masy wystygną i zalewamy tężejącą galaretką, a na nią kładziemy drugi blat biszkoptowy. Całość wstawiam do lodówki by galaretka całkiem zastygła. Następnie wyjmujemy ciasto z tortownicy, górny blat nasączamy sokiem pomarańczowym i oblewamy polewą czekoladową
Czary - gary w kuchnipołączy się ona z resztą składników. Płynne ciasto wylewamy do keksownicy pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180*C Gotowe i ostygnięte ciasto można udekorować orzechami , kokosem i różnorodną polewą. Ja wykorzystałam polewę czekoladową dodając odrobinę kokosu na górę. Polewę robimy poprzez stopienie magrgarny w garnku i dodaniu pozostałych składników i wymieszaniu. Smacznego
W Moim Magicznym Domupierwszy... Nie mogłam się nim najeść... Jest leciutkie, bo bez mąki i ma doskonale wyważoną ilość cukru. Wilgotne wnętrze pokryte rumowo - czekoladową polewą to uczta dla podniebienia! Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto robi niesamowitą furorę ilekroć pojawi się na stole. Wypróbujcie bez wahania! Ten przepis na pewno znajdzie miejsce w Waszych sercach! Składniki na ciasto: 200g mielonego maku
Kuchnia Pani Wiosnymuffin idealny! Po prostu spełnienie moich muffinowych marzeń Są idealnie miękkie, wilgotne w środku, czekolada w środku nich pozostaje miękka nawet gdy ciasto wystygnie i do tego są bardzo zdrowe! Szczerze polecam!!! CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE MUFFINY Z CUKINIĄ 45 minut (z pieczeniem) 16-20 muffinów Składniki Suche 225 gram mąki pszennej (lub 150 gram pszennej i 75 razowej) 50 gram płatków
sierotka maRysia w kuchnipozostałości które pozostają jak coś robimy. To właśnie z takich resztek zrobiłam z mamą malinowy Misz Masz. Resztki zostały nam po Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami , czego brakło dorobiłyśmy. Składniki: biszkopciki (my użyłyśmy resztek ciasta), nasączamy je kawą Masa malinowa: 300 g malin 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietany 36 % 3 łyżki
Lili w kuchniciasto można polać dowolną polewą. Ja rozpuściłam 2 tabliczki czekolady w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki masła, ale później miałam problem z pokrojeniem ciasta (co z resztą widać na zdjęciach), dlatego proponuję zrobić ganasz czekoladowy lub polewę na bazie kakao
Domowa Cookierenka Agisobą łączymy 4. Uszy: 2 koła wycięte za pomocą kieliszka 5. Pyszczek: 3 koła wycięte za pomocą kieliszka 6. Z pozostałych skrawków ciasta formujemy nogi i ręce. Krem: 800 ml mleka 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru kostka masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego 100 ml wiśniówki + 50 ml wody wiśnie z kompotu gotowy krem
My simple kitchenkiedy spróbowałam tego mazurka stał się on moim ulubionym deserem wielkanocnym. Idealnie kruche ciasto wspaniale komponuje się z suszonymi owocami i orzechami zanurzonymi w czekoladowej polewie. Dodatkowo na jego korzyść przemawia brak lukru, za którym nie przepadam oraz dodatek bogatych w substancje odżywcze jagód goji
Milion Smakówkiedy udawało się namówić rodziców żeby je zrobili. Przepis był doskonalony przez lata i został dopracowany do perfekcji. To idealne połączenie ciemnego i jasnego ciasta z pysznym kremem budyniowym a wszystko to delikatnie przystrojone polewą czekoladową
Milion SmakówSkładniki: 50 g Kasi 200 g suchych okruchów ciast(świetnie nadają się ciasta suche typu babka,murzynek,piegusek itp) 200g czekolady 10ml likieru czekoladowego krokant płatki czekoladowe Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę.Dno i boki foremek sylikonowych smarujemy rozpuszczoną czekoladą(ja używam do tego celu pędzelka).Wstawiamy foremki na ok.20 minut do zamrażalnika. Do pozostałej czekolady dodajemy Kasię
Wielki apetytIdealna, puszysta i niezwykle czekoladowa baba w sam raz na Wielkanoc i każdą inną porę. Ciasto jest niezwykle proste i jego przygotowanie zajmie ci kilkanaście minut. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka olej ½ szklanki wrzącej wody 1½ szklanki mąki ½ szklanki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu
Wielki apetytsię oprzeć. Takie pyszne i tak efektownie wyglądają, ze pokusiłam się o zrobienie kolejnego z Jej przebogatego zbioru. To pochodzi z 100 Nowych Ciast i jak zwykle wyszło wspaniałe. Polecam. Składniki: 1 spód biszkoptowy czekoladowy z 4 jaj 1 spód biszkoptowy biały z 4 jaj Masa budyniowa: 1 litr mleka 4 budynie śmietankowe 1 1/2 kostki masła 1 płaska
Ciasteczkowy Potwórmnie o dł 24 cm wyłożonej papierem do wypieków). Wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na 180`C , pieczemy 45 minut. Ciasto po wyjęciu lekko przestudzamy i polewamy pozostałą w garnku masą czekoladową i pokruszonymi orzechami. Smacznego
Gosia gotujewyrazistym smak … słodki, ale absolutnie nie przesłodzony …. Dziś mam dla Was swoją wersję kremu kasztanowego! Jest fantastycznym zamiennikiem dla znanych kremów czekoladowych! Świetnie pasuje do świeżego pieczywa … do naleśników … deserów , a nawet ciast . Spróbujcie! Warto! SKŁADNIKI: * jadalne kasztany – 300 g * woda – ok.200 ml * cukier puder – ok.150 g * wanilia – 1 laska * śmietana kremówka
Ostra na SłodkoPrzygotowanie: Wszystkie składniki dobrze schłodzić. Do kieliszka wlać na dno syrop czekoladowy. W shakerze wymieszać nektar bananowy z wódką. Wlewać po woli na syrop czekoladowy i wtedy utworzy się druga warstwa. Na górze szprycą do ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami nałożyć bitą śmietanę. Bitą śmietanę oprószyć delikatnie przyprawą do deserów. Inspiracje znalazłam
Ala piecze i gotuje