babeczki pachnące czekoladą i delikatnymi wiórkami kokosowymi. Można je dodatkowo na końcu polać ulubionym sosem owocowym, polewą czekoladową, orzechami, migdałami czy lukrem. Zainspirował mnie przepis Ani Starmach, lekko go zmodyfikowałam. Ale zawsze wychodzą pyszne:) Do kawy, herbaty - osłodzą każde towarzystwo:) Składniki: 2 szklanki po 250 ml mąki pszennej 150 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 2 łyżki kakao(...)maślanką. 3. Połącz składniki z obu misek, dobrze wymieszaj, następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, całość wymieszaj. 4. Ciasto przelewaj do papierowych kokilek (lub silikonowych foremek na muffinki). Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce w piekarniku bez termoobiegu przez około 20 minut. Smacznego
Zasmakuj KuchniTort przygotowany z okazji urodzin mojego męża. Mój ukochany bardzo lubi śliwki w każdej postaci, więc wiedziałam że i ten tort przypadnie mu do gustu. Kakaowe
moj przepis naJak byście zareagowali jak obieracie jajko.... a tam.... ciasto czekoladowe:D Postanowiłam zrobić tą próbę na domownikach :)Składniki:150 g gorzkiej czekolady,0,5 szklanki
Aga w kuchniW zeszłym tygodniu byłam na premierze książki Weroniki Madejskiej o bezglutenowych, roślinnych deserach, które mogą być sekretem każdego alergika. To druga książka młodziutkiej autorki, pięknie wydana
Ugotowane pozamiataneKiedy robicie jakiś przepis i nagle okazuje się, że słodycz znika zbyt szybko by ją uwiecznić, to znak ,że jest za dobra :) Mi z całej blaszki
W Moim Magicznym DomuMuffinki polubiłam jeść i robić i myślę, że one też mnie polubiły. Szczególnie takie z białą czekoladą, która świetnie łączy się z pozostałymi składnikami ciasta, a po upieczeniu smakuje obłędnie. Równie wspaniałym smakiem odznaczają się płaskie brzoskwinie, pochodzące z Chin o pierwotnej nazwie Pantao ("pan"-płaski owoc, "tao"-brzoskwinia) . Jej najpopularniejsze odmiany w Polsce to Peento, Saturn, Flateryna, Galaxy(...)odchodzi od pestki. Podobno mają też orzechowy posmak, ja jednak nigdy nie doszukałam się w nich tego smakowego akcentu... ;) Postanowiłam połączyć te wspaniałe owoce z doskonałym ciastem biało-czekoladowym w jedną, smaczną całość. Jak smakowało...? A jak myślicie? :) Składniki: 500 g płaskich brzoskwiń, bez pestek, pokrojonych na połowy, a następnie na ósemki 250 g mąki
Kuchnia PrezydentowejDUKA.Jak podać klasyczne muffiny czekoladowe, by nie były banalne ? Postanowiłam zrobić mini torciki muffinkowe. Bazą do ich stworzenia jest gotowy produkt Delekta - "Babeczki na 1001 sposobów" o smaku czekoladowym. Składniki:1 opakowanie Delekta "Babeczki na 1001 sposobów" o smaku czekoladowym2 jajka100 ml mleka100 ml oleju Krem:200 ml śmietanki 30%4 łyżki gotowej masy kajmakowej/krówkowej1 łyżka(...)piec w 180 stopniach C przez około 20 minut, ciasto nico krócej, wystarczy 12-15 minut.Babeczki i ciasto ostudzić. Wyjąć z formy.Z ciasta wykrawać szklanką odpowiadającą średnicy babeczki koła.Muffinki przeciąć w połowie. Żelatynę namoczyć w wodzie.Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać kajmak - utrzeć.Żelatynę rozpuścić - wlać do kremy i dokładnie połączyć.Tężejącym kremem przekładać krążki, formując torcik.Lukier plastyczny
kolorowotorcikowomojprzepisna.pl | Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ Ostatnio miałam przyjemność uczestniczyć w otwarciu kawiarni moich przyjaciół. Co więcej zostałam poproszona o fotorelację z otwarcia
moj przepis namojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis nawspomniałam wcześniej jest bezglutenowa. Jest gładka, o specyficznej pomarańczowej barwie. A co najważniejsze jest zdrowa, ma bardzo dużą ilość białka. Można ją stosować zarówno do wypieków – jak wspomniane czekoladowe babeczki – jak i np. do zagęszczania sosów. Warto w swojej kuchni poznawać nowe smaki i produkty. Składniki: (na około 7 większych babeczek) 3 łyżki ciemnego kakao do wypieków(...)łyżką. Następnie do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do uzyskania gęstej jednolitej masy. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, znów chwile mieszamy łyżką (dosłownie 2-3 razy). Formę na muffinki wykładamy papilotkami (u mnie większe). Ciasto przekładamy do papilotek. Babeczki pieczemy w 180 stopniach na środkowym poziomie (w nagrzanym wcześniej piekarniku) około 30-35 minut do tzw. suchego patyczka (czas
Słodkie okruszkiBabeczki kawowe z granatem – wykonane przez Domowe Torty Delikatne kawowe babeczki pod lukrowo- kremową kołderką, opruszone czekoladą i udekorowane nasionami granata- będą zarówno pysznym jak
Domowe TortyMalutkie, czekoladowe babeczki z niespodzianką w środku pyszny krem z mascarpone i kruszonych ciasteczek Oreo będzie dopełnieniem słodkiej przekąski na początek dnia. A może taką wersję
Ania i Marcin gotująmacie dość, bo atakuje Was na każdym kroku? Niestety - zmartwię Was - u mnie pojawią się jeszcze co najmniej 2 przepisy z dodatkiem dyni ;) Dziś - babeczki czekoladowo-dyniowe, pyszne, mocno czekoladowe, miękkie i mokre w środku. Składniki: szklanka musu z dyni 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 płaskie łyżeczki proszku(...)roztopioną gorzką czekoladę z masłem i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Cały czas miksując dodajemy mus z dyni i powoli, łyżka po łyżce wsypujemy suche składniki. Przelewamy do formy na muffinki i pieczemy około 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, do suchego patyczka. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Pyszne, mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz brownies. Cały proces przygotowań trwa maksymalnie 30 minut. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 12 brownies: 100 g
My Culinary ArtPrzyznam się Wam dzisiaj do czegoś - nie wychodziłam na dwór przez całe cztery dni! Nie, nie rozchorowałam się nagle; po prostu internat i szkoła znajdują się
Pożeraczka, czyli raz adobrze