cytrynowe bez pieczenia - 1500 przepisów (strona:27/100)

Babeczki waniliowe 225

macie ochotę zamiast wanilii poczuć cytrynową nutę? Nic prostszego- po prostu zamiast zapachu waniliowego dodajcie do ciasta sok wyciśnięty z połowy cytryny. Smacznego! SKŁADNIKI NA BABECZKI WANILIOWE (20 sztuk ) : 225 g. miękkiego masła lub margaryny do pieczenia 225 g. drobnego cukru 220 g. mąki pszennej 4 jajka zapach waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przepis : BABECZKI WANILIOWE: Nagrzewamy(...)proszkiem przesiewamy. Do przesianej z proszkiem mąki dodajemy jajka, cukier, zapach waniliowy oraz pokrojone w kostki masło. Używając miksera wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aż otrzymamy jednolitą masę bez żadnych grudek.   Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! Pamiętajcie, że z powyższej ilości ciasta wychodzi ok. 20-cia sztuk babeczek. Więc zamiast na siłę

Domowe Torty
Lemon Meringue Pie – tarta cytrynowa 198

tartę smarujemy masłem, ciasto rozwałkowujemy, wkładamy równomiernie do formy. Ciasto nakrywamy papierem do pieczenia, na niego wysypujemy obciążenie, np. suchą fasolę, inną, nieco mniejszą blaszkę itp. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 18 minut. Po tym czasie usuwamy papier i obciążenie i pieczemy dodatkowe 20-25 minut. Ciasto powinno się delikatnie zarumienić. Wyjmujemy, całkowicie studzimy. Mąkę przesiewamy(...)dodatkiem szczypty soli. Kiedy będą już praktycznie ubite dodajemy małymi partiami cukier. Na końcu dodajemy mąkę. Ubijamy do momentu aż powstanie błyszcząca, sztywna piana. Masę cytrynową przelewamy na spód. Następnie wierzch pokrywamy bezą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Beza powinna wyjść krucha z zewnątrz i piankowa w środku. Ciasto studzimy w piekarniku

Mania Gotowania
Ciasto Śnieżny puch 63746

dodatku bez pieczenia.      Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)   Spód: ok. 200 g herbatników   Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody   Kokosowa

Nastoletnie Wypiekanie
Bananowe mini serniczki na zimno 166

W piątkowy poranek zapraszam na pyszne deserki z bananami. Warto je przygotować, bo są przepyszne.  SKŁADNIKI: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 opakowania galaretki cytrynowej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto bananowe bez pieczenia 221

Jedno z lepszych ciast bez pieczenia jakie jadłam, jest przepyszne i bardzo proste do zrobienia. Już wiem, że to ciasto zagości w moim domu na stałe :)Przepis zaczerpnęłam z bloga Magiel kuchenny. SKŁADNIKI: 2 budynie bananowe z cukrem, 3 szklanki mleka, 200 g masła, 1 banan, 1 galaretka cytrynowa, kilka kropli soku z cytryny, ok. 12 herbatników

Aga w kuchni
Sernik Pina Colada (Ananas i kokos) 170

galaretką cytrynową, która też związała całość.  Jednym słowem delicja wśród serników. Koniecznie spróbujcie bo warto.  Składniki : Na spód :  100 g herbatników  50 g masła  1 łyżka miodu Na masę serowo- kokosową :  600 g sera przynajmniej 2-krotnie zmielonego  60 g mleka w proszku  2 opakowania (po 40g ) budyniu śmietankowego (bez cukru(...)budyń śmietankowy  200 ml zimnej wody  200 g śmietanki kremówki 36% 1 łyżka soku z limonki  1 opakowanie galaretki cytrynowej  Wykonanie :  1. Blaszkę 22 cm x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Herbatniki zmielić w malakserze lub włożyć do foliowej torebki i rozkruszyć tłuczkiem lub wałkiem.  Herbatniki połączyć

vaniliowoczekoladowa
Tarta cytrynowa z bezą 262

łyżki zimnej wody szczypta soli 2 łyżki cukru pudru  Krem cytrynowy: 125ml soku wyciśniętego z cytryny ( z około 2 sztuk) 60ml soku z pomarańczy (lub z cytryny) 70g cukru 125ml wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100g masła 3 żółtka 1 jajko skórka otarta z dwóch cytryn  Beza: 4 białka 200g cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  Składniki(...)spód mieszamy ze sobą, zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy w lodówce ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na wysmarowanej masłem formie o średnicy 24cm. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. W rondelku umieszczamy sok z cytryny i pomarańczy, skórkę z cytryny, wodę, cukier i mąkę ziemniaczaną. Gotujemy aż powstanie gęsta masa. Pamiętamy o ciągłym mieszaniu. Zdejmujemy

