czekolada - 27946 przepisów (strona:1282/1864)

Jabłkowa krówka bez pieczenia 627

Herbatniki 4. Połowa jabłek 5. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 6. Herbatniki 7. Połowa jabłek 8. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 9. Herbatniki 10. Odłożona bita śmietana Można ozdobić startą czekoladą lub  płatkami migdałowymi

Swojskie jedzonko
Chałwolove & osłoda poniedziałku. 133

niej zrobić, ale przy okazji wypocząć i zrobić coś dla siebie, zaczynam dobrym śniadaniem ;) a dodatkowo kilka zdjęć na osłodę :) Leśny mech (zielone ciasto przełożone kremem z białej czekolady i mascarpone) drożdżowy wieniec z makiem i orzechami

More food, love and dreams
Migdałowe kulki z fasoli 162

pomysł, że są z fasoli! (około 30 sztuk) 2 szklanki ugotowanej fasoli typu Jaś 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 kostki margaryny (użyłam masła) aromat migdałowy Do obtaczania: stopiona czekolada wiórki kokosowe brązowy cukier posypka cukrowa rozdrobnione wafelki w polewie czekoladowej rozdrobnione ciastka   Fasolę zmielić (zblendowałam). Margarynę/masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę i kilka kropli aromatu migdałowego. Masę

Di gotuje
Najlepsze ciasto marchewkowe 167

Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w 180* ok 60 minut. Wyjąć, wystudzić. Serek pomarańczowy: 300 g serka kremowego np. Mój Ulubiony 100 g białej czekolady, roztopionej 2 łyżki soku pomarańczowego Składniki połączyć za pomocą łyżki. Nie miksować, inaczej serek się rozleje. Wystudzone ciasto podawać z serkiem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
RURKI Z KREMEM WANILIOWYM 149

cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita. Krem przełożyć do szprycy i napełnić szczodrze rurki.Można ozdobić cukrem pudrem lub rozpuszczoną w kąpieli czekoladą np. gorzką. Krok 1 Krok 2 Krok 3 Krok 4 Przed upieczeniem Po upieczeniu

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto na naleśniki 173

rozlewając ją po całej powierzchni zakrywając ciastem wszystkie dziury :) Po chwili kiedy ciasto zacznie odchodzić od brzegów odwracamy, rumieniąc naleśniki z każdej strony :) Smarujemy naleśniki według własnego uznania, dżemikiem , czekoladą, na co macie tylko ochotę... A oto moje dzieło :) dodałam bitej śmietany i kawałki brzoskwinki smarując w środku naleśnik morelami :) Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Miękkie Pierniki świąteczne 129

ciepłym miejscu. Ciasto wałkujemy na grubość około 3 mm. Wycinamy foremkami i pieczemy od 5- 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C  Dekorujemy dowolną metodą, lukrami, czekoladą

W Moim Magicznym Domu
Ciastka kruche - przez maszynkę 135

minut - ciastka muszą być zarumienione , wtedy mamy pewność ,że są gotowe. Grubsze ciastka oraz te chudsze należy piec osobno. Na koniec ciasta można udekorować lukrem, czekoladą czy też posypką - wedle uznania :)  SMACZNEGO

W Moim Magicznym Domu
Zielone Ciasto Shrek 152

proszek i gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając aż uzyskamy gęstą masę. Wylewamy ja na biszkopt. Kiedy budyń nie będzie za gorący ani też za zimny , wykładamy delicje czekoladą do góry. Dwie galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i w miedzy czasie gdy będzie ona tężeć ubijamy śmietankę 30 % z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wlewając potem dosłownie

W Moim Magicznym Domu
Kawowo-czekoladowe Muffinki 156

efekty: Muffinki nie są ani za bardzo czekoladowe, ani kawowe. Ja osobiście unikam dodatków w postaci lukrów czy posypek. Wystarczy mi sama babeczka. Można ewentualnie zatopić w niej kostkę czekolady czy też kandyzowaną wiśnie :) A może orzechy ? Propozycji jest wiele :) Życzę wszystkim smakowitej soboty

W Moim Magicznym Domu
Torcik makowy 184

opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 150 g cukru pudru garść rodzynek, sparzonych wrzątkiem Dodatkowo: masło do wysmarowania formy ozdoby z czekolady lub cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI CIASTO: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Żółtka ucieramy z cukrem przez około 5 minut. Stopniowo dodajemy mak wymieszany

My Culinary Art
Orzechowiec ze śliwką i kruszonką ( duża blacha ) 222

tartą. Na podkładzie ułożyć owoce wraz z siekanymi orzechami. Zasypać kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 'C przez ok 40 minut. Po wystygnięciu można dodatkowo polać lukrem bądź czekoladą. Kruszonka: do miseczki włożyć masło, cukier i mąkę. Rozetrzeć  w palcach na kruszonkę. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Pomarańczowe ciasteczka digestive 197

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w nagrzanym piekarniku) około 15 minut w temperaturze 180°C.   (Ciasteczka powinny być zarumienione.) Upieczone ciastka można posypać cukrem pudrem, posmarować czekoladą lub zostawić bez żadnych dodatków. Mogą być przechowywane (w zamkniętym pojemniku) przez

Di gotuje
Keks z lukrem królewskim i czekoladkami 160

czekać, bo zawsze smakuje wspaniale, wilgotny i dobrze nadziany! Dzisiaj zrealizowałam moją wizję i wykorzystałam lukier królewski oraz cukierki najpopularniejsze, czekoladowe, wśród nich snickers, twix, mars czy śliwka w czekoladzie i białe pyszności. Efekt końcowy bardzo mi się podoba, zwłaszcza, że dekorowanie ciast to nie moja specjalność, ale świetnie się przy tym bawiłam, zresztą przebywanie w kuchni to dla mnie

Moja smaczna kuchnia