Żeberka w glazurze miodowo-winnej 132Pachnące, pieczone żeberka z dodatkiem miodu, przełamane kwaśnymi jabłkami. Myślę, że ta propozycja spodoba się wszystkim tym, którzy uwielbiają żeberka, a z pewnością przypadnie do gustu
To co lubię - gotuję i polecam
Nalewka cytrynowa 145Na zbliżające się Andrzejki już nie zdążycie jej zrobić, ale na Sylwestra na pewno. Jest bardzo aromatyczna i niezbyt słodka, pasuje świetnie jako dodatek do drinków
To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet z żurawiną 189Pewnie większość z Was piecze pasztety na święta, ja w tym roku z pewnością zrobię kolejny raz pasztet z żurawiną. Jeśli jeszcze nie jedliście takiego to
To co lubię - gotuję i polecam
Różowe śledzie w zalewie octowej. 130Dzisiaj przepis na śledzie w zalewie octowej. Do tej pory robiłam śledzie bez octu, ale te zachęciły mnie swoim kolorem. Piękny różowy kolor śledzi z pewnością
To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie z marynowanymi grzybami 136Przepis na śledzie z dodatkiem marynowanych grzybów. Śledzie w połączeniu z grzybkami to naprawdę świetne połączenie, a jeśli do tego użyjecie własnoręcznie zebrane i zamarynowane grzyby
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka brokułowa 135Jeszcze jedna sałatka, którą robi się bardzo szybko. Smakuje nawet dzieciom – niejadkom ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka brokułowa Czas przygotowania 15 min Składniki 1 duże
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem 134Sałatka, którą robimy w 10 minut. Czyli doskonała na szybką kolację, imprezę czy dla niespodziewanych gości. Do tego jest naprawdę smaczna, polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj
To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy 141Do kolekcji modnych i popularnych ostatnio pasztetów warzywnych dorzucam dziś kolejny z marchewką, cukinią i czerwoną soczewicą. Jest bardzo smaczny i bardzo zdrowy. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekane bułeczki z jajkiem 129W taki dzień jak dzisiaj mamy ochotę na smaczne i pożywne śniadanie, które da nam pozytywną energię na cały dzień. Jeśli nie macie czasu w ciągu
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa krem z dyni z grzankami 142Jedna z moich ulubionych zup. Zazwyczaj kojarzy nam się z jesienią, wtedy właśnie najczęściej ją gotujemy, ale również zimą smakuje pysznie. Jest bardzo rozgrzewająca i prosta
To co lubię - gotuję i polecam
Boczek pieczony 148Dzisiaj coś dla mięsożerców, porcja pysznego pieczonego boczku. Kanapka z pieczonym boczkiem z dodatkiem kiszonego ogórka, w taki mroźny dzień dostarczy Wam trochę kalorii. :) (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z zielonym pesto i orzechami. 142Zrobiłam ostatnio przepyszne pesto, zachęcam Was do jego zrobienia. Jest bardzo zdrowe, łatwe w przygotowaniu, a do tego można przemycić w nim sporą porcję zieleniny. Gotujcie
To co lubię - gotuję i polecam
Kapusta z grochem (fasolą) 152W moim rodzinnym domu zazwyczaj robiło się kapustę z fasolą i ja taką właśnie lubię, ale zdarza się, że robię ją też z grochem łupanym. Często
To co lubię - gotuję i polecam
Panna cotta 122Za chwilę Walentynki, jeśli obchodzicie to święto, będzie to idealny słodki prezent dla kogoś bliskiego, a jeśli nie to zróbcie go dla siebie. :) Mnie bardzo pozytywnie
To co lubię - gotuję i polecam
Udka w migdałowej panierce 197Kto lubi pieczone udka z kurczaka łapkę w górę? Ja dzisiaj zapraszam Was na udka w migdałowej panierce. Są bardzo delikatne i soczyste, ale jeśli lubicie
To co lubię - gotuję i polecam