masło i cukier puder, zaczynamy ubijać. Gdy masa będzie już gładka, dodajemy śmietankę i chwilę miksujemy. Dolewamy po łyżeczce rozpuszczonej żelatyny, za każdym razem dokładnie łącząc składniki. Wykładamy na ciasto czekoladowe - można użyć rękawa cukierniczego lub też zostawić artystyczny misz masz :) Zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Specyficzna muzyka na specyficzny nastrój. Dobrze się przy tym gotuje
sama złodyczNie przepadam za wiórkami kokosowymi, ale to ciasto robiłam już kilka razy i za każdym razem wcinam z apetytem. Na początku jak tylko koleżanka podsunęła mi
Ewa w kuchniminut, w międzyczasie mieszając je 3-4 razy. Finalnie powinny lekko ściemnieć. Migdały wrzucamy do przygotowanej wcześniej masy karmelowej, delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na ciasto czekoladowe i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Efekt - niesamowity! Czy wy też kochacie tę piosenkę w każdym możliwym wydaniu? :) insertCookd("daf2ff4bf56b95f1921d5890aef33013
sama złodyczPyszne i proste [ bez użycia miksera] do zrobienia, pomysł podpatrzony w Małej Cukierence ..ja dodatkowo przełożyłam bitą śmietaną [ ale to nie jest konieczne] .. u
Moje domowe kucharzenietrzeci przepis jaki wypróbowałam z "Na każdą porę" Sophie Dahl i wiecie co??? to obok Krajanki Korzennej i Murzynka mojej mamy najlepsiejsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. Zrobiłam sobie pysznościowy prezent urodzinowy :) ciacho ma bardzo nasycony smak, jest gliniaste w konsystencji co w ciastach czeko uwielbiam i bardzo szybko się je robi! 300 g mięciutkiego masła 2 szkl. drobnego
Dzieje kuchennej WiewiórySkoro już mam krem czekoladowy http://jollowanie.blogspot.com/2014/11/czekoladowa-bita-smietana-do-ciast-i.html wypadałoby zrobić ciasto. Padło na biszkopt. Przepis jest na duże ciasto. - 9 dużych jaj - 0,5 szklanki cukru pudru - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej - mniej niż połowa maki ziemniaczanej - łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie - skórka otarta cytryny Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier, następnie żółtka, jedno
Pasje JolkiCiasto dla amatorów kokosu z pysznym krem z dodatkiem adwokatu i spirytusu. Udekorowane czekoladowym płatkiem. Ciasto jest rewelacyjne w smaku i bardzo ładnie się prezentuje dzięki czekoladowym płatkom. Składniki: Biszkopt kakaowy 8 jajek 8 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 6 łyżek mąki pszennej Blat kokosowy 300 g kokosu(...)margaryny 4,5 łyżki cukru pudru 4,5 łyżki wody 4 łyżki kakao dżem truskawkowy do posmarowania płatki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko.Dodawać porcjami do masy
Ala piecze i gotujeDeser a'la kopiec kreta - skropione cytryną banany, z puszystym jogurtem i czekoladowym ciastem Miał być piękny kopiec kreta, jednak tak czasami bywa, że wszystko idzie nie tak jak powinno. Najpierw nie było prądu i spód wyszedł zakalcowaty, ale dla smaku mu to nie zaszkodziło. Później śmietana nie chciała się ubić, zerwał się wiatr, śnieg z deszczem i takie
Kraina Tysiąca SmakówOt co, skoro karnawał to i ciasto z procentami! Piwny bambo to poważna sprawa :) Prawie pół ciemnego piwa, pieczałowicie starta gorzka czekolada, cukier trzcinowy
Kuchnia PROzdrowotnaSezon śliwkowy w pełni, małymi krokami zaczyna się dyniowy, a ja dzisiejszym ciastem kończę okres jagodowy :) Wilgotne i miękkie ciasto, które w swoim składzie nie zawiera jajek, mocno czekoladowe, z dodatkiem jagód i dodatkowo polane białą czekoladą, a do tego nieskomplikowane (czyt. banalnie proste) i… wyjątkowo szybko znikające ze stołu ;))) Musicie się skusić! :))) * mąka pszenna- 400 g * jogurt grecki(...)minut przed końcem pieczenia można przykryć folią, żeby się nie spiekły za mocno). Piec 30-35 minut. Białą czekoladę wraz z kremówką roztopić w kąpieli wodnej. Polać ciasto. Smacznego
Kraina Miodem Płynącadodać stopniowo cukier, później masę maślano- czekoladową - wymieszać łyżką Mąkę, proszek i kakao połączyć, przesiać i dodawać stopniowo do białek z czekoladą Ja mieszałam wszystko ostrożnie łyżką, by piana nie opadła. Przelałam do foremki o średnicy 23 cm. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni C około 30- 40 min. , sprawdzać patyczkiem. Ciasto dla mnie było trochę za suche, dlatego
Proste PotrawySkładniki: 2 - 3 łyżki kakao (lub 200 g gorzkiej czekolady), 4 jajka, 3/4 szklanki brązowego cukru, 1/2 szklanki białego cukru, 1 cukier waniliowy,3/4 szklanki oleju
kulinarnajamka.blogspot.comczegoś czekoladowego!!! Małżon znowu wrócił z targu z pełnymi koszami więc miałam masę owoców do przetworzenia na rożne sposoby. Część owoców wykorzystałam do upieczenia ciasta. To jedno z lepszych ciast czekoladowych jakie jadłam. Ciężkie, wilgotne, pełne smaku. Idealnie się komponuje z sezonowymi owocami. Przepis znaleziony w Trochę Innej Cukierni, z moimi
Dzieje kuchennej WiewióryDziś zapraszam na bardzo proste ciacho. W smaku podobne do brownie , też wilgotne ale bardziej puszyste. Do ciasta dodałam kawałki gruszki i odrobinę aromatu
Monia miesza i gotujecukinia? Zaskoczeni? Wlasnie tak uniwersalna jest cukinia.Sprawdzila sie nawet w ciescie,a wlasciwie to chyba raczej w babce.Za babkami nie przepadam,ale ta cukiniowa jest super.Przyznam szczerze ,ze ciasto z cukinia zrobilam pierwszy raz i nie spodziewalam sie ,ze moze tak smakowac.Jest miesiste i bardzo wilgotne,ale nie ciezkie,a dodatek mielonych orzechow i czekolady nadaja mu swietny smak.Zreszta,przkonajcie(...)proszku do pieczenia szczypta cynamonu 200 g mielonych orzechow laskowych lub mielonych migdalow 3 jajka M 150 ml oleju 250 g cukru 6o-100 g posiekanej gorzkiej czekolady polewa czekoladowa:60 g gorzkiej czekolady+ 3 lyzki smietany kremowki Wykonanie: Umyta cukinie zetrzec na tarce o grubych oczkach.Wymieszac z maka,soda oczyszczona,proszkiem do pieczenia, cynamonem i orzechami. Jajka z cukrem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!