czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:285/624)

CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI 147

Ciasto z dodatkiem buraka , to ciasto pyszne, wilgotne, po prostu do wypróbowania! Polecam gorąco...Bo smak jest obłędny! Składniki -250 g buraków -2 łyżki oliwy -200 g czekolady 70% 180 g masła -5 jaj -150 g cukru brązowego -2 łyżki miodu wielokwiatowego  MIODY POLSKIE -130 g mąki pszennej pełnoziarnistej -pół szklanki kakao naturalnego  SKWORCU -1 czubata łyżeczka proszku(...)miksując z burakami. Następnie dodaj masę miodowo -czekoladową. Żółtka ubij na sztywno z cukrem i dużą drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj z masą czekoladowo – buraczaną. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, sól.  Wymieszaj ,aż ciasto będzie jednolite ,ale puszyste. Przełóż do długiej około 40 cm keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piecz w nagrzanym do 170 stopni

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowy krem z awokado, Nam-a 126

Teraz można upolować awokado za 3 zł lub nawet mniej, więc do sklepów:). Taki krem jest również pysznym i zdrowym dodatkiem do ciast i deserów. Nie muszę chyba dodawać, że awokado to superżywność, i że ten czekoladowy krem można jeść właściwie bez wyrzutów sumienia… Składniki: 1 duże dojrzałe (miękkie awokado) 1-2 łyżki ciemnego kakao (kto woli, może dać więcej(...)Long Phung lub Saigonu . Główne danie ze zdjęcia kosztuje ok. 11 zł (naprawdę duża porcja, nie da rady zjeść całej), jednak czegoś mu brakuje… Za to banany w cieście z miodem pyszne – 4 zł.  Szeroki wybór egzotycznych napojów w puszkach, ale lepiej najpierw przeczytać ich skład i zastanowić się, czy na pewno warto pić, coś co nie zepsuje się

Qlinarnie i Qlinarnie
Kolorowy poplątaniec 133

galaretki i różnym smaku  1 polewa czekoladowa  cukier puder 3 jajka 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki cukru 1/2 szklanki soku pomarańczowego Wykonanie 1 . Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu ,(biorąc o 1/3 wody mniej).       WAŻNE  - każdy kolor w innej miseczce. 2 . Ciasto - Do miski wbić same żółtka , wsypać cukier i miksować(...)należy je miksować na najwolniejszych obrotach , do chwili aż zamienią sie w piane .Odstawić do dalszego gęstnienia. 6 . Ostudzone ciasto polać sokiem pomarańczowym , następnie nakładamy galaretki pomagając sobie rękawem cukierniczym.Kolory muszą być kładzione na przemian .  7 . Przygotować polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu i polać wierzch deseru .( polewa powinna wpłynąć w wolną przestrzeń między galaretkami jeśli taka powstała. Następnie

Eli Gotowanie
Miodownik z orzechami 463

różnej ilości (od 2 do 8), krem grysikowy lub karpatkowy (przepis na ten drugi znajdziesz tutaj ) oraz polewa czekoladowa albo warstwa orzechowa. Mój miodownik ma 4 blaty przełożone masą z kaszy manny, a jego górę zwieńcza orzechowo-miodowa warstwa. Jest to ciasto, które lubi leżakować. Po upieczeniu blaty twardnieją, można je przetrzymać dobę w lodówce, choć zaczną mięknąć tak naprawdę

Smakołyki Bereniki
kukułka 170

masa będzie gęsta i puszysta dodać mieszankę z mąką i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem i piec około 40 minut w 180*C. Po wystudzeniu (najlepiej upiec dzień wcześniej) przekroić na dwa blaty. Dolny blat nasączyć połową wystudzonej kawy.  Warstwa czekoladowa: Biszkopty połamać. Kawę zaparzyć wrzątkiem i trochę przestudzić. Czekolady połamać i umieścić w misce(...)wódkę, odstawić na chwilę aby ciastka wpiły masę czekoladową.  Krem kukułkowy: Mleko zagotować, wrzucić cukierki i odstawić na chwilę. Następnie zmiksować za pomocą blendera lub końcówki do kruszenia lodu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane cukierki i żelatynę. Krem podzielić na połowę.  Składanie ciasta: Na dolny biszkopt wyłożyć połowę kremu kukułkowego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomarańczowa babka na białkach 205

szklanki mleka ok 150 ml 6 dużych białek (prawie szklanka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka otarta z połówki pomarańczy 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej polewa czekoladowa Masło i mleko przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijać i powoli dolewać mleko. Dodać otartą skórkę z pomarańczy(...)sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać je w ciasto. Foremkę na babkę natłuścić i posypać mąką. Przełożyć ciasto, foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut. Po wystudzeniu babkę udekorować polewą czekoladową i pozostałą kandyzowaną skórką

