widelcem), koperek bardzo drobno siekamy. Mieszamy wszystkie posiekane i pokrojone rzeczy z makaronem. Na gazie doprowadzamy bulion do wrzenia. Dodajemy do niego masło, sól, pieprz, sok i skórkę z cytryny oraz pełną łyżkę musztardy. Całość dokładnie mieszamy i przygotowaną miksturą zalewamy makaron z dodatkami. Całość dokładnie mieszamy, po czym wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45-60 minut(...)łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 2 piersi z kurczaka (500-600g) 1,5 szklanki makaronu orzo/ kritharaki 200g twardej fety ½ szklanki posiekanego koperku 2 łyżeczki soku z cytryny + 1 łyżeczka startej skórki 4 gałązki selera naciowego 3 garście szpinaku 1 łyżka musztardy gruboziarnistej 3-4 łyżki startego parmezanu
Karo in the Kitchenpuszki) ~łyżka oleju kokosowego (płynnego) ~25g mąki kokosowej ~3 łyżki soku z cytryny ~cukier/stevia do smaku ~kilka sztuk migałów ~wiórki kokosowe do obtoczenia Fasolę, olej i sok z cytryny blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kokosową i słodzimy do smaku. Z masy nabieramy porcje, lekko spłaszczamy, na środek kładziemy migdał, sklejamy boki i formujemy ładną kulkę. Tak przygotowane
breakfast of dreamssiebie - ewentualnie dodając łyżkę czegoś mocniejszego. Spróbujcie! Składniki : * dojrzałe mango * banan * plaster arbuza bez pestek * 2 brzoskwinie lub nektarynki * winogrona * łyżka miodu * łyżka soku z cytryny lub limonki(...)opcjonalnie listki mięty Przygotowanie : Mango, brzoskwinie i arbuza pokroić w kostkę. Winogrona można wybrać małe i zostawić w całości. Banana pokroić w plasterki. Miód rozmieszać z sokiem z cytryny. Polać tym syropem owoce. Odstawić na 15 minut do lodówki
Magiczne Życie Martyzimnej wodzie 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wodzie 1 łyżka soku z cytryny 500 g serka mascarpone Maliny, cukier i sok z cytryny umieszczamy w garnku, doprowadzamy do zagotowania i rozpuszczenia cukru. Jeśli używamy malin mrożonych należy odlać wodę, która powstała, ponieważ rozrzedzi ona mus. Całość miksujemy na gładki przecier. Żelatynę zalewamy
Chocolate Muffin Blogtortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody Kulki serowe 200 g sera klinek 2 jajka 0,5 szklanki pudru 1 cukier wanilinowy sok z połowy cytryny Wykonanie: Margarynę, cukier oraz kakao rozpuszczamy w rondlu, studzimy. Do wystudzonej polewy dodajemy żółtka mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz śmietanę, dokładnie(...)wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do zmiksowanego ciasta delikatnie mieszamy. Jajka miksujemy z cukrem pudrem dodając po łyżce sera, następnie dodajemy cukier wanilinowy oraz sok z cytryny. Do keksówki wysmarowanej tłuszczem wykładamy ciemne ciasto na wierzch nakładamy małą łyżeczką masę serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C około 50 minut. Po upieczeniu posypujemy wiórkami
kgwjanczewoSkładniki: kurczak 1,5 kg, przyprawa do drobiu 1 opakowanie, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek(...)przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, cebula 6 średnie, marchew 8 średnie, woda 1/2 szklanki kurczaka całego umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawę do drobiu, sok z cytryny wymieszać z olejem i dobrze natrzeć kurczaka też w środku, dodać obrane marchwie i cebule, schować do lodówki na kilka godzin kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia razem
W Mojej Kuchni Lubiękostkę 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 100 g mozzarelli, startej 1 łyżeczka musztardy Dijon 3 łyżki masła 1 szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki posiekanego koperku sok z 1/2 cytryny oliwa lub olej roślinny(...)szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz Przygotowanie: Umyte i osuszone mięso dopraw solą i pieprzem, wytnij w piersiach”kieszonki” na farsz i skrop oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowane piersi posyp koperkiem i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Ja przygotowuję je wieczorem, a następnego dnia po pracy kontynuuję pichcenie. Jeżeli nie masz czasu to pomiń
