciast, sama nie wiem czemu:) Zainspirował mnie blog Kwestia Smaku. Efekt.....brak słów
Blondynka GotujeBardzo sceptycznie podchodziłam do tego przepisu. W mojej głowie ciągle siedziała myśl:"2 szklanki cukru na 1 i 1/3 szklanki mąki??!". No dobra, wzięłam się jednak
Blondynka GotujeZawsze wychodzi. Nigdy nie opada. Nie trzeba nim rzucać, przyznam się - nigdy nie rzucałam swoimi biszkoptami, które nigdy mi nie opadają. Polecam! Biszkopt: 6 jajek 1
Blondynka GotujeBiszkopt trochę różni się od klasycznego. Jest troszkę twardszy i bardziej zbity. Wyrazisty smak czekolady, a posiekana gorzka czekolada fajnie chrupie podczas jedzenia. Pieczenie go - sama
Blondynka GotujeNie mogłam nie zrobić tego tortu, smaki idealne dla mojego syna. On uwielbia kremy na bazie kremówki i mascarpone, a tu jeszcze Jego ulubiona czekolada. Szukałam
Blondynka GotujeAwaryjna tarta - szybka w wykonaniu i do tego wykonanie banalnie proste....zastanawiam się dlaczego tak bardzo bałam się robić Panna Cottę :) Smak - mój osobisty krytyk, Syn
Blondynka Gotuje