suchego patyczka. Wystudzić. Zimne wyjąć z formy. Polewa: 70 ml śmietanki kremówki 30% 90 g deserowej mlecznej Kremówkę podgrzać, ale nie do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać posiekaną czekoladę, dokładnie wymieszać. Przestudzoną polewę wylać na ciasto. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiCZEKOLADOWE: - 2 szklanki mąki - 1 szklanka wody gazowanej - 0,5 szklanki mleka 3,2% - 2 duże jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki masła stopionego - 2 czubate łyżki czekolady w proszku (ewentualnie kakao) - 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na gładką masę trzepaczką. Masa powinna być jednolitego koloru. Nagrzej gofrownicę, płytę posmaruj
SMYKWKUCHNINaszła mnie chęć na odrobinę słodyczy. Ale nie czekolady, batony i inne gotowe słodkości. Piękne, dojrzałe figi wpadły mi dziś w ręce i to własnie je postanowiłam wykorzystać do przygotowania deseru. To co że mega kaloryczny? A w taki deszczowy dzień jak dziś najlepszy poprawiacz humoru zawsze ma wiele kalorii ;) Składniki: 1 serek camembert 2 figi 2 łyżki miodu
Z Majeczką w kuchnisesji sprzed miesiąca, kiedy pierwszy raz zrobiłam kulki czekoladowe. Wtedy użyłam mąki i zmielonych płatków owsianych. Nasze kulki wylądowały w domowym mleku owsianym. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżki masy jogurtowej. Kilkukrotnie uderzamy lekko dnem szklanki o blat, by pozbyć się powietrza spomiędzy warstw. Następnie ponownie nakładamy jagody, 2-3 biszkopty oraz masę jogurtową. Górę można posypać czekoladą, prażonymi wiórkami kokosowymi lub posypać kakao. Ja nie dodaję już nic, ale możecie ułożyć na górze też kilka jagódek. Pucharki wkładamy do lodówki na co najmniej 2-3 h przed
Cooking Monsterwaniliowego i pochłonęła cały kopiec bez dodatków :-) SKŁADNIKI 200 ml mleka sojowego o smaku waniliowym 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 jajka 1 łyżka oleju kokosowego dodatkowo: owoce sezonowe, dżem, czekolada, ser, cukier puder - jednym słowem wszystko to, co lubicie ;-) Masło lub olej kokosowy do smażenia Mleko, mąkę, jajka i olej miksujemy razem i odstawiamy na ok. 15 - 20 minut. Następnie
Czary - gary w kuchniŚlicznie udekorowane babeczki zasmakują zarówno maluchom jak i dorosłym łakomczuchom. Idealne dla miłośników czekolady i słodkich wypieków. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaLato zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Zamiast sięgać po kolejną kostkę czekolady lub zajadać się ciastkami polecam przygotowanie błyskawicznego deseru. Wychodzi go całkiem sporo i można się nim najeść do syta. Ponadto jego składnikiem są popularne ostatnio jagody goji zaliczane do "superfoods". Mają sporą dawkę witamin i składników mineralnych m.in. B2, PP, fosfor
Czekoladowa muffinkadzięki czemu jest równy, zwarty oraz aksamitny. Spód, który najbardziej mi pasował do słodkiej masy serowej bazuje na herbatnikach z dodatkiem ciemnego kakao holenderskiego, oraz dla wydobycia głębi smaku czekolady odrobinie kawy rozpuszczalnej. Całość zwieńczyła dekoracja z orzechów Pekan, które doskonale pasują do krówki, Smacznego. Składniki: Na masę serową: 500 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego 2 łyżki ekstraktu waniliowego
vaniliowoczekoladowaTort ten przygotowałam na specjalne zamówienie dla małego Kibica, który zażyczył sobie toffi i czekoladę. Wszystkie przepisy na krem o smaku toffi zalecały użycie masy kajmakowej, lub gotowego kremu z torebki. Żadna z tych opcji mnie nie przekonała i musiałam trochę pokombinować i poszukać, czegoś co bardziej będzie przypominało toffi. Znalazłam, zmiksowałam i uzyskałam pyszny lekki krem, który idealnie komponował
Cynamonowe szczęścieszkl mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki kakao 1/2 szkl oleju wiśnie lub śliwki 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki kawałki czekolady Wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem ok 5 minut, dodać mleko, mąkę, dżem i pozostałe składniki, na końcu olej. Po wierzch ciasta posypać wiśnie. Piec
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaDomowa biała czekolada przygotowana w domu? Niemożliwe? A jednak! Bez tłuszczu palmowego, cukru i sztucznych aromatów! Po prostu cudowna. Dwuwarstwowa - biała z malinami i ciemna, mleczna. Będziecie zachwyceni! Masa jasna: 40 g oleju kokosowego 3 łyżki mleka w proszku 1% tłuszczu 1 łyżeczka miodu kilka malin Olej kokosowy rozpuścić. Dodać mleko i miód. Wymieszać. Na koniec dodać rozdrobnione maliny (moje
Chocolate Muffin Blogherbaty. Jeden płat smarujemy cienko masą budyniową, nakładamy delicje, wylewamy tężejącą galaretkę, na galaretkę dajemy resztę masy i przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch możemy zrobić polewę lub zetrzeć czekoladę. Ciasto wkładamy do lodówki
kruche babeczkioczyszczoną, to otrzymasz miększe, wyrośnięte i puszyste naleśniki. Dzięki bananom te naleśniki są słodkie , ale spragnieni więcej słodyczy mogą dać na nie trochę miodu. Jak masz fioła na punkcie czekolady, to możesz posypać je łyżką kakao . Naleśniki orzechowe smakują nie tylko na ciepło, ale też na zimno . Przez to można je wziąć jako przekąskę w plener albo dać dzieciom
PaleoSMAKwpół do pierwszej w nocy (kiedyś próbowałam się oszukiwać, że to już nad ranem , ale nic z tego...), spędzać w aucie minimum trzech godzin dziennie i taplać się w czekoladzie. No dobrze - to ostatnie akurat lubię, ale nawet od najprzyjemniejszych rzeczy człowiekowi potrzebna jest przerwa. Mam nadzieję się zregenerować na tyle, żeby jakoś przeżyć pięć dni w pracy i... Znów
Pożeraczka, czyli raz adobrze