ciasto - 164325 przepisów (strona:6145/10955)

Placki z cukinii i ziemniaków FIT 164

domową wegetę, pieprz i sól, mieszamy. Jeśli masa jest za rzadka, dodajemy 1-2 łyżki płatków, mieszamy. Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu lub z minimalną jego ilością. Łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na rozgrzaną patelnię, formując placki (Ø 6-7 cm). Placki smażymy z obu stron. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego! Na Thermomix: 1. Do naczynia miksującego wkładamy ziemniaki, cukinię(...)rzadka, dodajemy 1-2 łyżki płatków, mieszamy kolejne 10 s/obr. wsteczne 5 . Przekładamy do miski. 3. Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu lub z minimalną jego ilością. Łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na rozgrzaną patelnię, formując placki (Ø 6-7 cm). Placki smażymy z obu stron. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego! Artykuł Placki z cukinii i ziemniaków FIT pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Kryzysowe naleśniki bez jajek 147

Leniwe weekendowe śniadanie z naleśnikami w roli głównej to ideał wielu osób. Gorzej jak chęci są, zajrzymy do lodówki, a tam… zabrakło jajek. Nic nie szkodzi, ciasto naleśnikowe uda się także bez nich. Musimy tylko pamiętać o dwóch rzeczach: po pierwsze ciasto musi odpocząć po przygotowaniu, a po drugie patelnia nie może być zbyt zimna (wtedy naleśniki będą się

Poezja smaku
Zupa krem warzywna 128

Zupa krem warzywna to przepyszna, a przede wszystkim bardzo zdrowa zupa. Jest też gęsta, a przez to bardzo sycąca. Jest to wręcz witaminowa bomba. {"@context":"http

Bardzo Gruby Smok
,, Kopytka ze szpinakiem’’ 128

Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Szpinak smażymy na patelni, aż cała woda wyparuje. Szpinak rozdrabniamy blenderem. Ziemniaki, szpinak, mąkę pszenną, jajko i mąkę ziemniaczaną przekładamy do dużej miski. Wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby dosypuję mąki. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Z każdego kawałka formujemy wałek o grubości około 1,5 centymetra. Nożem odcinamy na skos kawałki o długości około

Podróż w kulinaria
Szaszłyki z Kurczakiem i Warzywami – Idealne na Grilla i do Piekarnika 235

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szaszłyki to jedna z najczęściej przygotowywanych przekąsek podczas wspólnego grillowania. Domowe szaszłyki z kurczakiem i warzywami, pieczone na grillu smakują wyśmienicie. Niestety nie

Przepiski.pl
Muffinkowa zapiekanka z białymi kiełbaskami 140

Ciasto na wytrawne muffinki może się sprawdzić idealnie do stworzenia zapiekanki, czy też jednej dużej muffinki, do środka której możecie włożyć to na co macie ochotę. Ja miałam w domu kiełbaski białe, pomidorki i mozzarellę i tego właśnie użyłam do stworzenia pysznego obiadu. Do tego samo przygotowanie ciasta jest bardzo proste i szybkie, więc nawet osoby o niewielkich kulinarnych umiejętnościach

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mini wrapy z kurczakiem 305

pół *** *** A następnie każdą połówkę tniemy po skosie na dwie części *** *** Mini wrapy układamy w miseczce skosem do góry *** *** Smacznego ***     POLECAM TAKŻE: KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ CIASTA I WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem 141

dokładnie odciskamy i mieszamy z boczkiem oraz serem. Dodajemy mąkę, jajko i koperek. Wszystkie składniki doprawiamy i dokładnie mieszamy. 4. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Nakładamy dwie łyżki ciasta i formujemy niewielkie placki. Wolno smażymy na złoty kolor z obu stron. Ważna uwaga: placki obracamy za pomocą łopatki, ponieważ ciasto jest dość delikatne. 5. Podajemy z sosem czosnkowym

Kuchnia Na Wypasie
Skrzydełka z miodem. 143

Przepis na pieczone skrzydełka z miodem. Skrzydełka, które możecie przygotować dzień wcześniej dzięki temu będą bardziej aromatyczne. Na drugi dzień tylko wrzucić na godzinę do piekarnika

To co lubię - gotuję i polecam
Pankejki na maślance 119

kokosowy lub masło klarowane do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw wlewam do miski maślankę. Następnie dodaję do niej mąkę oraz proszek do pieczenia i wbijam jajko. Całość miksuję na gładkie ciasto. Na płaskiej patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju kokosowego i rozprowadzam go pędzelkiem na całej powierzchni patelni. Za pomocą chochelki wylewam ciasto na patelnię i smażę pankejki z obu stron

Natka Pietruszki
Sałatka z Kurczakiem, Makaronem i Fetą 148

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka to bardzo smaczna potrawa, która przyrządzamy ze świeżych warzyw z dodatkiem kurczaka, tuńczyka czy makaronu. Do sałatek zazwyczaj przygotowujemy różnego rodzaju sosy

Przepiski.pl
Naleśniki z piekarnika z czereśniami i sosem czekoladowym 156

piekarnik do temperatury 180 stopni. 2.        W misce miksujemy jajka z mąką, łyżką miodu i mlekiem aż wszystkie składniki się połączą. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 15 minut. 3.     Ostrożnie wlewamy ciasto do gorących kokilek, mniej więcej do połowy ich wysokości.   Do każdej kokilki wkładamy po kilka czereśni z kompotu

Na kulinarnym poligonie
Naleśniki z cukinią, cheddarem i pancettą zapiekane pod beszamelem 169

gałka muszkatołowa 6)       sok z połowy cytryny *szkl. ma pojemność 250 ml Sposób przygotowania: 1.    Najpierw przygotowujemy ciasto na naleśniki. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wodę, mleko, sól i olej i wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie na patelni wysmarowanej olejem smażymy cienkie naleśniki

Na kulinarnym poligonie
Kopytka z sosem malinowym 167

łyżki oleju Sposób przygotowania: 1.    Ziemniaki i twaróg mielimy. Dodajemy jajko, budyń śmietankowy, łyżeczkę cukru i mąkę i wszystko szybko zagniatamy gładkie ciasto. 2.     Na stolnicy oprószonej mąką formujemy z ciasta długie wałeczki i kroimy je w poprzek na kawałki (ok. 2 cm) 3.     W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju

Na kulinarnym poligonie
Ciasteczka czekoladowe na białkach 132

pieczenia i szczyptą soli. 3.   Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy do niej rozpuszczoną czekoladę z masłem. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na godzinę do zamrażarki. 4.     Ze schłodzonego ciasta formujemy wałek i tniemy go na mniejsze kawałeczki. Z każdego kawałka formujemy kulkę, spłaszczamy ją i układamy na blasze

Na kulinarnym poligonie

Proponowane wyszukiwania