karmelowydługoziarnistego 1l wody ---- 1 łyżeczka chilli w proszku 0,5 łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 łyżka przyprawy curry sól do smaku sok z połowy cytryny natka pietruszki do posypania kilka łyżek oleju rzepakowego Wykonanie to najprostsza z prościzn. ;) Mięso myjemy i ćwiartujemy. Ściągamy skórę z każdej części i odkładamy na bok. Na dużej patelni(...)godziny na niedużym ogniu. Po upływie rzeczonego czasu dorzucamy resztę przypraw, mieszamy i gotujemy aż mięso odejdzie od kości, czyli około 1,5 godziny. Na koniec doprawiamy sokiem z cytryny. Wszystko już właściwie gotowe. Pozostaje przestudzić wywar, wyjąć mięso i pięknie je posiekać. Gotowe przekładamy z powrotem do garnka, mieszamy z ryżem i podajemy w głębokich talerzach, posypane posiekaną
Kuchenna Kontrrewolucyanektaryny, sami dobrze Wiecie, że są bardzo nietrwałe. Upał na zewnątrz, więc dla schłodzenia duszy i ciała powstał cudny koktajl mleczny osłodzony miodem, z dodatkiem nektarynek i odrobiny cytryny. Schłodzony, z kilkoma(...)kostkami lodu, nie za słodki, ochłodził nas pozytywnie. Wyszło pysznie. Składniki: 2 szklanki mleka łyżka miodu ( kto lubi bardziej słodkie można dać 2 łyżki) 6 nektarynek sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Z podanych składników wyszedł mi dobry litr koktajlu. Nektarynki umyć, obrać ze skórek, przepołowić, wyciągnąć pestki. Zmiksować wszystko w malakserze, schłodzić. Można dodać kostki lodu do szklanki
na moim stole...Lemoniada z kwiatami czarnego bzu Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 cytryna 1 litr wody mineralnej 1/4 szklanki syropu z kwiatów czarnego bzu kilka plasterków cytryny Wykonanie: Cytrynę dokładnie myjemy, a następnie parzymy wrzątkiem. Wyciskamy z niej sok, wlewamy do dzbanka. Dolewamy wodę i syrop z czarnego bzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Dzbanek wkładamy do lodówki, żeby napój
Kulinarne przygody Gatitykapusty ,więc trzeba było wykorzystać. Łazanki są zawsze pyszne. Składniki 500 g czerwonej kapusty 200 g makaronu łazanki 200 g surowego wędzonego boczku duża cebula łyżka masła sok z cytryny sól ,pieprz liść laurowy Przygotowanie Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby uzupełniamy płyn). Makaron gotujemy(...)osączonej z płynu). Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła ,razem z makaronem dodajemy do kapusty. Całość lekko podsmażamy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny
R'n'G KitchenIdealna przekąska dla amatorów krewetek. Składniki 125 ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny(...)ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki natki pietruszki 500 g dużych krewetek sól morska Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy. Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki
R'n'G Kitchencytryny pęczek koperku pęczek botwiny sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości. Ostudzamy. Kefir mieszamy ze śmietaną ,dodajemy pieprz ,sól i posiekany koperek. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do kefiru razem z ostudzoną botwinką
R'n'G Kitchenróż- bez białych końcówek 80 dag cukru 1 litr wody sok z 1,5 cytryny Wykonanie: Do dużego słoika z zamknięciem wrzucamypłatki róż, wlewamy wodę, dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy na min dobę. Po tym czasie z płatków dobrze wyciskamy cały sok, który następnie gotujemy na wolnym ogniu dodając wcześniej cukier. Kiedy sok zawrze, zmniejszamy ogień i gotujemy
Z Majeczką w kuchniogórków 1,5 szklanki oleju 1 duża cebula 1 garść posiekanej natki pietruszki 1 garść posiekanego estragonu 10 listków mięty 300 g kaszy kuskus sok z 2 cytryn sól pieprz Wykonanie: Pomidory sparzyć i obrać(...)skórki, pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. wszystko razem wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, olej, estragon,posiekaną miętę i wyciśnięty sok z cytryn. Wszystko wymieszać. Na koniec wsypać surowy kuskus i jeszcze raz wszystko wymieszać, przykryć i odstawić na 2 godziny. tabbouleh sałatka arabska
O kuchni z uczuciem