Monia miesza i gotuje
Pierniko-brownie z batatów 121

Pieczenie: Temperatura - 180º C - grzanie góra dół z wiatrakiem Czas - ok. 45 minut (do suchego patyczka)   Po tym czasie ciasto wystawiamy i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie możemy przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu Dodatki: kolorowe posypki, skórka pomarańczowa lub inne ulubione dodatki W małym rondelku(...)się nie przypaliła. Wystudzoną polewę wylewamy na wystudzone pierniko-brownie i posypujemy ulubionymi dodatkami. Ja użyłam kandyzowanej skórki pomarańczowej, ale możecie użyć też posypek lub zostawić samą polewę.   Ciasto oddzielamy nożykiem od formy po całkowitym wystudzeniu i zastygnięciu polewy, przekładamy je na paterę - jest gotowe do jedzenia! Znika w zastraszającym tempie, bo jest mega pyszne - smacznego

Cooking Monster
Kawowa babka z polewą czekoladową 143

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim

Pink Envelope
Tarta z truskawkami i kremem czekoladowym i bitą śmietaną 150

Sezon na truskawki trwa zdecydowanie za krótko i jeśli ktoś mi mówi, że już się truskawkami przejadł, to nijak nie potrafię w to uwierzyć. Wszystkim można

bistro mama
Czekoladowe misie z nutellą 126

Nie tak dawno, bo 25 listopada, obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia. W przedszkolu Hani wszystkie dzieci w tym dniu miały wielkie święto, misiowe zabawy, rebusy, piosenki i

bistro mama
Babka kawowo - czekoladowa 102

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 229

przygotować parę dni wcześniej, wtedy idealnie przejdzie wszystkimi aromatami. Tort marchewkowo - piernikowy z kremem Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cm Czas przygotowania: 120 minut Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1,2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 łyżki(...)łyżki masła  w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Do dekoracji kandyzowane plasterki pomarańczy czekoladowa posypka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta delikatnie mieszając. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 27 cm. Pieczemy około 40 minut

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowy torcik z bitą śmietaną 238

 Przepyszny torcik, którego wykonanie zajmuje :) chwilkę. Owoce możemy dodawać według swoich upodobań- mogą to być maliny, brzoskwinie, nektarynki czy inne ulubione. Myślę że warto mieć

Smaki Edyty
Biszkopt Czekoladowy na Tort 171

Zawsze wychodzi. Nigdy nie opada. Nie trzeba nim rzucać, przyznam się - nigdy nie rzucałam swoimi biszkoptami, które nigdy mi nie opadają. Polecam! Biszkopt: 6 jajek 1

Blondynka Gotuje
Ciasto Chałwowe 373

tego  ciasta z pewnością nie trzeba przekonywać miłośników chałwy. ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniów czekoladowych bez cukru krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 250 g masła 30 dag chałwy waniliowej starta czekolada  do posypania Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, nadal

Jadło i czytadło
Maślane bułeczki z migdałową kruszonką 224

pysznie zacząć dzień. Na niedzielne, leniwe śniadanie proponuję drożdżowe bułeczki z maślano-migdałową kruszonką. Gwarantuję, że w wersji z czekoladowym groszkiem będą smakowały nie tylko maluchom. Żeby jeszcze same się zrobiły, upiekły i na stół podały...   Na drugi dzień tracą trochę na świeżosci, ale da sie temu zaradzić wstawiając je do nagrzanego do 180 ° piekarnika na dosłownie 5 minut(...)lekko zarabiamy, składamy w kopertę ( prawy brzeg do środka, lewy na prawy, dolny do środka i gorny na dolny). Ciasto dzielimy na jednakowej wielkości części, z ktorych formujemy małe, okrągłe bułeczi o wadze około 60 g. Do czesci dodajemy czekoladowy groszek.  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając między nimi ok. 2 cm odstępy. Odstawiamy da napuszenia

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania