Poniższe ciastka/batoniki to totalna improwizacja, pyszna improwizacja;) z reszta tak powstaje większość moich,przepisów ;) dziś głowa mi pęka, nie wiem czy to przez pogodę czy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćNa pewno i Wam po świętach zostały ciasta. Te bez kremów i galaretek możemy z pewnością wykorzystać w tych pysznych bajaderkach. Obtoczone w mlecznej czekoladzie i
Magiczne Życie Martygłówny składnik to boczniak. Kupione w Kauflandzie. Są też w Lidlu, Auchan i Intermarche. Cena: ok. 8 zł. 2. Tiramisu Sugerowałam się tym przepisem Anki Weganki , ale zamiast ciasteczek użyłam biszkoptów i nabiału zamiast mleka kokosowego. Przyznam się, że to najbardziej tłusty deser, jaki w ogóle robiłam, ale smakował obłędnie. 3. Sałatka z botwinką, fetą i zieloną soczewicą(...)źle, jeśli powrzucamy bez określonych miar. Z góry przepraszam za zdjęcie, ale pomyślałam sobie, że jak nie dam, to większe szanse, że nie spróbujecie zrobić :/. 4. Ratunkowe ciasto czekoladowe Jadłonomii Przepisy Marty Dymek poratowały mnie już wiele razy, szczególnie jeśli chodzi o ciasta. A tutaj naprawę ekspresowe ciasto czekoladowe ze świetną posypką. Niestety (albo stety), bez zdjęcia
Qlinarnie i QlinarnieDzisiejsze ciasto jabłkowe przygotujecie zaledwie z kilku składników, jest wilgotne, zbite, aromatyczne i mocno jabłkowe. Przypomina mi nieco ciasto marchewkowe . Możecie dodać dowolne ulubione bakalie i
Ciastkozercydokładnie kryje się w ich składzie. Na dodatek wykonanie ich jest proste i szybkie, a dobór dodatków pozwala na stworzenie swoich ulubionych kombinacji smakowych. Prawda, że to dobra wiadomość?:) Ciasteczka są kruchutkie i delikatne. Pyszne. Mają w sobie coś takiego, że po zjedzeniu jednego ręka od razu „sama” sięga po kolejne;) 200 g masła 1 szkl. cukru(...)puszystą masę. Dodajemy jajko i ucieramy dalej. Następnie przesiewamy mąkę, sodę i sól i miksujemy aż do połączenia. Do powstałej masy dodajemy pokrojoną na kawałki czekoladę lub też dropsy czekoladowe, pokrojone grubo orzechy lub inne dodatki. Po wymieszaniu formujemy z masy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując dosyć duże odstępy. Pieczemy około
Smaki Na TalerzuTapioka to kasza wytwarzana z bulwy egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Jest lekkostrawna, bezglutenowa i nie zawiera cholesterolu. W związku z tym mogą ją jeść osoby
Oryginalny smakPo upieczeniu możemy je od razu zajadać bez czekania z zmiękną ;) Składniki na około 40-50 pierniczków : 300 gr mąki pszennej 50 gr mąki ziemniaczanej 75
Gotowanie...to proste !Dziś mam dla Was mega pyszne tarteletki z bitą śmietaną i borówkami. Korzystajcie z borówek póki jeszcze są. Można dać zamiast borówek jagody bo o dziwo
Ewa w kuchniJeśli widzieliście torty, które przygotowałam na Dzień Mamy, to wiecie już, że najbardziej nie lubię wygładzać na koniec kremu. Nigdy nie wychodzi tak pięknie jakbym chciała
Ciastkozercyracji, że mój brat jakiś wielkim koneserem jedzenia nie jest i najbardziej lubi stare sprawdzone smaku(do nowych nie da się go przekonać) w piekarniku wylądowały też, najzwyklejsze maślane ciasteczka. Bez dodatków, bez niczego, a wciąż pyszne. Śmieszne, że prawie wszystkie zniknęły jeszcze przed Wigilią, ale jakoś tak dziwnie znikały podczas wieczornej grze w Monopol, przy świetle świeczek(...)przecięciu wszystko Ci nagle zaczyna wypływać ze środka) najlepszym sposobem na uratowanie sytuacji, było upieczenie tego w ten sposób. Nie żałuje, bo ciasto wyszło bardzo dobre :)Powstał też obłędnie czekoladowy sernik, w sam raz do kawy. :)No i na zakończenie ciasto snikers(bez pieczenia). Z dużą ilością czekolady, masła orzechowego i karmelu. ^^ (jestem dumna, bo aż tak bardzo się
More food, love and dreamsnieodłączny towarzysz dzieciństwa. Takie pachnące, takie smaczne i takie na jeden kęs Idealne na urodzinowe przyjęcie, na niedzielne popołudnie, albo na podjadanie na co dzień. Dzisiaj proponuję wersję z czekoladową polewą, która sprawia, że trudno się im oprzeć. Do przygotowania około 30 kokosanek potrzebujemy: 20 dag wiórków kokosowych 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku(...)mieszam w osobnej misce i dodaję o masy, mieszam. Następnie do masy dodaję wiórki kokosowe i mieszam całość łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Z masy kokosowej formuję niewielkie ciasteczka (nie muszą być regularne, można je nakładać też łyżką) i układam na blaszce. Kokosanki piekę w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli
Słodki sentymentPyszne piernikowe trufelki z dodatkiem gorzkiej czekolady, skórki oraz soku z pomarańczy. Nietypowym składnikiem jest w nich starta marchewka, która dodaje ciekawego smaku. Na pewno jest
AleTorcikPyszne piernikowe trufelki z dodatkiem gorzkiej czekolady, skórki oraz soku z pomarańczy. Nietypowym składnikiem jest w nich starta marchewka, która dodaje ciekawego smaku. Na pewno jest
AleTorcikskładniki na biszkopt: 3 jajka 55 g mąki 75 g cukru 20 g kakao 1 i 1/2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Jajka
Domowy Smak JedzeniaBabeczki na białkach Karnawał to czas pieczenia pączków i faworków. Często jednak ich przepisy zakładają użycie samych żółtek i wówczas zostają nam niewykorzystane białka. Dziś zatem
Blog z ApetytemDziś z tej okazji że się tak złożyło że mam akurat imieniny, zapraszam Was na pyszne domowe lody kawowe. Dzięki dodatkowi alkoholu są one całkowicie dla
Z Majeczką w kuchniDziś święto wszystkich Tatusiów. Jak wiadomo mężczyźni lubią słodycze.Jako słodki podarunek przygotowałam więc malinowy torcik.Wszystkie ozdoby które użyłam do dekoracji znajdziecie w SŁODKI ŚWIAT . Ciasto
Z Majeczką w kuchni