Biszkopt z kremem śmietanowym z bananem i cytyną 204Ciasto z kremem bananowym przełamane cytryną. To połączenie miło mnie zaskoczyło. W połączeniu z kakaowym biszkoptem nasączonym czekoladą stanowi wyborne ciasto. Składki na biszkopt: 5 jaj, niepełna szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 5 łyżek oliwy, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Nasączenie: 100g masła, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka
Słodki Zakątek
Najlepszy sernik dyniowy 156sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-80 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.) Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce. Wierzch sernika posmarować kremem
Di gotuje
Wegańskie brownie bez pieczenia, bez cukru 152myślałam, że zrobienie dobrych słodyczy bez użycia nabiału, jajek to wyższa szkoła jazdy i wymaga drogich, albo ciężko dostępnych produktów. Oj jakże się myliłam! Oczywiście można robić wypasione ciasta na bazie orzechów pekan, nerkowców z dodatkiem jagód acai czy innych orientalnych superfoods. Ale można też prosto, z ogólnie dostępnych składników i równie pysznie. I takie właśnie jest brownie(...)daktyle i banan. Nie ma w nich ani grama białego cukru. Całość wyszła przyjemnie kakaowa i lekka. Brownie jest dość miękkie i delikatne w konsystencji, jeśli lubicie bardziej zwarte ciasta to polecam dodać więcej mąki kokosowej lub zrezygnować z banana na rzecz nieco większej ilości daktyli. WEGAŃSKIE BROWNIE BEZ PIECZENIA, BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut (plus czas gotowania kaszy
HealthyCreations
Domowe Stroopwafels, czyli holenderskie wafle z syropem 215misce umieść pokruszone drożdże i zalej ciepłym mlekiem - mieszaj do rozpuszczenia się drożdży. 2. Dodaj cukier i rozpuszczone masło - wymieszaj dokładnie. 3. Wsyp mąkę i wbij jajko - zagnieć gładkie ciasto. 4. Przykryj miskę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 45min. 5. Rozgrzej waflownicę. 6. Z ciasta formuj kulki wielkości piłki golfowej i smaż w waflownicy na złoto. 7. Gorące
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bajecznie pyszny sernik z kremem kajmakowym 212Jeżeli uwielbiacie kajmak podobnie jak ja, to ten sernik jest stworzony dla Was. Jest nieziemski w smaku. Delikatny sernik smakuje wybornie w połączeniu z kremem kajmakowym. Świetnym uzupełnieniem ciasta są również chrupiące płatki migdałowe. Naprawdę trudno się oprzeć. Aby się przekonać jak pyszny jest ten sernik, musicie go koniecznie przygotować. SKŁADNIKI Na sernik: 1 kg sera twarogowego z wiaderka(...)twaróg, masło, skórkę startą z cytryny i żółtka, po czym zmiksować. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić
Passions hobbies life
Czekoladowa tarta z orzechowym karmelem i kruszonką / Chocolate tart with nut caramel and crumble 213Ostudź i wstaw do lodówki na noc. Spód: Obie mąki, cukier puder, proszek i kakao wymieszaj na stolnicy. Dodaj startą drobno czekoladę, drobno pokruszony olej kokosowy i śmietanę. Zagnieć ciasto. Kawałkami ciasta wylep dno i brzegi formy do tarty, uprzednio natłuszczonej masłem. Na dnie zrób nakłucia widelcem. Piecz w 180°C przez 20 minut. Kruszonka: Wszystkie składniki wymieszaj ręką
Delicious Place
SERNIK CAPPUCCIN W 15 MINUT + FILMIK 186Ciasto cappuccino be pieczenia przygotowuje się expresowo. Gorący ser wylewamy na biszkopty namoczone w kawie i gotowe. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto. SKŁADNIKI : 2 opakowania biszkoptów okrągłych 1 wiaderko sera 200 g masła 220 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklana cukru 2 jajka duży kubek kawy rozpuszczalnej
Kulinarne Fantazje Marioli
