czekolada - 27946 przepisów (strona:1276/1864)

Wegetariański deser z owocami sezonowymi 173

agawy, spirulinę lub młody jęczmień. Mikserem miksuj około minuty, aż mleczko zgęstnieje i na koniec dodaj rodzynki. Mieszamy. Polej masę z mleczka na ostygniętą, zgęstniałą galaretkę. Udekoruj owocami, miętą, czekoladą

Apetyt na Zielone
KAKAOWE PLACUSZKI Z TOFU / kwiaty jadalne 216

żelazo oraz kwasy tłuszczowe Omega-6. Jest w nim obecna fenyloetyloamina czyli związek chemiczny miłości :) towarzyszący przyjemności i podnieceniu. Nic więc dziwnego, że tak chętnie zajadamy kobiece smutki tabliczką czekolady ;) Kakaowiec jest wiecznie zielony i owocuje przez cały rok. Owoce zrywa się i pozostawia na kilka dni do fermentacji. Suszy się je, pali i mieli. PLACUSZKI Z KAKAO Czytaj więcej

Kasia Sarna
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I MAKIEM 314

Wbrew pozorom w tym cieście nie ma kakao ani czekolady. Ciemny kolor to zasługa maku oraz mąki pełnoziarnistej. Czytaj więcej

Kasia Sarna
GOFRY Z KASZY JAGLANEJ 146

Gofry najczęściej kojarzą się z wakacyjną bombą kaloryczną - bogato posypane cukrem pudrem z kawałkami czekolady lub oblane bitą śmietaną i sosem toffi. Czasami można sobie oczywiście pozwolić na takie danie, ale na co dzień polecam zdrowszą wersję. Czytaj więcej

Kasia Sarna
SŁODKIE KULKI Z POPCORNU 163

kilku tygodni popcorn jest przekąską, po którą sięgam niemal codziennie. Najczęściej przygotowuje go na słodko - polewam czekoladą i/albo masłem orzechowym. Tym razem postanowiłam go urozmaicić jeszcze bardziej, dodając daktyle. Wyszły mi z tego bardzo smaczne "czekoladki" :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
KREMOWA ZUPA MARCHWIOWA Z SOCZEWICĄ 275

już pierwszego ;) ). Zauważyłam, że gdy nie jem słodkich śniadań, to później w ciągu dnia mam o wiele mniejszy apetyt na słodkości. Nie muszę co chwilę podjadać daktyli, bananów ani czekolady. Czytaj więcej

Kasia Sarna
leśna kuchnia SOSNA :kwiaty w czekoladzie i dżem z szyszek 331

Męskie kwiatostany sosny są jednym z moich leśnych ulubieńców. Oblane czekoladą są pyszne i soczyste, po prostu cukierki idealne :) Nie znam osoby, której by nie smakowały, nawet jeśli początkowo na pomysł jedzenia sosny, pukała się w głowę. Czytaj więcej

Kasia Sarna
SOS Z NERKOWCÓW do owoców 173

Nerkowce niesamowicie mnie wciągają i gdy zacznę jeść, to mogłabym nie przestawać ;). Przeważnie jem je same lub z gorzką czekoladą, ale tym razem całą paczkę wykorzystałam na sos. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Koktajl śliwkowy z kokosem i chia 121

kielicha blendera, dodajemy śliwki. Miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy do smaku cukier lub miód i miksujemy ponownie. Podajemy posypane wiórkami kokosu i nasionami chia. Można dodać także kwałki czekolady, które doskonale smakują w takim duecie. Zobacz także inne przepisy na koktajle

Moja smaczna kuchnia
Sernik mocno czekoladowy z lentilkami i budyniem 199

SKŁADNIKI: 1 kg sera mielonego twarogowego 6 jajek 3 łyżki kakao (naturalne- surowe) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki miodu PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ze sobą zmiksowac na gładką masę. Przelać do tortownicy (średnica 22-24 cm). Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 stopni z opcją pieczenia góra i dół termoobieg. Piec godzinę. Wystudzić i następnie zalać masą

ClauditteMissCooking
Malinowa pantera 282

pozbyć się pestek.  Do musu malinowego dodajemy żelatynę i podgrzewamy mieszając aż żelatyna się rozpuści. Wykładamy na poprzedni placek i przykrywamy ostatnim. Ja swoje ciasto dodatkowo udekorowałam rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Tort urodzinowy 634

układamy go na paterze, smarujemy go połową kremu i połową owoców, które lekko wciskamy w krem. Przykrywamy krem drugim krążkiem biszkoptu. Wierzch smarujemy pozostałym kremem, który posypujemy kawałeczkami czekolady, układamy ozdobnie owoce, układamy czekoladowy napis i jadalne różyczki. Wstawiamy tort do lodówki do schłodzenia. Wyjmujemy tort z lodówki tuż przed podaniem na stół. Smacznego! The post Tort urodzinowy appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 162

leki w kartonie, mleko w proszku, - majonez ,  keczup, musztarda, - cukier,mąka,sól,kasze,ryze,makarony, - masło klarowane,margaryny do pieczenia,drożdże, - bakalie kostki bulionowe kawa , herbata , herbaty ziołowe,czekolady,herbatniki,cukier puder,bulka tarta ,śmietanka w proszku,kakao,proszek do pieczenia,cukier waniliowy , galaretki,kisiele,budynie, - miody,syr opy, - dżemy ,soki,napoje,alkohol,woda, - cukierki,ciasteczka, - zupy w proszku

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PUCH Z CZEKOLADĄ 329

Popularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody 2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami

Z Majeczką w kuchni
Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 161

Poleca pić je w temperaturze 12-18 stopni, co latem wydaje się dobrym pomysłem. Wino jest dobrze skoncentrowane. Dominują w nim aromaty czerwonych owoców wiśni, czereśni, jeżyn, odrobina gorzkiej czekolady i pieprzu. Usta są delikatne, przyjemnie garbnikowe, dobrze zbalansowane z dużą koncentracją smaku. Jest to wino, które dobrze sprawdzi się w połączaniu z jedzeniem. Producent podpowiada nam pieczone, peklowane

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania