czekolada - 27946 przepisów (strona:1279/1864)

Kawowy tort bezowy z granatem 192

maki ziemniaczanej  szczypta soli masa 125 g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny i sok 50 g cukru pudru do dekoracji 1 duży granat  strata gorzka czekolada (1-2 kostki) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce cukier puder, jak białka ładnie zaczną błyszczeć dodajemy

Niezły Młynek
,,Kolorowy torcik tęczowy’’ 190

bajecznie kolorowy…! To tęczowy torcik idealny na wyjątkowe okazje! Lekka, kolorowa pyszna pianka zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych Składniki: Spód: 376 g herbatników i holenderskich z mleczną czekoladą Łakotki -2 opakowania 200 g miękkiego masła Ptasie mleczko: 6 galaretek w kolorach: fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy i biały 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo: kolorowe posypki Wykonanie: Ciastka mielimy

Podróż w kulinaria
Moje początki z jogą 231

innego miasta 27 km w jedną stronę, a same zajęcia trwały 1,5 h, dodam tylko, że ani siebie ani nas nie oszczędzał. Facet był niesamowity, równiusieńko opalony na czekoladę (podejrzewałam, czy tez byłam pewna że opalał się nago), ćwiczył w takich szerokich badejkach, które pamiętały pewnie jego czasy licealne i przez całe zajęcia bałam się, że podczas asan wymagających

greenscarf
torcik mleczny 178

kremu mlecznego. Przykryć ostatnim blatem ciasta. Masło, kakao i cukier puder zagotować. Dodać wrzątek i mieszać aż polewa zgęstnieje. kiedy trochę przestygnie polać torcik  i posypać kora z czekolady. Wstawić do lodówki, żeby masa zastygła. Najlepiej smakuje po lekkim ogrzaniu, radę wyjąć z lodówki na kwadrans przed podaniem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort Szwarcwaldzki 219

rozsmarować cienką warstwę śmietany. Nałożyć kolejny placek i powtórzyć czynności. Następnie nałożyć ostatni, górny placek i posmarować go śmietaną. Śmietaną smarujemy również boki tortu. Tort można udekorować wiśniami, startą czekoladą i śmietaną. Uwagi: Śmietany wychodzi na styk, więc jeżeli chcecie smarować jej grubiej, to zamiast opakowania 500 g kupcie większe (co najmniej

Passions hobbies life
ORZECHOWO- KOKOSOWA PYCHOTKA 937

części *przekładanie: na spód dać jeden kruchy placek, wyłożyć 1 część kremu, przykryć plackiem orzechowym, wyłożyć drugą porcję kremu, przykryć plackiem kokosowym, wyłożyć krem, przykryć kruchym plackiem. Wierzch polać czekoladą

Z Majeczką w kuchni
26 przepisów z egzotycznymi owocami 140

granatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Świeża kukurydza z gremolatą Woda ogórkowo - cytrynowa Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi

Moja smaczna kuchnia
Wilgotny piernik z jabłkami 189

stopniach około godzinki.  Sprawdzać, do suchego patyczka. Piernik może poleżeć nawet ponad tydzień. Jest wilgotny dzięki jabłkom. Im starszy tym lepszy! Możecie polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą! Smacznego! https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4

Z Kuchni Do Kuchni
Babka makowa, bardzo dobra i długo świeża 201

upieczenia. Jeśli po wyciągnięciu patyczek jest suchy to ciasto jest upieczone. Kilka minut zostawić ciasto w blaszce, następnie delikatnie wyjąć i zostawić do ostudzenia. Górę ciasta można polać roztopioną czekoladą lub polać lukrem. Ciasto jest naprawdę pycha

Kuchnia Pokoleń
Śniadaniowe bułeczki scones 185

słono. Słone doskonale sprawdzają się jako imprezowe przekąski, a słodkie, cóż - z powodzeniem zastępują nawet domowe ciasto. Do bułeczek dodawać możecie przeróżne składniki: bakalie, nasiona, zioła, czekoladę, sery. Scones, te już gotowe zajadajcie z domowym dżemem, serkiem śmietankowym lub kwaśną śmietaną. Mniam ! Prosto i pysznie. hhh * Zobaczcie też: PRZEPIS na scones wytrawne. Składnik: ( użyłam szklanki o pojemności

kolorowotorcikowo
Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi 154

można przygotować z cytrusów: Sałatka z egzotycznych owoców Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Składniki: 1 słodka pomarańcza 2 garście suszonej żurawiny 2 garście płatków owsianych Przygotowanie: Pomarańczę obieramy ze skóry zewnętrznej i białej części, dzielimy

Moja smaczna kuchnia
Ciasto Shrek 192

Zieloną masę trochę przestudzić i wylać na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Gdy przestygnie i będzie letnia ułożyć na niej ciastka delicje lekko wciskając w masę, ciastka układamy warstwą czekolady do góry. Ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia. Jedną galaretkę agrestową rozpuścić w 250 ml wody, drugą rozpuścić zgodnie z przepisem w 500 ml wody. Odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić

Monia miesza i gotuje
JAGLUSZKO ciasto bez cukru, mąki, mleka i jajek 447

Deser bez cukru, mąki, mleka i jajek czy w ogóle jest możliwy? TAK! może dupy nie urywa jak czekolada nadziewana, ale jeśli masz nowe postanowienie na Rok 2016, że uciekać będziesz od cukru i glutenu, to ten przepis jest dla Ciebie! A jak zrealizować postanowienia noworoczne? o to kilka rad:   Znajdź w sobie motywację Sprecyzuj swój cel .- Powinien

Bon Appetit Małgorzaty
Piernikowe serca z marchewką, curry i owocowym maczkiem 177

mąki (plus dodatkowo do podsypywania) 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej Delecta 250 g ugotowanej marchewki , zmiksowanej na puree 1 jajo dodatkowo do dekoracji 2 opkakowania polewy o smaku ciemnej czekolady Delecta maczki owocowe decorada Delecta o smaku mango, truskawkowym i tutti frutti Masło, cukier i miód podgrzać mieszając do rozpuszczenia. Dodać przyprawy, zamieszać. Odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać z sodą

Pełny talerz
Sernik z białymi michałkami 170

pomyślał że z połączenia sernika i michałków wyjdzie coś tak nietypowego. Sama byłam w szoku ponieważ myślałam że michałki zostaną w serniku nienaruszone a okazało się że czekolada jak i nadzienie się karmelizuje przez co zmienia zupełnie smak i strukturę cukierka. Piekłam w formie 23 cm w 180 stopniach przez 70 minut. Czytaj więcej

Pychotkaaa