ciasto - 164325 przepisów (strona:5506/10955)

Przekładany biszkopt z twarogiem 236

Ciasto nie należy do super szybkich, ponieważ wymaga chwila cierpliwości i niewielkiego wysiłku kulinarnego. Jak każdy deser idealnie nadaje się na spotkanie z bliską nam osobą. Składniki: Biszkopt: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 6 łyżek mąki 1 łyżka oleju aromat opcjonalnie: barwnik spożywczy Masa: 250g (1 kostka) twarogu 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka żelatyny + 100ml gorącej wody Sposób przygotowania: Biszkopt(...)erytrytol i żelatynę. Całość zalewamy wodą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 30 minut do ostudzenia. Masę przelewamy na rozcięty biszkopt wyłożony w formie folią aluminiową. Nakładamy drugą część ciasta. Odstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego stężenia. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą 181

Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne i efektowne. Polecam!     Składniki: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 czekolada deserowa + kilka łyżek mleka 1 czekolada(...)polewamy ozdobnie jasną oraz ciemną czekoladą *** *** Sernik ozdabiamy truskawkami *** *** Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik wiedeński z truskawkami

Blog z Apetytem
Biszkopt z truskawką 256

Absolutnie dla mnie najlepsze ciasto z truskawkami i galaretką. Już mamy świeże truskawki i możemy poszaleć. Rozpoczęłam mój sezon truskawkowy tym o to ciastem. Składniki Biszkopt według przepisu Wesoły torcik:: https://gotuj-ze-mna.pl/torty/wesoly-torcik/ Dodatkowo 2 galaretki truskawkowe 36% śmietanka 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki żelatyny 300 g truskawek folia aluminiowa Biszkopt przygotować według przepisu i upiec w … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Tort Truskawkowy Obłoczek 204

truskawek, kolorowa posypka do dekoracji, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na kwadratową blaszkę o boku 25cm, lub formę w kształcie serca wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Z ciasta upieczonego na kwadratowej formie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Stracciatella z truskawkami i galaretką -sezon truskawkowy rozpoczęty 309

Jeśli nie chce wam się piec to ciasto jak znalazł . składniki masy serowej 500 ml śmietany 36 % 25 dag serka mascarpone 33 dag jogurtu greckiego 6 łyżek żelatyny 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek wody 10 dag czekolady mlecznej-startej na tarce- można dać mniej 2 paczki krakersów 3 galaretki czerwone truskawki dowolna ilość   przygotowanie składników żelatynę rozpuść

Moje Wyroby
Tort z opłatkiem i truskawkową nutą (na 2 urodziny Natalii) 200

prawda w tym roku miał być trochę inny, bardziej wymyślny i nieco skomplikowany, ale niestety brak czasu oraz inne obowiązki zmusiły mnie do zmiany planu. Dodatkowo przygotowałam jeszcze 3 ciasta, więc może zrobię go za rok, albo tak bez okazji... Tym razem zaskoczyłam gości szybkim tortem, który był naprawdę przepyszny i dość lekki. Krem rozpływał się w ustach oraz idealnie(...)przez 30-40 minut (do tzw. "suchego patyczka"). Zaraz po upieczeniu blachę wyjąc z piecyka i zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm. Następnie wstawić ją z ciastem ponownie do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na 3 części.  Przygotować krem.   Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem i śmietan-fixami ubić na sztywno, a następnie stopniowo

Di gotuje
Charlotte rabarbarowo- śmietankowa 226

swojej biszkoptowej sukience z falbankami :) Tak piękna, że aż trudno było mi uwierzyć, że jest tak prosta w wykonaniu. Sezonowe owoce, śmietanka i delikatne biszkopty to przepis na pyszne ciasto, którego dodatkowo nie trzeba piec! U mnie wersja podwójnie rabarbarowa z delikatną, jak lipowy puch, bitą waniliową śmietanką. Sezon na rubinowe, kwaśne łodygi trwa, a zatem część ląduje w musie(...)miski, dodaj cukier puder i mascarpone i ubij na sztywno. 2. Dodaj ekstrakt z wanilii i wymieszaj. 3. Bitą śmietanę delikatnie wyłóż na rabarbarowy mus i wyrównaj. 4. Włóż ciasto do lodówki na 4h lub całą noc. Pieczony rabarbar: 1. Pokrój łodygi rabarbaru na 5cm kawałki i ułóż na blasze do pieczenia. 2. Wymieszaj miód z waniliowym ekstraktem i polej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Słodki omlet z... czerwonej fasoli! Bez mąki, cukru i bez pieczenia! 195

Cynamon Odrobina sody Fasolę wypłukać i odcedzić z wody Fasolę jajka i banana zblendować na gładką masę Dodać kakao, cynamon i sodę, wymieszać W razie potrzeby dodać odrobinę wody, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany Ciasto wylać na rozgrzaną patelnię (smażę na teflonowej bez dodatku tłuszczu) Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem 15-20 minut, aż dół będzie ścięty

HealthyCreations
Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem 160

Warzywniaki aż roją się od rabarbaru, więc trzeba było go kupić! Tylko co z niego zrobić? Domowa granola z rabarbarem już była, orkiszowe ciasto z rabarbarem i kruszonką również, w takim razie czas na TARTĘ! Tartę niezwyczajną, bo razową z kremem budyniowym i rabarbarem ułożonym w mozaikę. Wygląda smakowicie? Do dzieła! Składniki na formę o średnicy 21 cm: Spód(...)stolnicy. Otrzymaną masę szybko wyrabiamy, tworzymy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Formę do tarty natłuszczamy masłem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim formę lub rozwałkowujemy na stolnicy na placek lekko większy od średnicy formy i przenosimy do formy zakrywając jej dno i boki. Nakłuwamy widelcem i ponownie

Be Fit Be Strong
Ciasto Truskawkowe ze Śmietaną 450

Sezon na truskawki uważam za otwarty :) Uwielbiam desery z truskawkami... więc takie ciasta są szczałem w dziesiątkę. CIASTO NA FORMĘ : 24cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 2 łyżki kakao SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 500ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody

Dziś Ja gotuje
Jagodowe muffinki. 182

szybkie, a do tego pyszne. Można nawrzucać byle czego, upiec i gotowe. Idealne na podwieczorek, do pracy, do szkoły, czy na piknik. Polecam :) Słodkich inspiracji Wam życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mleka pół szklanki oleju pół szklanki jagód kamczackich 2 łyżeczki proszku(...)puszystość. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i budyń waniliowy w proszku, dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy owoce i dokładnie mieszamy. 2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej wcześniej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Studzimy. 4. Muffinki

Izabelawkuchni
Benderiki z kurczakiem 152

porcji : 12 szt.   Benderiki to bardzo znana potrawa kuchni ukraińskiej. Są to trójkątne naleśniki najczęściej robione z nadzieniem z kurczaka, różnią się od naszych tym, że w składzie ciasta nie ma wody a mięso do farszu jest surowe.Zachwyciła mnie prostota wykonania i fakt, że można je szybko przygotować. Oto oryginalny przepis na wykonanie(...)pieprz do smaku Dodatkowo do obtoczenia 2 jajka, 30 ml wody i 1 szklanka oleju do smażenia. Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy i z powstałego ciasta smażymy placki. 2 Filet z kurczaka, cebulę i czosnek mielimy na gładką masę dodajemy pokrojoną zieleninę i doprawiamy do smaku. 3 Naleśniki kroimy na pół, następnie smarujemy każdy element mięsnym

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 316

kontynuujemy ubijanie do uzyskania sztywnej piany. Do śmietany stopniowo dodajemy mascarpone, delikatnie mieszając masę.  Krem p rzykrywamy foli ą  spożywczą  i schładzamy ok. 30 minut. Ciasto Okrągłą miskę wykładamy folią spożywczą (moja miała wymiary 11 cm wysokości, 20 cm szerokości na górze i 13 cm na dole). Dno i boki miski wykładamy biszkoptami(...)truskawki wykładamy drugą porcję kremu, którą przykrywamy biszkoptami nasączonymi w syropie. Przygotowany tort okrywamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce przynajmniej 6-8 godzin. Schłodzone ciasto przed podaniem delikatnie wyjmujemy z naczynia, odwracając do góry nogami, przekładamy na paterę, oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami. **** PREPARAZIONE Sciroppo di fragole Lavate le fragole, asciugatele, eliminando il picciolo

La grande e la piccola cuoca
Beza Pavlova 129

Beza to jedno z delikatniejszych ciast i dość słodkich. Według mnie najbardziej chimeryczne ciasto jakie znam. Dlaczego tak myślę, bo długo z nią walczyłam zanim wyszła taka jak potrzeba:) Sprawdziłam, przetestowałam ten przepis jest ok, wychodzi 100 na 100. Warunek jeden ściśle według przepisu.Zaczynamy:)) Składniki 5 białek 250 g drobnego cukru 1 płaska łyżka … Czytaj dalej Beza Pavlova

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania