co zrobic z udek - 500 przepisów (strona:22/34)

Rosół drobiowy mieszany z indyka i kurczaka. 172

bardzo dużym garnku, wywar-bulion, który mi zostaje, przecedzam, przelewam do czystych słoików i zamrażam, później służy mi jako baza do wszelkich innych zup i sosów. Polecam :) Składniki - 2 udka z kurczaka - 1 duże skrzydło z indyka - garść serduszek lub żołądków drobiowych - 2 marchewki - 1 pietruszka - mały seler lub pól większego - kawałek pora - cebula - 2 ząbki czosnku - 2-3 łodyżki

Kuchnia z widokiem na ogród
Pyszne, aromatyczne, chrupiące, pieczone ziemniaki w piekarniku a'la frytki. 762

gdzie wszystkie minerały i witaminy wylewamy do zlewu odcedzając ziemniaki. No i  na koniec... są po prostu dużo smaczniejsze :) Pieczone ziemniaki podaję zazwyczaj do pieczonych mięs, zwłaszcza drobiu ( Udka z kurczaka pieczone w kombiwarze )  z dodatkiem ulubionej surówki. Jako samodzielne danie smakują wybornie popijane kefirem lub maślanką. A i podawane z ulubionym sosem czosnkowym, czy keczupem są pyszniaste

Kuchnia z widokiem na ogród
Sakiewki z kaszą bulgur , kaczką i pieczarkami 147

płaska łyżeczka soli Farsz: 250 g kaszy  bulgur    Piątnica http://piatnica.net/ około 10 pieczarek 1 ugotowana pierś z rosołu z kaczki lub kurczaka ( może też być udko czy nóżka ) 2 cebulki  sól. pieprz do smaku 3 łyżki suszonego szczypiorku   Piątnica http://piatnica.net/ Wykonanie : Pieczarki umyć i drobno pokroić, cebulkę pokroić w kostkę , mięso drobno

Sama słodycz i szczypta chili
Kapuśniak pogardy 191

kwaśny. Gotujemy kolejne 30 minut a w międzyczasie w osobnym garnku gotujemy także pokrojone w kostkę o boku około 1 cm ziemniaki. Po upływie tego czasu wyciągamy z zupy udko, obieramy dokładnie mięsko i wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy kostki rosołowe, ziemniaki i jeśli trzeba przyprawiamy. Teraz zajmujemy się przygotowaniem zasmażki ze smalcu i mąki: Smalec rozgrzewamy na patelni

Tanie przepisy studenckie
szybkowar-uda kurczaka na ziemniakach z czosnkiem i cebulą... 175

Składniki: udka kurczaka 4 duże, przyprawa do kurczaka 2 łyżki, olej rzepakowy 8 łyżek, ziemniaki 10 średnie, cebula 1 duża, ząbki czosnku 8 sztuk, kucharek 2 łyżeczki, woda 1 szklanka uda umyte natrzeć dobrze przyprawą do kurczaka - ziemniaki obrane pokroić w talarki grubsze, wymieszać z pokrojoną drobniej cebulą i czosnkiem na patelni na gorącym oleju zrumienić uda z każdej strony

W Mojej Kuchni Lubię
Klasyczne purée ziemniaczane 130

klasyczne bardzo smaczne puree ziemniaczane. Ten przepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Pur ée ziemniaczane Ja przykładowo zamiast klasycznych ziemniaków zapodałem sobie puree z pieczonym udkiem oraz ogóreczkami kiszonymi. Składniki:  1 kg ziemniaków   200 ml mleka   1 łyżeczka masła  pęczek kopru  sól oraz pieprz     Przygotowanie:    Ziemniaki

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pasztet idealny 179

jest suchy tylko mięciutki i wilgotny. Zdjęcia nie są zbyt piękne, bo niestety nie zabrałam ze sobą aparatu :( Składniki na 2 keksówki: 40 dag łopatki 40 dag karkówki 1 udko z kurczaka, bez skóry i kości podwójna pierś z kurczaka, oczyszczona 40 dag podgardla lub surowego boczku 40 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych 1 czerstwa bułka 1 cebula, pokrojona w ćwiartki

