cytrynowe bez pieczenia - 1500 przepisów (strona:30/100)

Cytrynowe tartaletki z bezą i jagodami 141

cytryny ½ łyżeczk soli Krem cytrynowy 5 cytryn, sok 300 g śmietanki, 36% 9 jajek Beza 3 białka 2 łyżki soku z cytryny 250 g cukru 1 łyżka waniliowego ekstraktu Dodatkowo jagody Zacznij od kruchego ciasta. Jajka zmiksuj z cukrem i otartą skórką z cytryny. Dodaj mąkę i pokrojone w kostkę zimne masło. Zagnieć delikatnie ciasto bez nadmiernego ugniatania. Ciasto(...)bezę. Białka, sok z cytryny i cukier rozpuść w kąpieli wodnej cały czas mieszając. Kiedy cukier już się rozpuści (najlepiej sprawdzić między palcami czy cukier jest wyczuwalny) ubij pianę na sztywno wciąż w kąpieli wodnej. Kiedy piana będzie już sztywna, zdejmij miskę z pary u bijaj do ostygnięcia bezy. Napełnij cukierniczy rękaw masą i udekoruj tartaletki małymi bezami. Zrumień bezy

codojedzenia
Torcik z kiwi i limonką na spodzie z musli 342

Torcik ten był zrobiony w szale weekendowego gotowania, kiedy to czułam nieodpartą potrzebę upichcenia czegoś a nie miałam prawie nic w lodówce. Nie chciało mi

Bon Appetit Małgorzaty
SERNIK REWELACJA, SUPER PUSZYSTY, NA KRUCHYM SPODZIE, W NOWEJ ODSŁONIE 229

miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy bez cukru (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 5 jajek ( osobno białka i żółtka ) - 2 białka (które pozostały od kruchego ciasta) - 175 g ksylitolu lub cukru (ja lubię dodawać do sernika ksylitol w połączeniu z cukrem trzcinowym) - 1 płaska łyżeczka drobno startej skórki pomarańczowej - 1 płaska łyżeczka drobno startej skórki cytrynowej (ja daję gotowe skórki(...)wielkość... nie wiem, sprawdzę następnym razem). Masę serową wylałam na schłodzony spód i wyrównałam. Tortownicę z sernikiem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160*C i piekłam 80 minut na programie góra-dół bez termoobiegu. Sernik powinien być ładnie wypieczony, także środek. Serników nie sprawdzamy patyczkiem. Sernik wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do przestudzenia, delikatnie okroiłam górę, by się równo

Smaczne Zdrowe
O wściekłej fretce i truskawkowym lesie deszczowym, czyli o powrocie do domu. I letnie ciasto bez pieczenia 136

ciacho. Bez pieczenia, więc idealne na upalne dni. Lekkie, umiarkowanie słodkie, orzeźwiające dzięki galaretce i kwaskowym owocom. Szczerze mówiąc, wyszło lepiej, niż się spodziewałam. Polecam Wam więc ogromnie! Śmietanowiec z owocami i galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 125 g nutelli masa śmietanowa: 75 g galaretki cytrynowej (proszek) 150 ml wrzątku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka cytrynowa. 226

dobra babka cytrynowa . Do jej wykonania używa się rozpuszczonego , gorącego masła i to sprawia ,że ciasto jest bardzo delikatne i pyszne. Składniki: na małą foremkę do babki 4 jajka 150 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 200 g masła 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Skórka otarta z jednej cytryny,bez białych błonek

Ladylaura.
Babka cytrynowa z ricottą 193

skórkę cytrynową i ricottę. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed

Smak mojego domu
Słodkie środy - Cytrynowe muffiny z czereśniami 193

przyjaciół bez najmniejszych przeszkód. Jednak nie tylko za to są one uwielbiane przez wielu .... również za to że są one tak proste i szybkie w przygotowaniu. Połączenie cytrynowych muffin z czereśniami które ukryłam pod kruszonką jest dobrym wyborem.  Cytrynowe muffiny z czereśniami SKŁADNIKI : ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pavlova 122

stopni. Piec 1 godzinę i 15 minut.    Beza jest dobra gdy jest sucha w dotyku. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim bezę do ostygnięcia. Serek rozmieszać. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Śmietana nie może być ubita do końca, gdyż będziemy ubijać ją jeszcze z serkiem. Śmietanę dodać do serka i bić dodając skórkę cytrynową. Na bezę wyłożyć krem

królestwo garów
Udka w cytrynach 175

obiad - cytrynowe udka kurczaka. Poniższe danie przygotujecie w niecałą godzinę. Podczas pieczenia poczujecie niesamowity aromat przypraw i cytryny.  Zapiekane udka są świetnie do odgrzewania, a także sprawdzą się na imprezę wśród grona znajomych. Jeżeli lubicie orientalne smaki to koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.     Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,6 kg udek bez kości