Marmolada marchewkowo-cytrusowa 140Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1,5 h Marmoladę marchewkową jadaliśmy za młodu ze smakiem nie mając pojęcia z czego ona powstała. Największymi jej
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Racuchy drożdżowe 181staną się płynne. Żółtka ucieramy z resztą cukru i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, serek homogenizowany, masło oraz szczyptę soli, zagniatamy na sprężyste ciasto. Nie zostawiamy do wyrośnięcia, racuchy będą rosły podczas smażenia. Ciasto wykładamy na obsypany maką blat, rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 cm i wykrawamy krążki. W szerokim garnku rozgrzewamy olej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka kruszonkowa 378nadzienia ze świeżych jabłek pomiędzy nimi :). To naprawdę szybki przepis; przygotowałam te szarlotkę w niedzielne przedpołudnie i jeszcze przed obiadem kosztowaliśmy pierwsze cieplutkie, pachnące kawałki ;). Tanie, proste, pyszne ciasto, czego chcieć więcej? :) Bardzo polecam! Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej 220 g masła, zimnego 6 łyżek cukru białego lub brązowego pół łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego lub cukru(...)może być ciepły ) wysypać bułkę tartą lub mielone migdały/orzechy. Na to wyłożyć jabłka ( układałam promieniście ). Posypać cukrem i cynamonem ( jeśli używacie ). Na wierzch wysypać równomiernie drugą połowę kruszonki. Ciasto piec w temperaturze 180°C przez około 35 minut, do ładnego zezłocenia wierzchu. Smacznego
Opowieści z piekarnika
Drożdżowy placek z jabłkami i kruszonką wg siostry Anastazji 206Dość sceptycznie podchodzę do ciast drożdżowych, z reguły mi nie wychodzą, to dodatkowo jest zabarwione na ciemny kolor, jednak bez obaw wychodzi wspaniale! Przepis jest godny zapisania na przyszłość a pochodzi z książki 102 ciasta z owocami siostry Anastazji. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 36 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaa
babka z gruszka dwukolorowa 184cukier waniliowy.Dodać żółtka nadal miksując. Proszek rozpuścić w mleku. Do tak przygotowanej masy dodać mleko z proszkiem ,mąkę i już na wolnych obrotach ubitą pianę z białek.Połowę ciasta wyłożyć do formy z kominem-u mnie mała tortownica i wkładany komin. Na wierzch ułożyć połówki gruszek gniazdami do góry. Do drugiej połowy ciasta dodać kakao ,wymieszać
w mojej kuchni
babka z gruszka dwukolorowa 188cukier waniliowy.Dodać żółtka nadal miksując. Proszek rozpuścić w mleku. Do tak przygotowanej masy dodać mleko z proszkiem ,mąkę i już na wolnych obrotach ubitą pianę z białek.Połowę ciasta wyłożyć do formy z kominem-u mnie mała tortownica i wkładany komin. Na wierzch ułożyć połówki gruszek gniazdami do góry. Do drugiej połowy ciasta dodać kakao ,wymieszać
mojej kuchni
ŚMIETANKOWY PUCH 170nieco zimowym nastroju. Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny biszkopt kakaowy, przełożony delikatnym, puszystym kremem z serkiem mascarpone. Proste, a jakże smaczne! Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/2szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga
Słodki Zakątek
Orzechowy jabłecznik z migdałami 240przesiewam i dodaję z mąka orzechową i proszkiem do pieczenia w dwóch turach, mieszam delikatnie łyżką od spodu. Dno blaszki o wymiarach 24x24 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni i piekę 25 minut do suchego patyczka. Masa jabłkowa: Jabłka obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Galaretki rozpuszczam w garnku w 750 ml wody(...)łyżkę śmietany i dalej miksuje. Potem kolejną łyżkę i tak dalej. Krem wykładam na stężałą galaretkę jabłkową. Orzechy i migdały prażę na patelni. Posypuję na wierzchu. Wstawiam do lodówki ciasto
wesoła kuchnia