My Culinary Art
Zupa pomidorowa 308

przyrządza. W dzieciństwie Mama, a teraz najlepszą zupę pomidorową robi mój P. Więc dzisiaj wyjątkowa odmiana i zupa przyrządzona nie przeze mnie, a przez mojego mężczyznę. Zapraszam   Składniki: - udko + skrzydełko kurczaka; - włoszczyzna, cebula; - pół koncentratu pomidorowego; – 1/3 szklanki śmietany 30%; - magie w liściach; - sól, pieprz, lubczyk, kucharek; Wykonanie: Mięso zalać 3 litrami zimnej wody lekko posolić i doprowadzić

dom-agi.pl
Grzybowe risotto z szafranem i kurczakiem pod krewatkami. 147

zalewamy 1,5l wody i gotujemy około 40 minut. W ostatnich 5 minutach dodajemy łyżeczkę soli. Do risotta: -ryż arborio -kurczak; zostało mi trochę piersi z kurczaka i kawałek udka z tego przepisu -suszone borowiki, zalane wrzątkiem (szklanka) -szafran -starty parmezan -sól, pieprz -białe wino półwytrawne; pół szklanki -tymianek -por -oliwa -cebula -masło klarowane, łyżeczka -masło łyżka Posiekaną cebulę szklimy

BaRepas
Rosół z domowym makaronem 124

Pyszny rosół na niedzielny obiad, oczywiście z domowym makaronem. PYSZNY ROSÓŁ SKŁADNIKI: mięso (drobiowe-udko, część skrzydła indyka, wołowe-kawałeczek rostbeefu, wieprzowe-kawałek szynki lub schabu) 4 marchewki 2 pietruszki kawałek selera por  1 cebula Vegeta, liść laurowy, 4 ziarnka ziela angielskiego, 10 ziarenek pieprzu SPOSÓB WYKONANIA: Mięso płuczemy. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Cebulę umyć przypiec nad płomieniem

Kuchnia Beaty
Krupnik 122

jest na  wieprzowych żeberkach,ale ja przygotowuję go również na mięsie z kurczaka      z odrobiną wołowiny. SKŁADNIKI: 40 dkg żeberek wieprzowych lub 2 udka z kurczaka, 4 skrzydełka, kawałek wołowiny 3 średnie  marchewki 2 małe pietruszki, kawałek selera 1duża cebula, 3 ząbki czosnku, garść suszonych grzybów 2 - 3 ziemniaki 15-20 dkg kaszy

Kuchnia Beaty
Krem z brokułów 124

którą można podawać                         np. z grzankami. SKŁADNIKI: 1 duży brokuł  najlepiej bez rdzenia   2 skrzydełka, udko lub inne mięso, może być wieprzowe   4-5 ziemniaków   1 średni seler 1 pietruszka   nać pietruszki  do ozdoby   śmietanka gęsta 18% lub gęsty jogurt naturalny

Kuchnia Beaty
Galarciki drobiowe. 213

Galaretka jest delikatna i  prezentuje się bardzo ładnie. Poza tym jej przygotowanie nie wymaga wielkich umiejętności. SKŁADNIKI: 3 l wody 1 podwójny filet z piersi kurczaka 2-3 udka z kurczaka 5 małych marchewek  2 pietruszka (korzeń) kawałek pora 3-5 ząbków czosnku 2 listki laurowe 2-3 ziela angielskie 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Vegeta

Kuchnia Beaty
Krem z zielonych ogórków. 184

drobną kostkę(najpierw wydrążamy pestki), pozostałe warzywa również w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła wrzucamy wszystkie warzywa, doprawiamy, dusimy do miękkości, w osobnym garnku gotujemy udko w warzywach i vegecie ( można użyć 2 kostek bulionowych i dolać wody), uduszone warzywa miksujemy, łączymy z bulionem (można również zmiksować mięso, ale wtedy krem zyska nie tylko na smaku

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania