ciasto - 164325 przepisów (strona:5503/10955)

Ciasto bez pieczenia z rogalikami 198

ciasto robiłam też dawno temu i nie pamiętam ile zużyłam herbatników i rogalików,ale to oczywiście też zależy od wielkości blaszki.Do tego ciasta najlepiej nadają się mini rogaliki 7days,ale ja miałam akurat mini rogaliki francuskie i zrobiłam z takimi rogalikami. 5 00 ml śmietanki 30% 400 g serka homogenizowanego naturalnego 15 g żelatyny 50 ml wody 3 łyżki cukru

Moje domowe kucharzenie
Łatwy Mega Sernik Jagodowy 272

czasie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki na parę godzin, można na całą noc. Wierzch: 4. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i sernik położyć na paterze. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem z wanilią i fixem. Gotową śmietankę wyłożyć na wierzch sernika i wyrównać, patrz FILM . Sos jagodowy

Mała Cukierenka
Tarta serowa 200

Wiele razy na moim blogu pisałam o sernikach i o tym ,że je uwielbiam. No cóż jestem mocno serowa i uwielbiam wszystkie ciasta serowe. Dzisiaj tarta serowa , będę monotematyczne ale to napiszę , jest pyszna. Może śmiało konkurować z sernikami. Ciasto jak na tartę przystało bardzo kruche. Ser z budyniem jest bardzo delikatny. … Czytaj dalej Tarta serowa Artykuł Tarta serowa

gotuj ze mną
Ciasto Snickers 257

Prawdziwy hit każdej domowej imprezy, aż dziwne że dopiero teraz po raz pierwszy upiekłam o ciasto. Zdecydowanie wygrywa ono wszystko, kruche ciasto, miód, orzechy i kajmak... mmm niebo w gębie! Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I MIGDAŁAMI 164

niego drożdże, dodajemy połowę cukru oraz odrobinę soli i 3 łyżki mąki. Mieszamy, odstawiamy aż urośnie zaczyn.  *Do miski z mąką wlewamy zaczyn, dodajemy jajka, resztę cukru, wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie, następnie wlewamy rozpuszczone wcześniej ostudzone masło, wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.  * Kiedy ciasto podwoi objętość, dzielimy je na 15 części. Formujemy okrągłe bułeczki, spłaszczamy dłonią, za pomocą

Z Majeczką w kuchni
Sernikobrownie z wiśniami 194

Pozostajemy w kręgu słodkości. Pierwszy raz upiekłam brownie. Byłam szalenie ciekawa, jak smakuje to zakalcowate ciasto, którym tak wiele osób się zachwyca. Swoją wersję przygotowałam z serem (wyszło zatem sernikobrownie) i dodałam świeże wiśnie, którymi w tym roku hojnie obdarzyli mnie rodzice.  Źródło (z moimi zmianami) - ( klik ) Blaszka 25x30cm Składniki: Brownie: 200 g czekolady deserowej 200 g masła(...)wymieszać. Lekko przestudzić i dodać jajka. Wymieszać i wyspać mąkę oraz kakao. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej zmiksować ze sobą; niezbyt długo, tylko do ich połączenia.  Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Wlać masę serową. Można za pomocą patyczka do szaszłyka lub widelcem zrobić kilka wzorków. Na wierzchu rozłożyć wiśnie. Włożyć do piekarnika nagrzanego

My simple kitchen
Torcik serowo – porzeczkowy 494

Ciekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa serowa: 0,5 kg białego sera w wiaderku 0,5 litra śmietany 30% 6 łyżeczek(...)ponownie wstawić do lodówki na 20-30 minut. Na wierzch wylać mus porzeczkowy. 6. Dekoracja: Śmietanę ubić, dodać śmietan-fix,  cukier puder i następnie ubić na sztywno. Ciasto udekorować bitą śmietaną i kwiatkami cukrowymi

Szalona Kuchnia Eweliny
Piaskowiec 188

ciasto zrobiłam specjalnie na życzenie mojego taty. I muszę przyznać, że wyszło bardzo dobre. Nie za suche, delikatnie piaskowe - bardzo smaczne. A  przy okazji jest bardzo proste i szybkie - same zalety. Składniki: 4  jajka, 1  szklanka cukru, 1  szklanka mąki pszennej, 3 /4 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 00 g margaryny/masła, 1  łyżeczka proszku(...)puszystą masę. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy jajecznej, ciągle miksując. Masło/margarynę rozpuścić, mocno podgrzać i dodać do ciasta. Wszystko chwilę miksować razem. Wlać do keksówki (moja ma wymiary 11x30). Piec 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Moja kraina smaków
Pierniczki 195

Miód podgrzać razem z pokrojonym masłem i przyprawą korzenną. Mąkę wymieszać z sodą i cukrem, zrobić wgłębienie na środku,  wlać przestudzoną masę maślano-miodową, dodać jajo.  Zagnieść ciasto jak na pierogi. Wyrabiać aż będzie gładkie  i jednolite w przekroju. Ciasto rozwałkowywać partiami na dość cienki placek. Wycinać pierniczki, układać na blasze z zachowaniem odstępów  (pierniczki urosną

Moja kraina smaków
Keks 188

jedno   ulubionych ciast mojej rodziny. Jest bardzo smaczne, kolorowe  i oczywiście szybkie i proste w przygotowaniu. Składniki: 30 dag mąki pszennej, 30 dag margaryny, 25 dag cukru, 6 jajek, 2 łyżki spirytusu (można pominąć). 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 30 dag bakalii (np. suszona żurawina, kandyzowany, kolorowy ananas,  czekolada lub gotowa mieszanka keksowa), do ozdoby - lukier(...)dodawać partiami do masy, ciągle miksując. Dodać spirytus i pianę z białek. Delikatnie wszystko wymieszać. Na koniec dodać bakalie obtoczone w mące. Keksówkę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą, Wlać ciasto do 3/4 wysokości. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Następnie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 40-45 minut. Po wystudzeniu można polać lukrem

Moja kraina smaków
Muffiny podwójnie borówkowe z kremem śmietankowo-borówkowym 153

opakowania borówek, 1-2 łyżki cukru. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie połączyć wszystko razem,  niedbale zamieszać (mają pozostać grudki). Do foremek nałożyć trochę ciasta,  dodać po kilka borówek na każdą muffinkę,  przykryć jeszcze odrobiną ciasta. Muffiny piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. W międzyczasie zmiksować resztę borówek z cukrem

Moja kraina smaków
Faworki (chrust) 123

spirytusu, tłuszcz do smażenia (olej bądź smalec), cukier puder do posypania. Mąkę przesiać do miski. Na środku zrobić wgłębienie, do którego wbić żółtka, wlać śmietanę i spirytus. Zagnieść ciasto na jednolitą masę, tak aby po przekrojeniu widać było pęcherzyki powierza. Ciasto odstawić na godzinę. Następnie podzielić na 5-6 porcji  i rozwałkować na cieniutkie placki. Pokroić w paski

Moja kraina smaków
Torcik malinowy 187

Dekoracja maliny jeżyny listki mięty PRZYGOTOWANIE: Biszkopt  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach (26 cm ), piec 35 minut w 175 stop. Ciasto ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem budyniowy W szklance mleka rozmieszać budyń, resztę mleka zagotować

Kuchnia Danusi
Sernik ekspresowy na zimno 265

owoce np winogron, brzoskwinie itd. Następnie dodajemy wiaderko sera oraz pokrojone owoce i całość dokładnie mieszamy, a następnie przekładamy do tortownicy. Czekamy aż masa w tortownicy zgęstnieje. Wierzch naszego ciasta ozdabiamy owocami. Rozpuszczamy 2 opakowania pomarańczowej galaretki (można dać mniej wody niż przewiduje instrukcja aby szybciej zgęstniały) i po przestygnięciu zalewamy nasze ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Blog kulinarny S9.PL
DROŻDŻOWE JAGODZIANKI PIECZONE 186

cukru, łyżkę mąki, oraz mleko. Odstawiamy aż zaczyn zacznie pracować.  * Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier oraz sól, wlewamy zaczyn. Zaczynamy wyrabiać mieszając. następnie dodajemy jajka, nadal wyrabiamy. Ciasto wyrabiamy ok 5 minut, następnie dodajemy rozpuszczone ostudzone masło. Nadal wyrabiamy, jeśli zajdzie potrzeba podsypujemy mąką. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aż podwoi swoja objętość. * Jagody mieszamy z cukrem i mąką(...)ziemniaczaną.  8 Kiedy ciasto podrośnie wyrabiamy je ponownie. Następnie dzielimy na 16 części. Z każdej części formujemy kulkę, spłaszczamy na dłoni ( możemy delikatnie rozwałkować) , na środek wkładamy łyżkę jagód. Zlepiamy jak pierogi, po czym nadajemy bardziej owalny kształt, układamy na blasze łączeniem do dołu. * Bułeczki zostawiamy na ok 15-20 minut, aby jeszcze podrosły. * Żółtko roztrzepujemy, dodajemy mleko

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania