ciasto - 164325 przepisów (strona:6153/10955)

Jajka faszerowane 127

Dzisiaj przepis na jajka faszerowane, krojenie jajek może wydawać się skomplikowane, jednak z każdym następnym nabierzecie wprawy. Nawet jeśli skorupka odrobinę się ukruszy, po napełnieniu ich

To co lubię - gotuję i polecam
Bób z pesto 138

Dzisiejszy wpis dedykuję wszystkim miłośnikom bobu, mam nadzieję, że taka wersja Wam posmakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bób z pesto Składniki 0,5 kg bobu 30

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi drożdżowe 154

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej tortowej 1 szklanka ciepłego mleka Pół szklanki wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mielonej czerwonej papryki Farsz: Około(...)miski, dodać rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże+ cukier, ciepłą ale nie gorącą wodę oraz przyprawy.  Wymieszać dokładnie i odstawić do podwojenia ilości około 45minut.  Po tym czasie ciasto odgazować ( uderzyć w nie pięścią)   wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę krótko wyrobić i rozwałkować.  Wycinać kółka ja robiłam to miseczką nieco większą od wielkości odcisku szklanki. Nakładać farsz

W garach u Gosi
Nalewka truskawkowa 124

Lubicie nalewki? Ja uwielbiam. Kieliszek nalewki w jesienno-zimowy wieczór sprawia, że chociaż na chwilę przenosimy się do ciepłych i słonecznych dni lata. Właśnie teraz jest

To co lubię - gotuję i polecam
Faszerowane ziemniaki 140

Weekend zapowiada nam się grillowo, dlatego zapraszam Was na faszerowane ziemniaki, które możecie zrobić zarówno na grillu jak i w piekarniku. Mimo wszystko pogodnego i słonecznego

To co lubię - gotuję i polecam
Ogórki w zalewie musztardowej 130

Ostatnio kilka razy już słyszałam same pozytywne opinie o ogórkach w zalewie musztardowej, dlatego i ja postanowiłam zrobić w tym roku. Przepis sprawdzony dlatego dzielę się

To co lubię - gotuję i polecam
Fasolka po bretońsku 142

Jesienią i zimą mamy ochotę na zupełnie inne smaki, w ten weekend akurat była to fasolka po bretońsku. Na targach i bazarkach pojawiła się piękna

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka śledziowa z brokułami 147

Jak już kiedyś pisałam uwielbiam śledzie, dlatego dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na pyszną śledziową sałatkę. Tym razem wersja z brokułami, ogórkiem kiszonym i kukurydzą

To co lubię - gotuję i polecam
Racuchy drożdżowe z jabłkami 175

pokruszone drożdże oraz cukier i sól.   Dokładnie wymieszać i połączyć z mąką. Znów wymieszać do połączenia produktów. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do czasu wyrośnięcia ciasta około 40 minut. Wszystko zależy jak ciepło mamy w kuchni. W miedzy czasie jabłka umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w niezbyt małą kostkę. Po tym czasie przygotowane jabłka wmieszać(...)ciasta i porcjami, łyżką wykładać na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na średnim ogniu na złoty kolor.   Niestety mało zdjęć ponieważ racuchy schodziły na bieżąco tak smakowały rodzinie  :) Mam nadziej, że i Wam zasmakują

W garach u Gosi
Pasta paprykowa – ketchup 150

Dzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz

To co lubię - gotuję i polecam
Suszone pomidory 130

Zjawiskowe, suszone pomidory to idealna przekąska i pyszny dodatek do różnych mięs, kanapek, sałatek. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a zapach jaki unosi się podczas przygotowania

To co lubię - gotuję i polecam
Papryka faszerowana 156

Papryka faszerowana, szybka wersja gołąbków – farsz taki sam. Najlepiej ją zrobić teraz kiedy paprykę mamy świeżą i pachnącą słońcem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka faszerowana Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Ogórki konserwowe 131

Ostatnia propozycja w tym roku jeśli chodzi o przetwory z ogórkami w roli głównej. Dzisiaj przepis na ogórki konserwowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ogórki konserwowe Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Bitki wołowe 128

Dzisiaj propozycja na obiad, uwielbiam wołowinę, właściwie cała rodzina bardzo ją lubi. Robię ją z różnymi dodatkami i z każdym smakuje idealnie. Może być z ziemniakami

To co lubię - gotuję i polecam
Ketchup domowy 120

Pomidorowego szaleństwa ciąg dalszy. Dzisiaj ketchup, każdy kto próbował domowego ketchupu wie, że smakuje o niebo lepiej od tego kupowanego. Przepis na 4 słoiczki 0,25

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania