Muffiny mniej więcej trzymają się przepisu Nigelli: Składniki suche : 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku 0,5 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka czekolady mlecznej Milka (lub groszki/łezki czekoladowe do pieczenia) Składniki mokre: 1 szklanka mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka esencji waniliowej Nadzienie : 12 łyżeczek masła orzechowego Przepis : Składniki suche
Emcia Pichcipowalający! Składniki: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki sojowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki maślanki 1 łyżka wiórek kokosowych 2 czubate łyżeczki błonnika kakaowego 4 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Nadzienie: ok. 9 łyżek dżemu truskawkowego Do dekoracji: Bita śmietana Sos czekoladowy Kolorowa posypka Przepis: Składniki suche mieszamy ze sobą, następnie
Emcia Pichcijajko ok. 50g płatków kukurydzianych Sól, pieprz Do puree: 1 łyżka masła Surówka: 1/4 kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru Sól, pieprz Przepis: Suszone ziemniaki wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 25minut. W międzyczasie rozbijamy kotlety, przyprawiamy je i maczamy w jajku z dwóch stron i następnie obtaczamy w płatkach
Emcia PichciSkładniki: 200g wiórek kokosowych 30g masła 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru Przepis: wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy na "ciasto". Następnie formujemy w kuleczki lub inne kształty. Uformowane kokosanki umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140 C i pieczemy przez 20 minut. Kokosanki najlepiej smakują na drugi dzień
Emcia PichciSkładniki suche: 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 10 łyżeczek kropelek czekoladowych 2 łyżeczki kropelek czekoladowych do dekoracji Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Składniki suche łączymy ze sobą i tak samo robimy w przypadku składników mokrych. Następnie składniki mokre dodajemy do suchych
Emcia Pichciworeczku foliowym za pomocą tłuczka lub noża. Dodajemy do sałatki i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. W wersji standard możemy ograniczyć się w dodatkach do samego cukru :) insertCookd("b5a1e734e3d049aad72a7cdffb04ab43
Emcia Pichcipomarańczą) Przepis: Torebkę herbaty zalewamy gorącą wodą i czekamy aż się zaparzy. Następnie dodajemy konfiturę i wszystko lekko mieszamy. Najlepiej smakuje na ciepło - idealna na rozgrzanie i ominięcie cukru i słodzików
Emcia PichciSkładniki suche: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 12 łyżeczek konfitury (u mnie żurawinowa) Przepis: Składniki suche łączymy ze sobą. Podobnie postępujemy ze składnikami mokrymi (oprócz konfitury). Następnie przelewamy składniki mokre do suchych
Emcia PichciSkładniki suche: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Masa kokosowa: 1/2 tabliczki czekolady białej 50 g wiórek kokosowych 20 g masła Dodatki: 12 łyżeczek wiórków kokosowych Przepis: Masę kokosową przygotowujemy poprzez połamanie białej czekolady na mniejsze części i wrzucenie
Emcia Pichcizawierają aż 19% błonnika i 6% beta glukanów! Wartość spożywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1523 kJ/363 kcal Białko 17,6 g Węglowodany 44,1 g w tym cukry 1,7 g Tłuszcz 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g jednonienasycone 3,5 g wielonienasycone 3,6 g Błonnik pokarmowy
Emcia Pichcijogurtów, kefirów i mleka. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal Białko 15,0g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g 0,6g Węglowodany w tym cukry 26,0g 3,0g Błonnik pokarmowy 39g Sód 0,002g Kwas foliowy 72µg (36%)* Potas 900mg (45%)* Fosfor 750mg (107%)* Żelazo 9,5mg (68%)* Magnez 300mg (100%)* Cynk
Emcia Pichcistymulację perystaltyki jelit. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1145kJ/276kcal Białko 16,5g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7g 0,8g Węglowodany w tym cukry 20,1 g 2,5g Błonnik pokarmowy 43,6g Sód 0,01g Witamina B6 1,30 mg (93 %)* Tiamina (Wit. B1) 1,00 mg (91%)* Witamina
Emcia Pichcismaku i gotowe! Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1512kJ (356kcal) Białko 12,8g Tłuszcz w tym kwasy tł. nasycone 0,64g 0,12g Węglowodany w tym cukry 72,4g 0,0g Błonnik pokarmowy 5,0g Sód 0,001g Niacyna (wit.PP) 3,5mg (22%)* Fosfor 170mg (24%)* *% zalecanego dziennego spożycia Zaletą kaszy kuskus są jej walory żywieniowe
Emcia Pichcikanapce. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 2115kJ (513 kcal) Białko 19,8g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 41,9g 3,7g Węglowodany w tym cukry 1,0g 0,5g Błonnik pokarmowy 26,4g Sód 0,03g Witamina B6 0,47mg (33%)* Tiamina (wit.B1) 1,64mg (149%)* Niacyna (wit.PP) 8 mg (50%)* Kwas Foliowy 87µg (43%)* Potas
Emcia Pichcidzięki dodatkowi suszonych owoców staje się naturalnym źródłem witamin i składników mineralnych. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 332 kcal / 1404 kJ Białko 7,9g Węglowodany w tym cukry 65,0g 20,5g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g 0,4g Błonnik pokarmowy 9,0g Sód 0,1g Witaminy i składniki mineralne Niacyna
Emcia Pichci