Ostatnia propozycja w tym roku jeśli chodzi o przetwory z ogórkami w roli głównej. Dzisiaj przepis na ogórki konserwowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ogórki konserwowe Składniki Zalewa na 3 litrowe słoiki: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 2 płaskie łyżki soli 4 średnio czubate łyżki cukru Instrukcje Na spód słoika włożyć 1 baldach kopru, ogórki ułożyć ciasno w słoikach. Dodać 4-5 ziaren pieprzu, 1 liść laurowy, 4-5 ziaren ziela angielskiego, kawałek chrzanu, około 0,5 łyżeczki... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.