Ugotować
Jagodowe ciasto jogurtowe-Heidelbeerkuchen 152

lyzki konfitury jagodowej1 lyzka cukru pudruWykonanie:Wlaczyc piekarnik i nastawic na 190 ° C.Make wymieszac z proszkiem do pieczenia i szczypta soli.Jajka z cukrem przy pomocy miksera recznego ubic na puszysta mase.Wmieszac jogurt.Make i 125 g jagod wmieszac przy pomocy szpatulki ,tu bez uzycia miksera,inaczej ciasto ,podobnie jak przy muffinkach bedzie twarde.Mase wylozyc do foremki wylozonej papierem(...)minut.Ostudzic na kratce.Gdy ostygnie przciac w poprzek na dwie czesci.Dolna pozostawcie wieksza.Gorna podzielic na 8 rownych czesci.Sparzyc cytryne.Zerzec skorke z cytryny i wycisnac 2 lyzki soku.Twarozek,cukier skorke cytrynowa z sokiemi cukier waniliowy wymieszac mikserem .Smietane kremowke ubic na sztywno.Wymieszac z masa serowa.Konfiture wymieszac z reszta jagod.Mase serowa rozsmarowac na spodzie ciasta.Na krem nalozyc konfiture z jagodami i lekko pomarmurkowac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Herbaciana babka z pieprzem 144

jest bez jajek, a głównym "mokrym" składnikiem jest czerwona herbata. Dodatkowo smak zaostrza nietypowy w cieście składnik, pieprz cytrynowy. Babka jest aromatyczna, wilgotna, z dodatkiem kawałków czekolady. Pyszna! Składniki:  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  szklanka cukru, 125g masła,  2 łyżeczki czerwonej herbaty Pu-Erh Slim Skworcu,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  płaska

Z miłości do słodkości
Tilapia w cytrusach 170

łyżek oleju , pasty cytrynowej, szczypt soli. Zalać filety z Tilapii i zostawić na 30 minut w chłodzie. Wyjęte z marynaty dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posolić ponownie. Oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni olej z pestek winogron i usmażyć na rumiano filety z Tilapii. Podawać skropione sokiem z pomarańczy obłożone cząstkami pomarańczy ( bez skórek). * Podaję z pieczonymi cząstkami ziemniaków

Buniabaje w kuchni
Ciasto cytrynowe 120

masa cytrynowa 3 cytrynowe kisiele 2 cytryny 10 łyżek cukru krem śmietanowy 0,5 l śmietany kremówki ( u mnie 36%) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny masa mascarpone 25 dag mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 cytryny ponadto biszkopty (ok. 30 sztuk) 1/2 tabliczki czekolady deserowej łyżka masła Sposób przygotowania: Mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy(...)żółtek, jeszcze chwilę ubijamy. Powoli dodajemy sypkie składniki. Mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach C. Po przestudzeniu przekrawamy biszkopt na dwie części. Cytrynę zaparzamy wrzątkiem. Ścieramy skórkę (bez białych błonek). Wyciskamy z nich sok 3 szklanki wody wlewamy do garnka i zagotowujemy razem ze skórką, sokiem i cukrem

Pobite gary Barbary
Panettone - włoskie dobro narodowe 152

jajek 180ml jasnego soku ( użyłam 50ml syropu z kwiatów bzu i 100ml wody) 1 wanilia (wyskrobane ziarenka z całej laski) 1 łyżeczka aromatu cytrynowego 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: 250g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżki zimnego masła Rodzynki i żurawinę zalewamy herbatą, odstawiamy 4-5godzin. Odsączamy, mieszamy ze skórką cytrynową, pomarańczową, wiśniami. Całość polewamy łyżką masła, odstawiamy. W dużej(...)rozgrzewamy do 180*C, babkę nacinamy na środku tworząc X, kładziemy łyżkę zimnego masła i wkładamy do piekarnika na najniższą półkę. Pieczemy ok. 60 minut (do suchego patyczka). Gdyby wierzch zbyt szybko brązowiał, przykrywamy babkę papierem do pieczenia. Upieczoną babkę wyciągamy z piekarnika, przebijamy wykałaczkami i wieszamy (np. między krzesłami) i zostawiamy do ostudzenia. Letnia jest gotowa do zjedzenia

Gotowanie i blogowanie
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 176

proszku 1 szklanka mleka 3,2% 4 jajka 1 budyń śmietankowy Oetker Mus jabłkowy: 70 dag jabłek po obraniu 1 galaretka cytrynowa 2-3 łyżki wody 3 łyżki cukru z cynamonem Dekoracja: bita śmietana posypka cytrynowa beza Oetker serduszka z białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić dno natłuszczonej okrągłej(...)Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche w formie. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 15 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut.Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Mus jabłkowy: Obrane jabłka kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem, podlewamy wodą i dusimy w rondelku na ogniu

Wanilia i Kardamon