Czerwona Porzeczka
Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem 134

Pyszna tarta z jaglanym kremem. Nie wymaga pieczenia, a jedynie cierpliwości w oczekiwaniu na schłodzenie. Dodatek cytryny i rabarbaru sprawia, że jej smak jest wyjątkowo rześki i soczysty. Nadzienie idealnie przełamuje słodycz daktyli użytych do wykonania spodu. Można ją podać zarówno na deser(...)śniadanie. Jest niezwykle pożywna i pełna zdrowych kalorii. Tartę należy chłodzić minimum 2 godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień.   Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 8 porcji Porcje 8 porcji Składniki Spód 200 g orzechy nerkowca lub inne 100 g daktyle 30 g wiórki kokosowe 1 łyżka skórka

Kucharzyca
Kremowe lody cytrynowe, bez maszynki, z brownie w duecie czyli poWeekendowe Lakocie odc.134 155

konsystencji. Dodałam więc do niej śmietany i postanowiłam masę zamrozić. Okazało się, że odkryłam patent na słodkie, kremowe, lekko ciągnące lody o smaku  i zapachu cytryny. Kremowe lody cytrynowe, bez maszynki, z brownie w duecie lody: 150 g serka kremowego Bieluch 20 g masła 3 łyżki gęstej śmietany kremówki 100 g cukru pudru (jeśli lubicie słodsze lody, można(...)skórka otarta z połowy cytryny brownie: 100 g gorzkiej czekolady 80 g masła 100 g cukru pudru 2 jajka 40 g mąki przesianej razem z 1/4 łyżki proszku do pieczenia skórka z połowy cytryny Składniki wkładamy do misy miksera i ubijamy najpierw na niskich potem na wysokich obrotach ok. 10 minut. Masę przekładamy do pojemnika i zamrażamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pstrąg w sosie pomidorowo-paprykowym z warzywami 220

natrzeć solą, pieprzem cytrynowym i oliwą. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 20min. Rybę przełożyć warzywami na dużym i głębokim półmisku. Pstrąga można też obtoczyć w mące i usmażyć na patelni, ale akurat miałam rozgrzany piekarnik :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe

https:KKuchniaMniam
Makowiec krucho-drożdżowy 625

brzegi bez masy. Rolujemy. Boki ciasta zawijamy i układamy tym zwinięciem na blacie. Z drugim ciastem postępujemy tak samo.Rolady odstawiamy pod przykryciem na około 35 minut – można pominąć, choć wtedy wychodzą dużo smaczniejsze.Wierzch ciast smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 40 minut na złoty kolor.Gotowe ciasto polewamy lukrem cytrynowym – do miseczki

Słodkie Przyjemności
SUM WIGILIJNY 122

powiecie na małą zamianę świątecznej ryby? Zamiast karpia sum pieczony w sosie  koperkowo - musztardowym?  Przepyszna jest ta ryba. Bardzo szybka w przygotowaniu, bez smażenia, bez babrania w mąkach,naprawdę warto spróbować. Pierwszy raz ją przygotowywałam i jadłam. W ogóle nie wiedziałam jak się za nią zabrać, na szczęście był to już gotowy filet - z całą(...)łyżki oleju  sól, pieprz cytrynowy  odrobina ostrej papryki w proszku  Sposób przygotowania:  Filet z ryby dokładnie umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Kwadrat foli aluminiowej posmarować olejem. Rybę oprószyć solą i pieprzem z każdej strony, a następnie posmarować musztardą i posypać  posiekanym koperkiem. Zawinąć folię, piec w 180 stopniach ok. 35-30 min. Smacznego

pieprzny smaczek
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 145

kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy vegetą i niewielką ilością pieprzu czarnego, mieszamy, pieczemy przez około 20 minut w temp. 200C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Potem łączymy z mięsem z patelni. Ugotowane ziemniaki studzimy, obieramy i zgniatamy na gładko widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy(...)śmietanowo-szczypiorkowe ziemniaki, na to mięsny farsz, tarty ser mozzarella. I tak postępujemy z każdym bakłażanem. Zapiekamy 20-30 minut w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika najpierw przykryte papierem do pieczenia / folią następnie bez. Po serze i zarumienionych po bokach bakłażanach poznacie, że są dobre, szczególnie że wszystkie składniki były wcześniej już gotowe

Zasmakuj Kuchni
pstrąg z piekarnika... 144

strony kucharkiem do środka pstrągów wsypać pieprz cytrynowy, skropić sokiem z cytryny, włożyć do środka natkę pietruszki, włożyć do naczynia i schować do lodówki na 2 godziny kawałki masełka rozłożyć na pstrągu i w środku, przykryć, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto śnieżny puch z limonką 127

bardzo proste ciacho bez pieczenia, ale większość posiada w swoich składnikach sztuczne proszkowe śmietanki, których ja w swojej kuchni nie używam. Ostatnio wypatrzyłam fajny przepis na to ciasto u Ani na blogu  Ania gotuje , dziś więc zapraszam Was na ciasto śnieżny puch z limonką. Do przygotowania ciasta używamy cytrynowej galaretki, pomyślałam, że jeszcze bardziej

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania